בשכונת תקומה שבכפר סבא, מצאו עצמם הדיירים נתבעים על ידי עורך דינם שייצג אותם בתהליך פינוי בינוי
(צילום: pixabay)
בשכונת תקומה שבכפר סבא, מצאו עצמם הדיירים נתבעים על ידי עורך דינם שייצג אותם בתהליך פינוי בינוי. במכתב פיטורים שנשלח על ידם, טענו הדיירים על אי שביעות רצון מאופן עבודתו, והוא תבע אותם על פגיעה בשמו ופיטוריו ממיזם ההתחדשות העירונית.
חמש שנים עברו, ודיירים שהחלו לקדם פרויקט פינוי בינוי בשכונתם מצאו עצמם ללא פרויקט ונתבעים על ידי עורך דינם שייצג אותם בתהליך. מבדיקות שנערכו ברשת, עלה כי סוג תביעה שכזה, בה עו"ד תובע את הדיירים, נחשבת נדירה. הצדדים בעימות זה הינם דיירי מתחם התקומה בכפר סבא ועורך דינם ליאור עמידור. במהלך שיטוטינו ברשת, ניסינו לאתר מקרים נוספים שבהם פרויקטים של התחדשות עירונית הסתבכו משפטית באופן הזה, אבל לא העלינו דבר בחכתנו. מאחר שהמקרה אינו נפוץ, בחרנו לסקר אותו בשורות הבאות:
פירוט מקרה התביעה של עו"ד עמידור מול דיירי הפרויקט
עו"ד עמידור הגיש נגד נציגות הדיירים תביעה, וזאת בהמשך למכתב פיטורים שקיבל ב־19 בנובמבר, בו הודיעה נציגות הדיירים, כי בכוונתה לסיים את העסקתו. ב־13 בדצמבר הגישו עמידור ואחיו חן תביעה על סך 5 מיליון ש"ח נגד שני דיירים הנמנים בין חברי הנציגות, כמו כן נגד עו"ד אשר החליפה את המקום שלו בפרויקט, נגד מתווך מקומי שסייע מקצועית בפרויקט, וגם נגד יזם הפרויקט אפי כץ, מבעלי חברת ענב.
"בסך הכול רצינו לממש את זכותנו להתחדשות עירונית וכיום אנו מוצאים את עצמנו נתבעים על עו"ד שאמור היה לייצג אותנו", אמר יורי ארוס, אחד מחברי הנציגות. לפיו, המחלוקת בפרויקט החלה בין כץ לעמידור: "עם הזמן, הרגשנו סוג של נתק בשת"פ ביניהם, כשעו"ד עמידור סיפר לנו כי היזם נקלע לקשיים עסקיים".
יורי ארוס: הנציגות לא זכתה לשת"פ מצד עו"ד ליאור עמידור
עוד לשיטתו של יורי ארוס, "זמן רב לא יכולנו להנות משיתוף פעולה מצד עמידור, כאשר הוא מבצע פעולות חד־צדדיות ללא הידיעה שלנו בנושא. שבשלב מסוים, אפילו העלנו את החשד כי הוא מייצג שני צדדים: אותנו ואת היזם כץ, במכירתן של 600 דירות חדשות בפרויקט".
עוד הוא מוסיף כי: "כשביקשנו את הסכם שכר הטרחה שנחתם בינו לבין היזם, נתקלנו בסוגי התחמקויות ותירוצים כך שעד היום בעצם, אין בידנו מסמך זה". לדבריו של יורי ארוס, הבנו כי במידה ועו"ד עמידור יקבל סכום גדול יותר על מכירת הדירות החדשות מאשר הדירות שלנו, יש לו אינטרס מועדף כלפי היזם מאשר הדיירים.
עורך דין עמידור ליאור מול דיירי פרויקט פינוי בינוי
לפי דברי יורי ארוס, מאז שחש עורך דין ליאור עמידור כי השתנה כלפיו היחס המקצועי, החלו מצידו השמצות כלפי חברי הנציגות בפני יתר הדיירים. בנוסף, טוען יורי ארוס כי עו"ד עמידור הוציאו מכתב כלפי הנציגות האומר, כי לא נבחרו באופן רשמי ולכן אינו מכיר בהם. זאת ועוד, לפי דבריו של מר ארוס, עו"ד עמידור טען כי לנציגות יש אינטרס בפרויקט אחר. מצב מורכב ולא נעים שכזה זה אף הביא את אחת מחברות הנציגות לעזוב, כי חששה מתביעה.
לאור בדיקות שבוצעו על ידי גורמים שונים (כמו צוות "כלכליסט"), מסתמן כי זהו לא הסכסוך הראשון בין עמידור לבין דיירים בפרויקטים. בשנת 2015 תבע עמידור סך של 240 אלף ש"ח מבעל זכויות במתחם אלי כהן, שבחדרה, בטענה ללשון הרע. זאת, כנראה בעקבות נושאים כאלו ואחרים שהעלה באספת דיירים. במכתב לעמידור טען בעל הזכויות כי, טענותיו של עו"ד עמידור ראו אור רק כאשר הוא הבין שדיירי שכונת אלי כהן אינם שבעי רצון מההתנהלות המקצועית שהמשרד מספק. יש לציין כי ברשת ניתן לאתר את פסק הדין ואת תגובות כל הצדדים הנתבעים והתובעים.