שעון נוכחות ביומטרי

תוכן פרסומי
2037-07-28 02:19:00
2037-07-28 02:19:00

 מרבית בעלי העסקים גורסים כי תפוקת העובדים בהכרח קשורה לשעות שהעובדים נוכחים בעבודה, אך תפיסה זאת אינה בהכרח נכונה

(צילום: Freepik)

בשנים האחרונות, הרבה עסקים, חברות או ארגונים, מוצאים את עצמם מתחבטים בשאלת הקשרים בין תפוקת העובד לבין הנוכחות שלו. מרבית בעלי העסקים גורסים, כי תפוקת העובדים בהכרח קשורה לשעות שהעובדים נוכחים בעבודה. אך תפיסה זאת אינה בהכרח נכונה, לפחות לא באופן חד משמעי, והיא בהחלט איננה נחשבת לתפיסה מתקדמת. כך או כך, תפיסה זאת גורמת לבעלי עסקים להציב שעון נוכחות בעסק. ליתר ביטחון. אך גם זה כבר נחשב למיושן. עם הקדמה, באים השכלולים. הכירו את שעון נוכחות ביומטרי. למעשה, שעון נוכחות זה אמון על זיהוי העובדים, אשר מחתימים את הנוכחות שלהם בו על ידי טביעת אצבע. השעון נוכחות הנ"ל נועד למנוע כל מיני תרחישים לא נעימים, בעיקר שבהם מעבירים עובד אחד למשנהו את כרטיס העובד להחתמה, אף במידה ולא עבד באותו יום.

כשאומרים שעון נוכחות ביומטרי – למה בדיוק מתכוונים?

כולכם בוודאי כבר עברתם לדרכון או לת. זהות ביומטרית. כך שיש לכם מושג קלוש במה דברים אמורים. לטובת מי שעוד לא שם, נסביר ונפרט מה זה בכלל שעון נוכחות ביומטרי. השעון הנוכחות הביומטרי מסוגל לקלוט את שעת כניסת, כמו גם יציאת, העובדים. הוא עושה זאת באמצעות טביעת האצבע, הייחודית לכל עובד ועובד. הדבר מייתר את שיטות ההחתמה המיושנות, כדוגמת – קוד וסיסמה, או לחלופין כרטיס נוכחות רגיל. באופן הזה נחסכת כל ההתעסקות הסיזיפית של כרטיסי נוכחות. זאת ועוד, כאשר מחתימים בצורה הביומטרית, הדבר מתבצע אך ורק כאשר העובד במקום. מיד מתרחש זיהוי וודאי, תוך כדי ניתוח אלגוריתם מפותח של המידע שנמצא בתוך טביעת האצבע. באופן הזה השעון נוכחות מצליח לזהות בלי כל בעיה אף את עד עשר טביעות אצבע של בעלי טביעת האצבע, והן בעלי טביעת אצבע עם מידע מועט. ולא נסיים, לפי שנאמר, לפנים משורת הדין, כי הנתונים של הטביעות אצבע נשמרים בשעון הנוכחיות, בתור נתונים מתמטיים בינריים מקודדים, וממש לא בצורה של תמונות.

איזה זיהויים מתאפשרים על ידי שעון נוכחות ביומטרי?

בעידן הטכנולוגי כיום, בו כולם כבר מזמן שכחו את היסטוריית הזמן "המטורף" שבו צריכים להמתין לטלפון. או הפקס, שכבר הולך ונכחד, נוכח המייל והוואצאפ. ושלא נדבר על שעוני הנוכחות הידניים. כיום, בראייה קדימה, כולם עוברים למתכונת של שעון נוכחות ביומטרי. שעון זה מאפשר זיהוי בשיא הדיוק, של כל עובד, ולהלן האפשרויות –

      זיהוי העובד על ידי קוד אישי.

      זיהוי העובדים באמצעות טביעת אצבע.

      זיהויים של העובדים בעזרת כרטיסי קרבה.

      זיהוי העובדים על ידי תווי פנים.

מה המעלות של שעון נוכחות לעסק?

בעבר, היה נהוג, כחלק מהותי ממרכיבי השכר של העובדים, להסתמך על תהליך רישום נוכחות ידני. מדובר בעבודת נמלים, שיכלה להימשך אף ימים ספורים. זאת ועוד, לא הייתה לה וודאות מושלמת באיסוף הנתונים. עם הצעידה לכיוון הקדמה, כולם גילו את שעון נוכחות לעסק. מדובר אודות מערכת לרישום נוכחות דיגיטלית. מערכת הרבה יותר מאובטחת, מתקדמת ומדויקת, לעומת החלופות שהיו. היא שומרת על הנתונים מוגנים, תוך כדי הגברה מסיבית של אמינות המערכת.

כתבות נוספות