סגרה מעגל

עדן משה לוין
2037-09-02 02:13:00
2037-09-02 02:13:00

לפני שש שנים נפצעה עידית כהן בת ה-12 ממודיעין בתאונת דרכים ונותרה משותקת, ונאלצה להסתייע בשירותי בית יד שרה בעיר • השבוע היא שבה למקום, הפעם כמתנדבת

(צילום: פרטי)

שש שנים לאחר שעברה תאונת דרכים קשה, נותרה משותקת ונעזרה בשירותי בית יד שרה במודיעין, חזרה לאחרונה עידית כהן בת ה-12 למקום, הפעם כמתנדבת. "אני קורא לזה 'מעגלי החיים", אמר השבוע מנהל יד שרה, אלי רוזנברג.

השבוע סיפרה כהן הצעירה על תחושותיה עם החזרה לבית יד שרה: "התחושה לעבור ממצב בו עוזרים לי לכך שאני יכולה לעזור לאחרים, היא מאד מרגשת עבורי. המתנדבות שאתי עזרו לי להתחבר למקום, וכל האווירה מסביב מעניקה לי תחושה טובה וחיובית ורצון להיות שם ולהתנדב".

באותה תאונה קשה נפצעה גם אימה של כהן, דיקלה, שסיפרה על אותה תקופה: "לאחר התאונה שהינו בבית חולים אלי"ן בירושלים, שם חיפשנו דירה שתהיה קרובה מפני שאושפזנו באשפוז יום. רק כשמצבה של עידית השתפר יכולנו לעבור לבית אחר ומונגש. עד אז גרנו בבית לא מונגש, כזה שהיו בו מדרגות מהמדרכה ברחוב לבניין, ולא ניתן היה להנגיש אותו. כשהגענו למודיעין היינו ממש חסרי אונים. הגענו ליד שרה וכך התחיל הקשר שלנו איתם. המתנדבים שלהם עזרו לנו ממש בהכל, מעזרה פיזית, השאלה ציוד וכל מה שקשור לכיסא של עידית, ועד צביעה של החדר בבית".

אלי רוזנברג, מנהל הסניף במודיעין, סיפר על הקשר עם עידית והמשפחה: "את עידית הכרנו לפני שלוש שנים, לאחר שעברה המשפחה תאונת דרכים מאד קשה, בה הפכה למשותקת עד צוואר, כאשר הייתה בת 5. האימא שנפגעה אף היא בתאונה, נכנסה לבית חולים ושתיהן נעזרו בשירותינו, וכך למעשה הכרנו. במהלך השנים התאמנו לעידית את הציוד ואת כיסא הגלגלים, כולל נורה מהבהבת בצידו האחורי לימים גשומים ולילות. במהלך שהותה אצלנו עידית ביקשה להצטרף לצוות המתנדבים. אמרתי לה שכאשר תעבור את החיסון תוכל להצטרף וכך היה. ביום חמישי שעבר היא סופסוף הגיעה למשמרת ראשונה בתור מתנדבת".

כתבות נוספות

הותיר אחריו חברה

בניגוד למעמד הרשמי לו זוכות אלמנות צה"ל, בנות זוגם של הנופלים חוות מציאות שונה לחלוטין. שלוש בנות זוג של חללים תושבי מודיעין מספרות השבוע איך זה מרגיש להיות "אלמנה בלי טבעת"

הותיר אחריו חברה

בניגוד למעמד הרשמי לו זוכות אלמנות צה"ל, בנות זוגם של הנופלים חוות מציאות שונה לחלוטין. שלוש בנות זוג של חללים תושבי מודיעין מספרות השבוע איך זה מרגיש להיות "אלמנה בלי טבעת"

המשך קריאה »