סימנים מקדימים לטרום סכרת

תוכן פרסומי
אמנם טרום סכרת איננה אומרת כי בוודאות תחלו בסכרת, אך זהו סממן גבולי בו הגוף שלכם מאותת לכם כי אתם חייבים לחולל שינוי באורח החיים שלכם
צילום: freepik

אחת המחלות השכיחות בעידן שלנו היא הסכרת, מצב קליני בו הגוף שלנו מתקשה להתמודד עם רמות הסוכר שבדם. כאשר הגוף בריא הוא מצליח לפרק את הסוכר מהתזונה אותה אנחנו צורכים, אך כאשר חולים בסכרת הגוף אינו מצליח לייצר את כמות האינסולין הנדרשת כדי להיפטר מהסוכר. אמנם טרום סכרת איננה אומרת כי בוודאות תחלו בסכרת, אך זהו סממן גבולי בו הגוף שלכם מאותת לכם כי אתם חייבים לחולל שינוי באורח החיים שלכם על מנת שהמחלה לא תתפרץ. הנה כמה סימנים מקדימים שכדאי לשים לב אליהם.

סממנים ראשוניים של טרום סכרת

אנשים אשר נמצאים בטווח של טרום סכרת לרוב לא יחושו באיזה שהם סממנים קליניים חד משמעיים ורק בדיקת דם תוכל לבדוק בצורה וודאית את מצב הסוכר והאם הם מצויים בסיכון להתפרצות של סכרת. אך מתי תוכלו לדעת כי עליכם לסור אל הרופא ולבצע הערכה ראשונית?

חשוב לציין כי הסממנים המצוינים מטה יכולים להעיד גם על מצבים רפואיים אחרים – אך השילוב שלהם יחדיו עשוי להצביע על רמת סוכר גבוהה בדם.

ריבוי שתן

כמות סוכר גבוה בגוף יוצרת תכיפות במתן שתן. הדבר קורה מאחר והסוכר שלא מפורק בדם סופח אליו את הנוזלים. אנשים הנדרשים להתפנות בתדירות גבוהה לשירותים, או אף מתעוררים באמצע הלילה כדי להתפנות, עלולים לסבול מכמות גבוהה של סוכר בגוף.

תחושת צימאון

מאחר ואנחנו נדרשים לסור אל השירותים בתדירות גבוהה כאשר יש לנו רמות גבוהות של סוכר בדם, מן הסתם הגוף ירגיש בחוסר של נוזלים ומכאן תחושת הצמא המוגברת הבאה לידי ביטוי בעיקר בשעות הלילה. זהו סימן של הגוף שלכם המנסה להתגבר על כמות הסוכר הגבוהה בדם.

תשישות

הגוף שלנו מקבל אנרגיה מסוכר, אך כאשר אנחנו צורכים סוכר בכמות גבוהה הגוף שלנו משקיע מאמצעים רבים בכדי לפרק אותו ללא הצלחה – מכאן ישנה ירידה באנרגיה של הגוף והתשישות עלולה להשתלט עלינו באופן שגם אם נישן שעות ארוכות עדיין נתעורר עייפים.

פגיעה בראייה

כאשר הגוף לא מצליח לפרק את הסוכר בצורה נכונה ישנה פגיעה בזרימה של הדם ומכאן הראייה שלנו נפגעת ואיכות הראייה יורדת.

תחושת נימול של הגפיים

עקצוצים בגפיים, תחושה של הירדמות או נימול בידיים או ברגליים היא סימן שזרימת הדם שלכם אינה תקינה והדבר יכול להיות כתוצאה מרמה גבוהה של סוכר בגוף.

אבחון טרום סכרת

בעוד מרבית האנשים לא ידעו כי הם במצב של טרום סכרת ללא ביצוע של בדיקת דם, הרי שעל מנת לאבחן את המצב יש לבצע בדיקת דם מסודרת דרך רופא המשפחה שלכם. בדיקת הדם הראשונה היא בדיקת דם רגילה אותה מבצעים תחת צום. בהמשך, במידה ויש חשד, הרי שיש צורך לבצע בדיקה נוספת הנקראת העמסת סוכר. במהלך הבדיקה שותים גלוקוז – סוכר בכמות מרוכזת – ורואים כיצד הגוף מתמודד עם כמות הסוכר והאם הוא מצליח לפרק אותה בפרק זמן נתון.

במידה ואובחנתם עם טרום סכרת – יש מה לעשות

ביצוע פעילות גופנית מותאמת תוך שילוב של תזונה ספציפית לטרום סכרת תוכל לסייע לגוף שלכם לשמור על ערכים נכונים ולמנוע את התפרצות מחלת הסכרת. שילוב של השניים יעזור לגוף שלכם להתמודד עם הסוכר בגוף תוך שמירה על צריכת מינימום סוכר הנדרש לפעילות תקינה של גופכם. בכל מקרה בו אתם חוששים כי אתם סובלים מרמות גבוהות של סוכר בדם, יש לגשת לרופא המשפחה ולבצע את הבדיקה ראשונית הנדרשת.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות