תושב מכבים הורשע בניסיון לרצח

ערן קמינסקי
2018-02-08 00:00:00
2018-02-08 00:00:00

שופט הכדורעף ברק נגר הורשע השבוע בנסיון רצח, לאחר שטען כי "שמע קולות שאמרו לו כי הוא סוכן ביון" • סניגורו מתכוון לפנות לביהמ"ש העליון: "מתעללים בבחור שמתמודד עם מחלת נפש קשה ומזה 14 שנה יוצא ונכנס מבתי חולים פסיכיאטרים"

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע ביום חמישי שעבר את ברק נגר, שופט כדורעף ותושב מכבים, בניסיון רצח. נגר הורשע גם בסעיפים של "שלילת כושר התנגדות לשם ביצוע עבירה", שיבוש מהלכי משפט ו"היזק לבעל חיים".

האירוע התרחש בחודש יוני 2016, לאחר שגל סדבון (בנו של ניצב בדימוס יוסי סדבון) – חברו למקצוע של נגר – נבחר לנסוע לשפוט בטורניר כדורעף יוקרתי בחו"ל. נגר כעס על שלא הוא נסע והזמין את סדבון לדירה בתל אביב בה שהה באותה תקופה, השקה אותו באלכוהול וכדורי שינה ותכנן לרצוח אותו ולבתר את גופתו. נגר פרש על רצפת הדירה שקיות אשפה שהכין מראש, הפשיט את סדבון, שהיה בהכרה חלקית ולא היה מסוגל להתנגד למעשים, וקשר אותו בעזרת חבלים שהכין מראש. לאחר מכן דקר וחנק אותו.

בשלב זה התעורר סדבון והחל להיאבק בנגר, שהמשיך לחנוק אותו וחבט את ראשו ברצפה. סדבון הצליח להיאבק בנגר ונמלט פצוע ומדמם מהדירה. כוחות משטרה שהוזמנו למקום בידי עוברי אורח שמצאו אותו עצרו את נגר, שהספיק לנקות את זירת האירוע וניסה להעלים ראיות.

מהכרעת הדין עולה כי נגר הקדיש מחשבה מרובה לניסיון הרצח והצטייד בכדורי שינה, שקיות אשפה, מסור וסכינים. כדי להתאמן על ביצוע הרצח הוא דקר את החתול שהיה שייך לבעלי הדירה בה שהה ואף אימץ גורת כלבים והרג אותה באמצעות סכין יפנית.

במהלך משפטו טען נגר לאי שפיות. סניגורו טען כי נגר סובל מחזיונות שווא והיה במצב פסיכוטי בזמן האירוע. עד מומחה מטעם ההגנה קבע כי הנאשם לא היה מסוגל להבחין בין טוב לרע באותו זמן ולא היה אחראי למעשיו. מנגד הציגה התביעה חוות דעת הקובעות כי הנאשם הבין היטב את השלכות מעשיו.

כאשר ניסו שלושת השופטים להבין מהם אותם "חזיונות שווא", מהם טען נגר כי סבל, הסביר כי חשב שהוא סוכן חשאי המופעל בידי סוכנות ביון כלשהי, כאשר במסגרת ניסיונותיו להתקבל לשירותיה נאלץ לבצע מבחני קבלה. השופטים לא התרשמו מעדותו של נגר והרשיעו אותו כאמור בניסיון לרצח ועבירות נוספות. גזר הדין אמור להינתן בקרוב.

לאחר הקראת פסק הדין אמר סניגורו של נגר, עו"ד אלון דוידוב, לכלי התקשורת: "בית המשפט ומערכת אכיפת החוק מתעללים במשך שנה וחצי בבחור שמתמודד עם מחלת נפש קשה. מזה 14 שנה, ברק נגר יוצא ונכנס מבתי חולים פסיכיאטרים ובית המשפט היום בצביעות מרחיקת לכת קבע שלמרות שהוא מתמודד עם תחלואת נפש ענפה – באותה נקודה זמן בה הוא ביצע את המיוחס לו היה 'בריא כשור'. עם זה לא נוכל להסכים. בכוונתנו לפנות לבית משפט העליון ושם ננסה לשכנע שברק נגר הורשע היום בנסיון רצח על סמך מחשבות שווא ושגיונות".

