נתפסתם בגין נהיגה בשכרות? דעו את זכויותיכם

תוכן פרסומי
ייעוץ משפטי של עו"ד לענייני נהיגה בשכרות עשוי למזער את הנזקים ולהפחית בצורה ניכרת את העונש
צילום: freepik

תאונת דרכים בעקבות נהיגה בשכרות עשויה לגרום לפציעות חמורות ואף להסתיים במקרה מוות. נהג השותה אלכוהול צריך להיות אחראי ולאפשר לאדם שלא שתה להחליפו, לצערנו בפועל עשרות אלפים נתפסים כאשר הם נוהגים תחת השפעת אלכוהול. ישנם שלושה מצבים להגדרה של נהג שיכור:

  • נהג שנמצא שריכוז האלכוהול בגופו הוא מעל למותר בחוק.
  • נהג אשר נמצא שותה אלכוהול במהלך הנהיגה.
  • נהג אשר נמצאו בגופו שאריות סמים.

בשנים האחרונות ישנה התייחסות מחמירה של המחוקק ובית המשפט לנושא של נהיגה בשכרות. במידה ונתפסת נוהגים בשכרות יש להיערך לכך בהתאם, על מנת למזער את הנזק ככל שניתן.

בדיקת ינשוף ומדוע מומלץ שלא לסרב לה

בדיקת ינשוף היא למעשה בדיקת נשיפה בסיסית הנעשית במקום על ידי שוטר. בדיקה זו מודדת את ריכוז האלכוהול בגוף הנהג הנבדק. תוצאה חריגה בבדיקה תהיה מעל 50 מיקרוגרם לליטר אחד של אוויר. השוטר ראשי לדורש ביצוע בדיקה במקום בו עצר את הנהג או בכל מקום אחר שיחליט, במידה ויש לו חשד סביר שהנהג נוהג תחת השפעת אלכוהול או במידה והנהג היה מעורב בתאונה.

על פי החוק נהג אשר מסרב לבצע בדיקת נשיפה נחשב לנהג שביצע בדיקה כושלת, כלומר בדיקה שחרגה מן המותר. כך שלמעשה נהג המסרב לעבור בדיקה מסתכן בהרשעה ובעונשים הקבועים בחוק על ביצוע עבירה מסוג זה: קנס של עד עשרת אלפים שקלים, פסילת רישיון נהיגה עד לשנתיים ומאסר לתקופה של שנה לכל היותר.

במידה ונתפסתם, מה צפוי לכם?

כאמור בית המשפט נוטה להחמיר בכל הנוגע לעבירה של נהיגה בשכרות, ועל כן העונש הצפוי יהיה בהתאם. נהג אשר תוצאות הבדיקה שעבר חרגו מן המותר, יקבל פסילה מנהלית במקום, משך פסילה מנהלית נקבע בהתאם לנסיבות העבירה: אם לא נגרמה תאונה ניתן להטיל פסילה מנהלית עד 30 יום. אם נגרמה תאונה ובעקבותיה נגרם נזק לרכוש, ניתן להטיל פסילה מנהלית עד 60 יום. אם נגרמה תאונה וכתוצאה ממנה נהרג אדם, ניתן להטיל פסילה מנהלית עד 90 יום. מלבד זאת ניתן גם להחרים את כלי הרכב, כאשר הנהג יישא בכל ההוצאות הכרוכות באחסונו.

תפסו אתכם בגין על נהיגה בשכרות? אלו הטיפים שלנו

במידה ואדם נתפס על נהיגה בשכרות סביר מאד שיחוש מבולבל, ובאופן טבעי יעשה גם לא מעט שגיאות. מאחר והעונש הצפוי על נהיגה בשכרות חמור, כדאי לדעת כיצד לנהוג על מנת למנוע את האפשרות לקבל עונש מירבי ולצמצם את הנזק. אלו הן שתי העצות הכי חשובות שמומלץ לכם ליישם:

  • כדאי מאד לשים לב לשמות השוטרים ולרשום אותם, דבר שיקל עליכם לזהות אותם בשלב מאוחר יותר. רשמו גם את שמות השוטרים שאינם מעורבים באופן פעיל בתחקורכם.
  • שתפו פעולה בכל השלבים עם השוטרים, גם אם אתם חשים שלא נעשה עמכם צדק. שיתוף פעולה מלא אינו אומר שאתם לא יכולים לשמור על זכות השתיקה, עד לקבלת ייעוץ מקצועי של עו"ד לענייני נהיגה בשכרות.

מהן הזכויות של נהג שנתפס בגין נסיעה בשכרות?

נהג אשר נתפס בגין נהיגה בשכרות זכאי לשיחת טלפון אחת לקרוב משפחה או לעו"ד, מלבד זאת הוא ראשי לסרב לבצע בדיקת דם, במידה ואין צו של בית משפט. גם במקרה של קבלת צו, ניתן לערער על ביצוע בדיקת דם. כמו כן ישנה אפשרות לביטול חלקי ואף לביטול מלא של פסילת הרישיון, במקרים בהם ישנו צורך בנהיגה למטרת פרנסה. זכות נוספת ואולי החשובה מכולן היא הזכות לקבלת ייעוץ משפטי של עו"ד לענייני נהיגה בשכרות, העשויה למזער את הנזקים ולהפחית בצורה נכרת את העונש.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות