לוחית רישוי 014

אלי דנון
2017-08-03 01:00:00
2017-08-03 01:00:00

תשמעו סיפור. מאה אחוז אמת ועובדות. הבוקר סמוך לשעה 10 נסעתי על כביש 6 מצפון לדרום. סמוך לצומת קסם הבחנתי במראה האחורית ברכב משטרתי בצבע לבן המתקרב אליי במהירות עצומה. לוחית הרישוי שלו: 014. ככל הנראה קצין בכיר. אני מניח בדרגת ניצב. נסעתי במהירות של כ-110 קמ"ש בנתיב השמאלי.

רכבו המצוחצח של קצין המשטרה עקף אותי כמו טיל מצד ימין להערכתי המאוד קרובה למציאות במהירות של לפחות 150 קמ"ש. כעבור שניות אחדות הוא נעלם לי מהעיניים כשהוא עובר מנתיב לנתיב מבלי לאותת. לא נראה כלל שהוא בנסיעה מבצעית שכן הנ"ל לא הפעיל צ'קאלקה וטס במהירות לעיני עשרות אם לא מאות נהגים שאין להם לוחית רישוי משטרתית והם אומרים לעצמם "נו, אם כך מרשה לעצמו קצין בכיר לנהוג ללא מורא מה לנו כי נלין על אלפי הערסים שלא לומר רוצחים בפוטנציה המאכלסים את הכבישים שלנו".

משטרת ישראל זקוקה לטלטול (לא בנוסח השב"כ) ולמהפך בגישה ובנראות שלה. המשטרה היא לא כיבוי אש המכבה שריפות רק כשהן פורצות, דוגמת הר הבית ויפו. בין אירוע חמור למשנהו יש כאן מיליוני אזרחים שלא רואים ומרגישים שמישהו מגן עליהם תשאלו את תושבי יסוד המעלה שהציתו להם השבוע מכלי פרי במיליוני שקלים, את תושבי יישובי עמק חפר והדרום על התפרצויות ביום ובלילה וגביית דמי חסות ואת האזרחים שאינם פונים כלל למשטרה כי אין להם אמון בגוף הזה.

לצער כולנו חוסר האמון שלנו אינו רק במשטרת ישראל אלא בשירות הציבורי כולו. מתי הצלחתם בפעם האחרונה לדבר עם הביטוח הלאומי או משרד הרווחה?

התנהגות המדינה גורמת לעם שלם להתעורר בבוקר ולא להאמין לאף אחד. וכיון שהמדינה זה בעצם אנחנו אז כולנו אשמים. כל אחד תורם את חלקו לחוסר האמון שהשתרש בתרבות ובדפוס ההתנהגות שלנו.

ובקשר לקצין המשטרה הבכיר יהיה נחמד אם מישהו ירים את הכפפה שהרי יש לנו יום, שעה ולוחית רישוי ורק יגיד לו: "ראינו אותך…"

כתבות נוספות