רוצים לשיר? תחתמו!

ערן קמינסקי
2018-05-16 01:00:00
2018-05-16 01:00:00

תושבים במודיעין מנסים לגייס את הציבור להבאת פרוייקט "קולולם" לעיר • המכשול בינתיים: מאיפה לגייס מאה אלף שקל שיכסו את עלויות ההפקה • העיריה: "איש עוד לא פנה אלינו בנושא" • המארגנים: "העלות אינה כוללת רווח כי זה 'אירוע ציבורי'. מקווים שנגיע אליכם"

האם מיזם שירת ההמונים "קולולם" יגיע בקרוב למודיעין? אחרי שכבש את המדינה, גם באירוע ביום העצמאות בו הצטרף לשירה הנשיא ריבלין, פתחו מספר מתושבי מודיעין ביוזמה להביא את המיזם גם למודיעין.

על פי מארגני היוזמה עד כה הצטרפו אליהם למעלה מאלף גולשים תושבי העיר, שחתמו על טופס הרשמה אינטרנטי בניסיון לשכנע את עיריית מודיעין לקחת על עצמה את העלויות הכספיות, שלדבריהם עומדות על מאה אלף שקל. בעיריית מודיעין אמרו השבוע כי לא התקבלה שום פנייה בעניין.

בחודש מאי אשתקד יצא לדרך האירוע הראשון של "קולולם" בו השתתפו למעלה מ-500 איש בתל אביב. מאז התפשט העניין במהירות וביום העצמאות האחרון השתתפו לא פחות מ-12 אלף איש ששרו יחד את שירה של נעמי שמר "על הדבש ועל העוקץ" בהיכל מנורה-מבטחים בתל אביב.

באתר האינטרנט שלהם ניסחו אנשי קולולם את הרעיון שעומד מאחורי המיזם כך: "קולולם הינו מיזם מוזיקלי חברתי. המיזם נוצר על מנת להפגיש אנשים מכל קצוות הקשת החברתית הישראלית על שלל גווניה. הרעיון שלנו הוא לעצור את הכל לכמה שעות ופשוט לשיר – יחד. המיזם מאפשר לאנשים שלוקחים בו חלק ליהנות מתחושת היחד דרך עשייה משותפת חווייתית. דרך הצלילים והקולות תצמח יצירה משותפת של מקהלה חברתית מלאת תקווה ואופטימיות."

בפוסט שפירסם בשבוע שעבר שי שטרית, תושב העיר וממארגני היוזמה להביא את "קולולם" לכאן, הוא כתב כך: "להווי ידוע לכם שהנני מנסה להביא את מיזם 'שירת ההמונים' לעיר מודיעין-רעות-מכבים. לכן יצרתי קשר עם חברת 'כספית' אשר מתוקף תפקידה מייצגת את חברת 'קולולם'. לטענתם הם ישמחו להגיע לעיר מודיעין-מכבים-רעות כאשר העלות הכוללת של המיזם עומדת על סך 100,000 ש"ח בערך. על מנת לנסות לשכנע את עיריית מודיעין לקבל עליהם את מימון המיזם. אבקש מכל תושבי העיר מודיעין והסביבה הקרובה להירשם בטופס המצ"ב על מנת שנוכל לשכנע ולהציג בפני ראש העיר ונושאי התפקידים בעירייה, את רצון החברים בקבוצה בכלל ותושבי העיר בפרט, להביא את חברת 'קולולם' לעיר מודיעין. לאור האמור לעיל, נא להפיץ את הבשורה ולבקש מכל מי שבאמת מעוניין להשתתף במיזם להירשם. אם ירשמו למעלה מאלף תושבים בעיר מודיעין, אזי נוכל לגשת לעירייה ולנסות לשכנעם לקבל עליהם את המיזם. לטעמי, באם ירשמו אלפי אנשים בעיר מודיעין והסביבה הקרובה, סבורני שראש העיר ונושאי התפקידים בעירייה לא יוכלו להתעלם מבקשתנו, קל וחומר שמדובר בשנת בחירות".

עוד הוסיף שטרית: "אני אישית הייתי שמח לראות את פארק ענבה מתמלא ב-5,000 איש שרים ביחד את מיטב שירי ארץ ישראל. זה באמת יכול להיות רגע מצמרר מדהים ומייצג ראווה אדיר לעיר מודיעין".

שוחחנו השבוע עם אור טייכר, האיש שעומד מאחורי המיזם. הוא מספר: "פנה אלינו לפייסבוק תושב מודיעין שסיפר שהם רוצים להביא את המיזם לעיר. שאלו מה לעשות והסברנו שצריך כמובן לערב או את העירייה או כל ארגון/גוף אחר שיכול לעשות את ההפקה הזאת. זה לא משהו שהוא חדש לנו. קיבלנו פנייה כזו מכל עיר כמעט, בין אם מאנשים פרטיים או מהרשויות עצמן. אם מדובר על ארגון פרטי, חברות פרטיות למשל, אז אין בעייה עם אירועים פרטיים לחברות משום שזה חלק מהמודל העסקי שלנו ומזה אנחנו מתפרנסים בעצם. כשמדובר על פניות מהציבור שרוצה להביא אותנו לעיר שלהם, זה נקרא 'אירוע ציבורי'. לכזה אירוע אנחנו חייבים את מעורבות העירייה, מפני שמישהו צריך לארגן את זה".

על איזה סדר גודל של הפקה מדובר?

"קודם כל צריך לוקיישן כמובן ולא כל מקום יכול להתאים. יש כל מיני קריטריונים לאיזה לוקיישן יכול להתאים. מלבד זאת צריך תאורה והגברה וכל ההפקה שלנו שכוללת 60 אנשי צוות. לא מדובר על הופעה בה עומד אדם על במה ומופיע. בקולולם מדובר על הופעה של אלף איש שמוקלטים, מצולמים, מנגנים להם ובנוסף הם עוברים במשך שלוש שעות סדנאות אמן בהם מלמדים אותם לשיר בעיבוד חדש בשלושה קולות".

באמת עולה מאה אלף שקל להביא אתכם לעיר?

"הסכום הזה כולל את כל העלויות של הדבר הזה. שוב, האירוע מורכב משישים אנשי צוות, כולל נגנים וצלמים ועורכים ומסנני קולות, בנוסף לציוד הקלטה ותאורה והגברה. זה אירוע מאוד מורכב הפקתית ולכן נכון שהוא לא זול. הוא מכיל בתוכו שלושה אירועים: יש את האירוע עצמו, סדנת אמן בה מפצלים לקבוצות ובמשך 45 דקות הם פוגשים מנצחים שונים, והדבר השלישי הוא הפקת קליפ ברמה קולנועית עם חמישה צלמים. הדבר הזה עוד זול, יחסית, לגודל האירוע. זה משום שמדובר על עסק חברתי בו כל העובדים אצלנו מקבלים בין 30-40 אחוז ממה שהיו מקבלים עבור העבודה שלהם במקומות אחרים. הם באים לעבוד איתנו כי הם רתומים לחזון ולרעיון. בנוסף לכל זה אסור לשכוח שהאירועים הפרטיים שאנו עושים הם אלה שמממנים את האירועים הציבוריים".

כבר היה מי שטען שאתם בעצם באים לגזור קופון על עיריית מודיעין…

"עזוב, את זה אומרים על כל דבר טוב שקורה כאן בארץ. אני לא מתרגש מזה".

אז מה הסיכויים לראות אתכם במודיעין?

"הסיכויים גבוהים מאוד. אנחנו רוצים להגיע לכל מקום בארץ".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות