פתאום קם אדם בלילה – למה אנחנו מתעוררים באמצע הלילה?

תוכן פרסומי
מהן הסיבות בגללן אנחנו מתעוררים באמצע הלילה, ומה אפשר לעשות כדי למנוע יקיצות לא רצויות כאלה
צילום: freepik

שנת לילה חיונית לנפש בריאה, ליכולת לתפקד במהלך היום, היא שומרת על עור הפנים, תורמת ליכולת ללמוד ולהתרכז, ובאופן כללי הכרחית לכל מערכות הגוף. למרות זאת, כולנו מכירים את הלילות בהם השינה אינה מגיעה, המחשבות מתרוצצות והעיניים לא נעצמות, מכירים את הלילות בהם מתעוררים באמצע הלילה ולא מצליחים לחזור לישון, מכירים היטב את העייפות שמגיעה ביום למחרת.

אז מהן הסיבות בגללן אנחנו מתעוררים באמצע הלילה, ומה אפשר לעשות כדי למנוע יקיצות לא רצויות כאלה. לפניכם כמה קטגוריות שונות לסיבות בגינן אנחנו מתעוררים, ומה ניתן לעשות כדי להתגבר עליהן.

מחשבות מטרידות, לחץ וסטרס

הסיבה הראשונה בגינה השינה חומקת מאתנו, בין אם היא גורמת לנו להתעורר באמצע הלילה ובין אם אינה מאפשרת להירדם, היא סדר היום העמוס שלנו, רשימת המטלות הבלתי נגמרת, לחצים בעבודה, בבית, במשפחה וכדומה. הצורך שלנו להספיק כמה שיותר, להשיג עוד ועוד יעדים, להיות תמיד צעד אחד לפני כולם, כל אלו גורמים לנו ל"עודף מחשבות".

כיוון שהמתח והלחץ אינם מועילים בטווח הארוך, הפחתתם תייצר לנו סביבה רגועה יותר ושינה לילה שלווה יותר. בין הדרכים להשיג זאת ניתן להרחיק את הטלפון הנייד בשעות הערב, להניח פנקס ועט ליד המיטה כך שאפשר לרשום  תזכורות שיפנו את המחשבות, יציאה להליכה קצרה לפני השינה ועוד.

בעיות פיזיולוגיות הגורמות לנו להתעורר

ישנם מצבים גופניים אשר אינם מאפשרים שינה רציפה כגון שלפוחית רגיזה, בעיות נשימה, בעיות במערכת העיכול כדוגמת צרבת, דום נשימה וכדומה. אלו מצבים רפואיים אובייקטיביים אשר מונעים הירדמות או שינה רציפה, ושאינם תלויים בגורמים חיצוניים, אך לעיתים שינוי מסוים באורח החיים יוכל להקל מעט על הבעיה ובכל לתרום לשינה טובה יותר.

גם אם אלו מחלות, תסמינים או בעיות גופניות, ניתן לטפל בחלק מהסימפטומים כדי לשמור על השינה ולזכות באיכות חיים. מומלץ לפנות לרופא כדי לאבחן ראשית את הבעיה, ולאחר מכן לקבל ממנו המלצות לגבי טיפול, שינויים באורח החיים או טיפולים משלימים שיוכלו להועיל.

הנסיכה על העדשה – גורמים חיצוניים להתעוררות באמצע הלילה

גם אם אנחנו פנויים רגשית ומחשבתית לשינה, גם אם בריאותינו תקינה ואיננו סובלים מכל תסמין, יתכן ויהיו גורמים חיצוניים אשר ישפיעו על איכות השינה, רציפותה ואף על יכולת ההירדמות. מדובר בגורמים כגון מקור אור, רעשים, חום או קור של חדר השינה, המזרן או הכרית וכיוצא באלה.

הפתרון לגורמים מפריעים מסוג זה הוא כמובן שינויים או הסרתם. אם יש מקור אור שמפריע ניתן לסגור את התריס או לתלות וילון, לבחור באהיל או כיסוי אחר אשר יעמעם את האור או אפילו להזיז את המיטה אם יש אפשרות לכך. במקרה והמיטה עצמה גורמת אי נוחות, כדאי לשקול אפשרות להחליפה.

הורים לתינוקות ופעוטות מייחלים ללילות שלמים של שינה בעוד שבני הנוער מעדיפים את שעות הלילה לבילוי מאשר שעות היום. שעות הלילה הן השעות בהן העולם כולו עוצר את סיבובו כדי להתאפס מחדש לקראת היום הבא. אלו שעות נפלאות בהן כל משפחה וכל אחד מתכנסים לתוך ביתם, לתוך משפחתם, מורידים הילוך או שניים ורגע לפני שנרדמים משחזרים בראש את מאורעות היום.

הפרעות בשינה יכולות להיגרם מסיבות רבות ומגוונות, הן יכולות להתרחש בתקופות קבועות, או בזמנים קבועים או להופיע ללא כל חוקיות וסדר או סיבה נראית לעין. ככל שנקדים לזהות את הסיבות הללו, כך נוכל לטפל בהן ולהתמודד איתן, כדי לחזור למיטה, לישון ולחלום חלומות נפלאים.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים בשכונת נופים, לאחר שעבודתו של אחד המורים הופסקה בעקבות מקרה בו הפעיל כוח פיזי על

המשך קריאה »