תעשיית ההייטק מתפתחת כל הזמן, בקצב גבוה מאוד, וקשה להאמין שהמגמה הזו תעצור בקרוב מסיבה כזו או אחרת. הרבה כסף וכישרון מוזרמים לתעשייה בכל רגע נתון, תחומים חדשים מתפתחים ומתעצבים ונדמה שהאפשרויות בלתי מוגבלות.
אם אתם מחפשים משרות הייטק ומקווים להשתלב בתחום מעניין, כדאי שתכירו את התחומים החמים ביותר של השנה. אלה שלושה סקטורים, אשר צברו תאוצה משמעותית בשנים האחרונות, וצפויים להוות את חוד החנית של חדשנות בעתיד הנראה לעין.
AI ולמידת מכונה
בינה מלאכותית (AI) היא תת-תחום של מדעי המחשב העוסק ביצירת ישויות דיגיטליות אינטליגנטיות. כלומר, בין השאר, הכוונה היא למערכות שיכולות לנמק, ללמוד ולפעול באופן אוטונומי.
טכנולוגיות מונעות בינה מלאכותית, כמו "אלקסה" של אמזון ו"סירי" של אפל הפכו לחלק גדול מחיי היום יום, והאפשרויות לחידושים עתידיים הן לכאורה אינסופיות. בקנה מידה גדול בהרבה, התפתחות התחום עשויה לעזור בנושאים כמו שינויי אקלים, מניעת הונאות וגילוי ומניעת מחלות.
בשנת 2021, שוק הבינה המלאכותית העולמי משך 51.5 מיליארד דולר, והוא צפוי להגיע לכ-360 מיליארד דולר עד 2028. חלק גדול מהצמיחה האחרונה של המגזר, ניזון על ידי חברות טכנולוגיה גדולות כמו גוגל, מיקרוסופט ואמזון שהשקיעו בו רבות.
למידת מכונה היא ענף של בינה מלאכותית, העוסקת בבנייה של אלגוריתמים שיכולים ללמוד מנתונים. ניתן להשתמש בהם לבניית מודלים, עבור יצירת תחזיות או המלצות על סמך נתונים חדשים. התחום הזה צומח במהירות, ויש לו יישומים רבים בזיהוי תמונות, עיבוד שפה, ניתוח חיזוי וכו'.
כמה מומחים מאמינים שלמידת מכונה תוביל בסופו של דבר לבינה כללית מלאכותית AGI, במסגרתה מכונות יתנהגו ממש כמו בני אדם. זו עשויה להיות פריצת דרך משמעותית עבור האנושות.
בלוקצ'יין
טכנולוגיית בלוקצ'יין היא מערכת ספרי חשבונות מבוזרת, המאפשרת שמירת רישומים מאובטחת, שקופה ועמידה בפני התערבות חיצונית. הטכנולוגיה קיבלה את שמה מהבלוקים, אשר מצטרפים כל הזמן לשרשרת, שהיא למעשה יומן עסקאות ופעולות.
חברות וסטארט אפים בתחום הבלוקצ'יין, עובדים על מספר פרויקטים חדשניים בעלי פוטנציאל לחולל מהפכה במספר תעשיות. חלק מאותם חידושים כוללים:
- בורסות מבוזרות המאפשרות מסחר P2P בנכסי קריפטו, כמו מטבעות דיגיטליים, ללא צורך ברשות מרכזית.
- פלטפורמות המאפשרות למפתחים ליצור ולהשיק יישומים מבוזרים.
- פרוטוקולים המספקים דרכים חדשות לגיוס הון, כמו הנפקות ראשוניות של מטבעות.
- מיזמי תשתית שמטרתם להקל על עסקים להשתמש בטכנולוגיית בלוקצ'יין
- מעקב אחר תמלוגים למוזיקה.
- שיתוף נתונים רפואיים.
- שוק נכסי NFT.
- שרשרת אספקה וניטור לוגיסטי.
לחידושים מרגשים כמו אלה ואחרים, יש פוטנציאל לשנות את הדרך בה אנו מתקשרים עם העולם, והם עשויים להשפיע עמוקות על הדרך בה אנו חיים.
תעשיית הבלוקצ'יין צומחת בקצב מהיר. בשנת 2021, חברות שעוסקות בתחום גייסו סכום שיא של 25 מיליארד דולר. התחזיות לעתיד לא פחות ממדהימות – על פי הערכות של מומחים, השוק העולמי יהיה שווה 1.43 טריליון דולר עד 2030.
כלי רכב חשמליים
גם בעולם התחבורה יש שלל חידושים טכנולוגיים, אשר מושכים חברות רבות להיכנס לתחום. הסקטור העתידני מכולם הוא כנראה רכבים אוטונומיים, אבל עוד לפני שכולם ניסע וניתן לרכב לנהוג במקומנו יש זמן. בינתיים, שוטפים את השוק שלל רכבים חשמליים.
מכוניות בנזין ודיזל מוחלפות בכל העולם ברכבים חשמליים המונעים באמצעות סוללות, שהן הרבה יותר נקיות ויעילות. השינוי הזה מונע על ידי התקדמות הטכנולוגיה, שהובילה לירידת מחירי הרכבים, וכן בזכות שלל תקנות שמחמירות עם פליטות מזהמים.
החברה המוכרת ביותר בתחום היא טסלה, אך החברה של אילון מאסק אינה לבד. למעשה, יש אפילו סטארט אפים שנכנסים למרחב הזה. אחד מהם הוא Aptera, שמייצר דגם של רכב חשמלי תלת גלגלי, שנראה יותר כמו מטוס קטן מאשר מכונית.
החברה הוקמה בקליפורניה, ומאז הצליחה לגייס יותר מ-60 מיליון דולר ממשקיעים, כולל גוגל וחברות ענק אחרות.
לא פחות חשובים לתעשייה מיצרני הרכבים, הם יצרני המצברים. אחד הכוכבים העולים הוא סטארט אפ ישראלי בשם StoreDot. הסוללה של החברה מורכבת ממאות תאים קטנים, המסוגלים לטעון רכב תוך פחות מחמש דקות, ומגייסה גייסו עד היום סכומי כסף אדירים.
משקיעים גדולים רבים בוחרים לשים את כספם בתחום, והוא צפוי להמשיך לצמוח בשנים הקרובות.