סדבון סיפר השבוע בראיון לתכנית "חדשות הבוקר" כיצד הפך חברו למקצוע לאיש שניסה לרצוח אותו: "ההכרות בינינו נמשכה שמונה שנים במסגרת העבודה שלנו כשופטי כדורעף. שנינו השקענו בזה המון והוא היה תמיד צעד אחד לפני מבחינה מקצועית. לא היה בינינו שום סכסוך קודם לכן והערב בו קרה האירוע היה בעצם הפעם הראשונה בה נפגשנו שלא במסגרת העבודה. הוא יצא מהקבוצה של השופטים וכשהתקשרתי אליו לשאול למה יצא ואם הכל בסדר, הוא הזמין אותי לבוא אליו לדירה ולדבר על זה".

בהמשך תיאר סדבון את כל השתלשלות העניינים: "קבענו שנצא לשתות בפאבים וכשהגעתי אליו לדירה ראיתי שהוא לא היה מוכן ליציאה. הוא הזמין אותי להיכנס ומשם זה התחיל להתגלגל. הוא הציע שנשתה אלכוהול לפני שיוצאים ושתינו קצת בזמן שהוא התארגן. הוא עשה הכל מאוד לאט, התקלח פעמיים, הבריש את הנעליים והערב הזה הפך למאוד ארוך. כל הערב הזה היה מאוד מוזר. העלמתי את המחשבות כי זה אדם שאני מכיר כבר שמונה שנים. אתה מבטל לעצמך כל מיני מנגנוני התרעה. בשלב מסויים נרדמתי כתוצאה מכדורי השינה וההרגעה שהוא שם לי במשקה. כשהתעוררתי הוא ישב עלי וכששאלתי אותו 'מה אתה עושה' הוא השליך את הסכין שהייתה לו ביד. כנראה שאחר כך נרדמתי שוב, מפני שמאוחר יותר התעוררתי פעם נוספת כשהוא מעלי ומנסה לחנוק אותי. מסתבר שלפני זה הוא ניסה לשסף לי את הגרון. לא היה לי אוויר ואמרתי לו כמה פעמים להפסיק, אבל הוא לא הגיב והמשיך. בשלב מסויים הבנתי שהדרך היחידה שלי לצאת מזה היא להילחם. איכשהו הצלחתי להתנתק ממנו ונפלתי מהמיטה. הוא נתן לי מכה חזקה בראש, אבל הצלחתי להגיע אל הדלת. לשמחתי המפתח היה בדלת ואחרי מאבק הצלחתי לצאת מהדירה לרחוב ושם כבר מצאו אותי".

בשיחה עם "מודיעין News" שהתקיימה השבוע הוסיף סדבון: "ברק הצטייר בעיני כבחור שאפתן, קפדן, חכם, תחרותי, מקצוען וביקורתי. אחד שדורש הרבה מעצמו ודוחף להיות בפרונט".

במהלך השנים לא שמת לב לשום סימן של הפרעה נפשית?

"אני לא ראיתי סימנים כאלה. בדיעבד, כל מיני אנשים סיפרו לי על מקרים שאפשר לתפוס אותם ככה אבל לא הכרתי את זה לפני מה שקרה. מעורפל לי כרגע מה ידעתי לפני ומה אני יודע עכשיו".

כתבות נוספות

הזינוק של מגה אור

מניית חברת הנדל"ן המניב משילת, לאחר כניסתה לתחום חוות השרתים, נסקה ב-131% מתחילת השנה והחברה נכנסה למדד ת"א 35

בשורה התחתונה: השיג את התוצאה

למרות שכל התנאים היו נגדו, ואחרי סיבוב שני חלש במיוחד, ארז בנודיס חתום על ההישרדות בעונת הבכורה של עירוני מודיעין בליגה הלאומית, וחושף האם יישאר לעונה נוספת

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

המשך קריאה »