סובלים מדלקת מפרקים? מה ניתן לעשות?

תוכן פרסומי
שני הסוגים הנפוצים ביותר של הדלקת המדוברת הם: דלקת מפרקים ניוונית ודלקת מפרקים שגרונית
צילום: freepik

מחלות כרוניות יכולות לפגוע הן באיכות החיים והן בביטחון העצמי של החולה בצורה ניכרת. הדבר מדויק למדי כאשר מדובר על דלקת פרקים, תופעה אשר גורמת לשחיקת הסחוס המצוי בין המפרקים ולצמיחה של בליטות עצם במפרקים. הדלקת מהמדוברת יכולה להופיע בברכיים, בפרקי כף היד, בחלק מעמוד השדרה ועוד. לעיתים היא תופיע במפרק בודד ולעיתים בכמה במקביל. אם אתם תוהים במה מדובר וכיצד מתמודדים בצורה הטובה ביותר, כדאי שתקראו את הדברים הבאים.

סוגים של דלקת מפרקים

שני הסוגים הנפוצים ביותר של הדלקת המדוברת הם: דלקת מפרקים ניוונית ודלקת מפרקים שגרונית, כאשר הניוונית מופיעה על רק ניווני והיא הפגיעה המפרקית הנפותה ביותר אשר רובנו נסבול ממנה בשלב מסוים בחיינו ואילו שגרונית מופיעה על רגע תגובה אוטואימונית לא מאוזנת בגוף. היא מהווה מחלה דלקתית. תסמינים של דלקת מפרקים הן שונות לרבות כאבים, פגיעה בתנועתיות המפרקים ומגבלות בניידות. תסמינים אלו הופכים להיות חלק בלתי נפרד משגרת חייו של החולה. מעבר לכך המחלה יכולה לגרום לשינויים גופניים במקרה החיצוני, דבר שכאמור יכול לפגוע ללא ספק בביטחון העצמי של האדם. יחד עם זאת, חשוב מאוד שכל אדם שסובל מהמחלה המדוברת ידע כי ישנן שיטות וטיפול ודרכים לשפר את איכות החיים וללמוד לחיות עם המצב בשלום.

מהו הגורם לדלקת מפרקים?

הדלקת המדוברת יכולה להופיע בשל טראומה או חבלה באחד מהמפרקים או עקב ביצוע עפולה חוזרת המפעילה עליהם עומס רב. מעבר לכך היא יכולה להיגרם כתוצאה משחיקה ועל כן היא נפוצה ביותר בקרב קשישים. במקרים שכיחים יותר היא תגרם כתוצאה מבעיות רפואיות אחרות אשר פוגעות בחלקים נוספים בגוף, כך לדוגמא: זאבת שפוגעת גם בכליות, בריאות ובמפרקים או פסוריאזיס שהיא מחלת עור שלפעמים משפיעה גם על המפרקים.

 סימפטומים

כאבי מפרקים עלולים להיות סימן למצבים רפואיים רבים לרבות: פגיעות טראומה, סיבוכים אורטופדיים או תפקוד לקוי של מערכת העצבים, יחד עם זאת חשוב לדעת כי ישנם תסמינים מסוימים שיכולים להצביע על הדלקת המדוברת:

התסמין האופייני ביותר הוא קישיון של המפרקים בשעות הבוקר. כאשר נוקשות משמעותית שלהם הנמשכת יותר משעה יכולה להשפיע בצורה ניכרת על התפקוד בשעות אלה.

סימפטום נוסף הוא כאבים אשר נוטים להיות חזקים יותר במנוחה ומשתפרים עם התנועה

עוד סימפטומים הם נפיחות ואודם מקומי וכן רגישות למגע

כמו כן, הסובלים מהתופעה יכולה יחושו כי מרחב התנועה שלהם מוגבל והדבר ידרוש מהם התאמה מחדש של הפעילויות הרגילות שלהם וכן של סביבת העבודה.

סוגים מסוימים של דלקות מפרקים יהיו מלווים בסימנים ותסמינים המשפיעים על חלקים אחרים בגוף ועשויים לבוא לידי ביטוי גם בחום, עייפות, פריחה, ירידה במשקל, בעיות בנשימה, יובש בעיניים ובפה, כאבי גב ועוד.

עם התקדמות המחלה ישנו הרס של רקמת הסחוס המצפה את המפרק, דבר שעלול לבוא לידי ביטוי במפרקים. לרוב ניתן לראות בצילום סי טי או רנטגן שישנה דלקת סביב המפרק וכן שהצורה שלו התעוותה.

כאשר החולה מתלונן על התסמינים האופייניים של המחלה המדוברת יש צורך להפנות אותו לצילום רנטגן וצילום סי טי וזאת בכדי לבדוק את הפגיעה במפרק. כמו כן, ניתן להיעזר בבדיקות דם, בבדיקות CRP שבודקת את רמת החלבון אשר מופיע בזמן תהליכי דלקת וכן בדיקת דם הבודקת את הנוכחות של מחלה אוטואימונית.

כיצד מטפלים?

הטיפול הראשוני יתמקד בהקלה על התסמינים של הדלקת ובשיפור התפקוד של המפרקים. רצוי להתנסות במגוון טיפולים או לשלב שיטות שונות וזאת בכדי לקבוע מהו הטיפול היעיל ביותר עבור החולה.  הטיפול התרופתי למצב יכלול נוגדי דלקת לא סטרואידים, קבוצת תרופות בעלות פעולה נוגדת כאב ואנטי דלקתית ותרופות מרשם כגון: אטופן וארקוקסיה.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

המשך קריאה »