פסטה אלפרדו טבעונית בקרם שמנת מיוחד
הנה גרסה מיוחדת לפסטה ברוטב אלפרדו, עם מתכון קל טעים ובריא. הרוטב הזה הוא רך וקרמי ממש כמו רוטב שמנת, עשיר בחלבון ודל בקלוריות.
וזיכרו, חוק מס' 1 באיטליה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.
המצרכים:
1 חבילת פסטה פטוציני (או כל סוג אחר)
1 חב' טופו משי (350 גר')
1 סלסלה פטריות טריות (אפשר מכל מיני סוגים)
1 בצל יבש
1/2 כפית מיץ לימון
1 כוס חלב סויה או שיבולת שועל ללא סוכר
1/2 כפית קורנפלור
1 כפית מלח
1-2 שיני שום (אופציה)
קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)
פלפל שחור (אופציה)
אופן ההכנה: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת גדולה או סיר רחב עד לשקיפות. פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת לטיגון קצר. בינתיים מרסקים את הטופו במעבד מזון או בלנדר מוט עם לימון, שום, מלח ואגוז מוסקט, עד לקבלת רוטב חלק. מוסיפים קורנפלור וחלב צמחי ללא סוכר, וממשיכים לטחון היטב עד שאין גושים.
מוסיפים את הרוטב למחבת עם הפטריות והבצל ומבשלים 3-4 דקות על אש קטנה. כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. מסננים את הפסטה ושומרים על חלק ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות. מקשטים בפלפל שחור טרי.
*במידה והרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט ממי בישול של הפסטה או חלב צמחי ללא סוכר.
סלט חסה, כרוב, תפוח ועדשים מונבטות ברוטב חמאת בוטנים
כידוע, שבועות הוא חג הביכורים והאסיף, בו אנחנו שמחים ומודים על פרי האדמה. רק בשנים האחרונות נפוץ המנהג של אכילת דברי חלב. אז כדי לזכור את הרעיון המקורי של החג הזה, הנה סלט שאני מאד אוהבת – מעניין, מדליק צבעוני וטעים.
המצרכים:
2 ראשי חסה (עגולה או משי)
1/4 כרוב סגול קטן
חופן עליי בייבי
1 תפוח ירוק או אדום
1/2 כוס עדשים מונבטות (אם אין מונבטות אפשר מבושלות עד לריכוך)
1/2 כוס אגוזי קשיו או שקדים טבעיים לא קלויים
1/3 כוס חמוציות
לרוטב:
2 כפות גדושות חמאת בוטנים (לרגישים אפשר חמאת שקדים)
1/3 כוס קרם קוקוס
1 כפית רוטב סויה
1 כפית סילאן או מייפל טהורים (ללא תוספת סוכר)
אופן ההכנה: מכינים את הרוטב – בעזרת מזלג או מטרפה קטנה מערבבים הכל יחד. אם הרוטב סמיך מידי אפשר לדלל במעט מים או קרם קוקוס. אם דליל מידי אפשר להוסיף מעט חמאת בוטנים.
הסלט: שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה ובעזרת הידיים חותכים לקרעים. פורסים את הכרוב לרצועות דקות. חותכים את התפוח לחצי, וכל חצי לפרוסות דקות. בקערת הגשה יפה מניחים עלי חסה , עליי בייבי, רצועות כרוב ומערבבים. מעליהם מפזרים את העדשים, התפוחים, הקשיו והחמוציות. מעל הכל מזלפים את הרוטב בעדינות (לא להציף את הסלט) ומגישים מיד.
אפשר להגיש את הרוטב בצד וכל אחד מוסיף לעצמו בצלחת.