השחיינות מפארק המים שוב הראו עליונות מוחלטת על בני המין הגברי, ולקחו את גביע האיגוד בלי לקחת שבויים • כלומר שבויות
שתי בשורות הביאה תחרות גביע איגוד השחייה הישראל, לפחות לפארק המים שלנו: גלי זילברברג הפכה לשיאנית ישראל ב-1,500 חופשי. שחר מנחם, שיאנית ישראל ב-400 מעורב, השיגה את הקריטריון לאליפות אירופה ב-200 גב.
בחורף האחרון נכנסה מנחם לטבלת השיאים הישראלים עם 400 מ.א. בבריכה קצרה, בסוף השבוע האחרון עשתה זאת גם גלי זילברברג, הפעם בטבלת הבריכה הארוכה.
במשחה הארוך ביותר בבריכה, 1,500 מטרים (אשר עד לאחרונה נחשב אולימפי לגברים בלבד אך בטוקיו גם נשים יתכבדו לשחות אותו), קבעה זילברברג 16:47.34. היא ניפצה את השיא הישראלי לרסיסים. השיא היה שייך למרדית' בודנר ונקבע ב-2011. בודנר היא שחיינית אמריקאית שעלתה ארצה וניסתה להיכנס לסגל האולימפי הישראלי, אך בתום השנה הראשונה לניסוי חזרה לארה"ב. זילברברג שיפרה את השיא ב-7 שניות לא תמימות כלל ועיקר. בדרך היא גם קבעה קריטריון לאליפות אירופה לנוער. אחרי כמה שיאי גילאים שקבעה בשנה שעברה כחימום, זהו השיא הישראלי הראשון שלה.
בגביע האיגוד רשמו השחייניות שלנו הצלחה אחר הצלחה: שחר מנחם קפצה ל-200 גב וקבעה את הקריטריון לאליפות אירופה לבוגרים כשהיא חומסת שלוש שניות משיא המועדון שלה, מנצחת את המשחה וכמעט משלימה שני שיאים ישראליים בערב אחד, כשהיא נוגעת ב- 2:13.16, רק 6 מאיות השנייה לאט יותר מהשיא הישראלי של קרן זיבנר.
השתיים לא הסתפקו בזמנים אלו ודאגו להציג תחרות מרשימה מקצה לקצה. גלי ניצחה בכל המשחים הארוכים, כאשר בכולם היא משפרת את שיא המועדון. 400 חופשי – 4:20.08 , 800 חופשי – 8:52.64.
שחר מנחם, מלבד ה-200 גב, דאגה לשפץ את שיאי המועדון שלה ב-200 מ.א – 2:17.0 , וב-400 מ.א- 4:55.46. כמו גם לנצח את המשחה ל-100 גב בתוצאה קרובה לשיאה – 1:02.67.
שתיים נוספות שזכו לעלות על הפודיום ולשבור שיאי מועדון היו האחיות פסקרה. הבכורה עדן שברה שיא בכל קפיצה למים. במשחי הספרינט חתירה זה גם נגמר בשיאי מועדון. 26.69 בחמישים חופשי סידרו לה מקום השלישי , 57.41 במאה חופשי, מקום שני ושיא אישי 2:05.0 במאתיים חופשי, סגנות נוספת.
אחותה הצעירה גלי בת ה-15 שברה שיאי מועדון במשחי הספרינט חזה עם 33.88 ב-50 ו-1:12.5 במרחק הכפול. בכל משחי החזה הגיעה גלי שלישית, כאשר ב-200 היא רשמה תוצאה איטית במעט משיאה האישי, 2:35.8.
גם הקפטנית יעל דניאלי התייצבה אל הפודיום, בזכות 5:04.96 ב-400 מעורב, כדי לקטוף מדלית ארד. ואילו הבנים הצעירים יפתח יעקובי , גיא עזר , כליל הלוי , אורי לוי , עלו לגמרי א' ודיגדגו את המדליות לבוגרים ללא הועיל.
עובדה ידועה היא שהמועדון המקומי דואג לייצר עוד ועוד בנות מצטיינות, בעיקר במשחים הבינוניים והארוכים. כך, בגמר ה-400 חופשי לבנות התייצבו חמש בנות מקומיות מתוך עשר שעלו לגמר. מקרים דומים התרחשו גם ב-400 מ.א. ובמשחים נוספים. במשחים אלו, מן הראוי לציין, יש למועדון גם שלושה בנים מהירים למדי, בצמרת של השחייה הישראלית, ועדיין, קשה למדי להשוות את הצלחת הבנים לשליטה היחסית של הבנות בבריכה. כיצד זה? מדוע?
"שאלו אותי מיליון פעמים את השאלה הזאת ואין לי מושג מה התשובה", מודה כרמל לויתן, מאמן הנבחרת. "אני יודע ששחייה זה ספורט מושלם לבנות שלא תמיד נמשכות לענפים תחרותיים אחרים. במים הן מוצאות אתגרים כל הזמן. הכל נקי במים וגם ההתמודדות עם עצמך מושכת את הבנות לבריכה בשלבים הראשונים וגם להישאר ולהצליח בספורט תחרותי כל כך תובעני. אולי זה מזל שהגיעו להתאמן ברעות כמה מהכישרונות הגדולים של השחייה הישראלית בשנים האחרונות , ואולי זה לא מזל, בכל מקרה זה סיפוק גדול".