רעיונות וסגנונות בישול מתאימים לשבת

מתכונים וטיפים לבישול לכבוד שבת

תוכן פרסומי
freepick

יום השבת הוא היום המיוחד שלנו בשבוע, בו אנחנו מבלים זמן איכות עם המשפחה והחברים, נחים ומבשלים לא מעט. ביום שבת יש לנו את ההזדמנות להשקיע יותר במנות האוכל, מה שמבדיל את היום הזה מכל שאר ימי השבוע. אז אילו רעיונות טובים יש לנו עבורכם לבישול ביום שבת?

רעיונות למתכונים לשבת

אם אתם מחסידי העוף בתנור, אתם חייבים להכיר את המתכון של העוף בתנור עם פטריות שיטאקי, שזיפים, יין ובצלצלי שאלוט. מדובר במנה קלה בה לוקחים את הכרעיים, מערבבים אותם עם החומרים וקודם אופים את העוף כשהוא כלפי מטה כדי שיתפוס צבע שחום נהדר. לאחר מכן מוסיפים לו את כל הרכיבים, למשל שלושת רבעי כוס יין, שזיפים מיובשים, שום ופטריות ותבלין גריל עוף ולתנור בחום של 220 מעלות לצלייה של שלוש שעות – הטעם הסופי מיוחד במינו והעוף נימוח ומתפרק.

עוד מתכון שכדאי להכיר והוא מתאים במיוחד לשבתות הוא של קציצות בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי. במתכון זה ניקח 700 גרם של בשר בקר טחון, בצל אחד, שתי שיני שום, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה קצוצה, שתי ביצים ולחמנייה וכמובן מלח פלפל ונערבב את כולם יחד ונכין את העיסה לקציצות. לאחר מכן נכין רוטב מרבע כוס שמן זית, 4 שיני שום, כמה גבעולי כרישה וכמה גבעולי סלרי, חבילת פטריות שיטאקי וחבילת פטריות מיקס אקזוטי, חצי כוס יין לבן, כפית קורנפלור וכמובן גם כאן מלח ופלפל.

טיפים לבישול

בישול הוא לא רק מיומנות, זו ממש אומנות ובין אם אתם טירונים במטבח או שצברתם בו ותק רב, תמיד יש מקום להשתפר עוד קצת. אחרי שמצאנו מתכון לשבת הכנו לכם גם כמה טיפים טובים שיסייעו לכם להעלות את היכולות הקולינאריות שלכם דרגה אחת למעלה.

תהיו מוכנים לבישול – לפני שאתם נוגעים בכיריים או בסכין, ודאו שכל המרכיבים שלכם מוכנים לשימוש, הדבר יחסוך לכם זמן ויסייע לכם לא לשכוח מרכיבים שונים בעת הבישול.

השתמשו בכלים וסכינים איכותיים – יש משמעות רבה לכלי החיתוך והבישול שלנו במטבח, שכן ככל שהם איכותיים יותר, כך אנחנו נהנים מעבודה מהירה ונוחה יותר עמם.

אל תפסיקו לטעום – כשאתם מתבלים את האוכל טעמו אותו מספר פעמים ובצעו תיקונים שונים לתבלון – כדאי לעשות זאת לאט כי תמיד אפשר להוסיף עוד אבל להוריד תיבול לא ניתן.

עשו שימוש במרכיבים איכותיים – חלק גדול מאוד מאיכות הבישול תלוי באיכות המרכיבים בהם נעשה שימוש. הבשר צריך להיות טרי, כך גם הירקות והפירות, כולם צריכים להיות טריים מאוד ורצוי מתוצרת מקומית.

שלטו בטמפרטורות – שליטה בטמפרטורות הבישול היא קריטית להצלחת המתכונים, שכן חום גבוה או נמוך מידי בצלייה, אפייה וטיגון, יכול לשנות את המנה לחלוטין.

תנו למנות הבשר לשבת קצת אחרי הבישול – פעולה זו מסייעת לבשרים, עופות ואפילו לזניות לפזר את הטעמים מחדש כך שהמנות הופכות עסיסיות במיוחד.

אזנו טעמים – יש תורה שלמה מאחורי איזון מנות וכדאי ללמוד אותה: התנסו באלמנטים מתוקים, חמוצים, חריפים ומלוחים, גוונו בטעמים ושפרו כל פעם את המתכונים שלכם.

קראו מתכונים ביסודיות ועבדו מסודר – בהתחלה, כשפועלים בדיוק על פי המתכון, ניתן להוציא מנות נהדרות ובשלבים מאוחרים יותר ניתן לשדרג אותן עם תוספות מקוריות.

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »