נובחים בתודה

ערן קמינסקי
2017-12-06 00:00:00
2017-12-06 00:00:00

הפנינג החורף של "תן לחיות" חוזר בשבוע הבא • במקביל לפריטי הלבוש והחימום לחיות המחמד יושם גם דגש על מזון בריא ומעודכן

רגע לפני בואו של החורף יערכו בשבוע הבא אנשי חנות המזון וציוד לבע"ח "תן לחיות" הפנינג מכירות מיוחד בו יוצעו גם כל פריטי החורף, כמו שמיכות, מלונות ומיטות, בהנחות מיוחדות. ההפנינג יתקיים בשישי הבא (15.12) בין השעות 08-15 בחנות שבאזור התעשייה שילת, כאשר כל לקוח יקבל מתנה (וסופגניה) בכניסה. אותן הנחות מיוחדות יחולו לא רק על פריטי החורף, אלא על כלל המוצרים בחנות.

חברת "תן לחיות" קיימת בשוק כבר למעלה מעשרים שנה ונחשבת אחת משלוש החברות הגדולות בישראל בתחום. תן לחיות עובדים עם לקוחות פרטיים להם הם משווקים ציוד ומזון בעלי חיים, כאשר הם נותנים שירות עד לבית הלקוח באזור חלוקה רחב המתפרש מאשדוד, דרך כל אזור השפלה וירושלים ועד לנתניה באזור השרון. קינן ממן, מנכ"ל החברה, מספר: "הייחודיות שלנו היא שעל אף שאנחנו פועלים מתוך מרכז לוגיסטי, אנחנו מגיעים אל בית הלקוח פעמיים ביום בשני סבבי חלוקה. אנחנו נותנים שירות טוב כמו כל חנות קטנה ויותר".

אפשר להגיד שהתחרות התגברה בענף בשנים האחרונות?

"התחרות כל הזמן מתגברת, אבל תחרות זה דבר טוב לעסק. כל הזמן צומחים עוד ועוד מתחרים חדשים, גם פה במודיעין, אבל יש פרנסה לכולם. בסופו של דבר, אם אתה מתמקד במותגים ובמוצרים הנכונים, אז התחרות הופכת להיות קצת פחות רלוונטית. אנחנו למשל מחזיקים בחנות 80-90% מהמותגים המובילים בשוק, כשחנויות קטנות יותר יכולות להחזיק רק 2-3 מותגים ואז היכולת שלהם לתת מענה מתאים ללקוח היא פחותה. זה יתרון הגודל שלנו".

עד כמה המשפחה הממוצעת מוכנה להשקיע כיום בבעל החיים שלה?

"יש סקר שבוצע על הענף לפיו משפחה ממוצעת בישראל משקיעה 300-400 שקל על בעל חיים אחד, כאשר יש כאלה שיש להן כמובן יותר מאחד. יש בהחלט משפחות שמוכנות להשקיע סכומים משמעותיים, כאשר עיקר ההשקעה כיום הוא בתחום המזון. הצרכן מוכן לשלם היות יותר עבור שק אוכל איכותי. חומרי הגלם היום הרבה יותר איכותיים ומוקפדים, מצד היצרן וגם מצד הצרכן שחשוב לו יותר מה הכלב שלו מכניס לפה. מה גם שבסופו של דבר הקפדה על אוכל איכותי תחסוך ללקוח הרבה מאוד כסף על ווטרינר כשלכלב יהיו בעיות בעיכול או חוסר סידן בעצמות בגלל אוכל לא איכותי".

איך השתנתה הגישה כלפי איכות האוכל?

"תשומת הלב היום לתזונה של בעלי החיים היא כמעט ברמה של תזונת בני אדם. זה מתבטא ברמה של מה החיה אוכלת, איזה רכיבים תזונתיים יש באוכל, האם הכלב הוא כלב פעיל או כלב ביתי. כיום מתאימים לכל כלב את התזונה לפי הסוג, האופי ואורח החיים. יש יותר ויותר טרנד של מוצרי מזון שמתאימים לכלב הביתי שהוא פחות פעיל. עד לפני שנתיים-שלוש החברות שמייצרות את המזון הלכו בגישה של הכלב מקורו בזאב שבטבע אוכל בשר ומכאן התפתחה תחרות בין החברות שהאוכל של מי יכיל יותר רכיבים של בשר אמיתי. אם נסתכל עלי ועליך, הרי שאם נאכל כל יום אנטריקוט אז רק נשמין ורמת הכולסטרול שלנו תעלה. אנחנו לא שורפים מספיק ולא צריכים את כל החלבונים האלה. ברגע שהבינו את זה, הלכו ועשו התאמות לכלב הביתי שכבר לא יוצא לצוד, מקסימום יורד עם בעליו לסיבוב בפארק. האוכל עכשיו מבוסס יותר על רכיבים טבעיים, חליטות ותמציות פרחים ופחות בשר. אוכל שמותאם לכלב שלא עושה פעילות ספורטיבית אינטנסיבית".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות