לגור ביחד, להישאר בעיר

ערן קמינסקי
2037-09-12 00:43:00
2037-09-12 00:43:00

עיריית מודיעין תדון בקרוב בהצעתו של חבר המועצה איתי אלמוג בר, לפיה ייבנה בהמשכו של המע"ר מתחם דירות "מיקרו" לצעירים, בסגנון "קיבוץ עירוני" עם מתחמי מחייה ופעילות משותפים

(צילום מסך: יוטיוב)

ועדת המשנה לתכנון ובניה של עיריית מודיעין תדון בקרוב בהצעה חדשה ומסקרנת של איתי אלמוג בר, חבר המועצה מטעם סיעת מודיעין חופשית, שתנסה להשאיר בעיר את הצעירים המתקשים לעמוד בעלויות שכר הדירה הגבוה במודיעין.

על פי הצעתו של אלמוג בר, תבנה העירייה, בעצמה או באמצעות יזם פרטי, מתחמי מגורים משותפים לצעירים, שיכללו דירות קטנות (2-25 מ"ר ליחיד, 30-40 מ"ר לזוג), כאשר ייחודו של הפרויקט יהיה בכך שמתחמים רבים יהיו משותפים לכלל הדיירים, כמו למשל מתחמי המטבח וחדרי כביסה, גינות וחדרי כושר, מתחמי עבודה ובילוי. לדברי אלמוג בר, ניתן למקם את המתחם בשטח הנמצא ממול העירייה ועד לאזור תחנת המשטרה הישנה בכניסה לעיר, בו אמור להיבנות המשכו של המע"ר.

את ההצעה העלה אלמוג בר לסדר בישיבת המועצה האחרונה בשבוע שעבר, כאשר בהסכמה עם ראש העירייה הוחלט להעביר את ההצעה לדיון בוועדה המקומית. "ברור שהעניין הזה דורש בדיקה, התעמקות ולפרוט את זה לפרטי פרטים, אבל כל מה שיסייע לממש את הפרויקט מבורך בעיני", אמר השבוע אלמוג בר.

"לפרויקט הזה יש כמה מטרות", מסביר אלמוג בר. "קודם כל, הוא נועד להשאיר את הצעירים בעיר. גם אם עד עכשיו רובו של המע"ר לא מאוכלס, ברור שבהמשך הוא יהיה פעיל ושוקק חיים. אבל עדיין חסר שם משהו אחד, אלמנט מרכזי שאני חושב שהפרויקט הזה יכול להיות התשובה עבורו, ואת מסה של צעירים. קח למשל את שדרות רוטשילד, שרוב תושבי האזור הם מאוד צעירים שיוצרים את הפעילות השוקקת בערבים. במודיעין חסר שלב הביניים הזה, שבו צעירים ימלאו את המקום. ברגע שפרויקט כזה יהיה מעוצב וייראה טוב, הוא ימשוך אליו את הצעירים".

איך בדיוק זה ייראה בפועל?

מדובר על דירות "מיקרו", שמיועדות לבודדים או זוגות, עם הרבה מאוד שטחים משותפים, כך שלמשל את ארוחת הערב יכינו יחד במטבח. מדובר על משהו מאוד "קומוניאלי", בסגנון קיבוץ אורבני, מה שמאוד מתאים לחבר'ה בגילאים האלו. הרעיון הוא ליצור משהו שונה וחברתי, וברגע שיש לך דבר כזה קרוב למע"ר, זה ייתן חיים למקום. זה גם יתחבר לצרכים של חברות שפועלות ויפעלו באזור ויחפשו עובדים צעירים. מודיעין נתפסת כעיר שינה. אני מאוד אוהב את העיר, אבל בגדול היא באמת עיר שינה. עכשיו יהיה עוד אולם תרבות במע"ר ובונים דברים, אבל חסר כאן את האלמנט של ה"פאן" שהצעירים מחפשים ולכן עוברים לתל אביב. החבר'ה הצעירים מאוד מתלהבים מהרעיון הזה".

זה משהו שהעירייה צריכה לבנות ולנהל בעצמה?

"זאת שאלה מצויינת ויש כמה תשובות. קודם כל, מבחינתי הכי חשוב שהפרויקט ייצא לפועל. אם העירייה תבנה ותנהל בעצמה או באמצעות יזם פרטי, זה עניין שאפשר להחליט עליו בהמשך. יש פה עניין תפעולי ועניין כלכלי. אם העירייה בונה בעצמה היא יכולה להציע שכירות במחירים נמוכים כי היא לא מחפשת את הרווח כמו יזם פרטי, ואז נוכל לתת תמחור יחסית נמוך ולהחזיר את ההשקעה בתוך 25 שנה, ואז לעבור לרווח. יזם שנכנס ירצה להרוויח ואז מראש המחירים יהיו גבוהים יותר. זה עניין עקרוני שצריך להחליט עליו. היתרון הנוסף מבחינתי לכך שהעירייה תבנה את הפרויקט בעצמה, הוא גם לתת לנו גמישות לעתיד. כולנו רואים שאנו חיים בעידן בו הכל משתנה, וצריך לקחת בחשבון שהיום אנחנו מציעים משהו שמתאים לגילאי 20+, ובעוד עשר שנים הצרכים יהיו אחרים. ברגע שהפרויקט יהיה שייך לעירייה, אז תהיה לנו גמישות רבה יותר. היום נתקלתי במשהו שבכלל לא ידעתי עד עכשיו, שיש אופציה לעיריית לבנות דיור להשכרה על שטחים "חומים" – שטחים ציבוריים. זה מוסיף עוד סיבה ליתרון שהעירייה תהיה היזם במקרה הזה. זה משהו שצריך לכלול לפחות כמה עשרות יחידות, עדיף 100-200 דירות, ולדעתי זה יצליח. לא סתם זה קיים ברחבי העולם. זאת כמעט הדרך היחידה להשאיר בעיר את הצעירים".

כתבות נוספות

הותיר אחריו חברה

בניגוד למעמד הרשמי לו זוכות אלמנות צה"ל, בנות זוגם של הנופלים חוות מציאות שונה לחלוטין. שלוש בנות זוג של חללים תושבי מודיעין מספרות השבוע איך זה מרגיש להיות "אלמנה בלי טבעת"

הותיר אחריו חברה

בניגוד למעמד הרשמי לו זוכות אלמנות צה"ל, בנות זוגם של הנופלים חוות מציאות שונה לחלוטין. שלוש בנות זוג של חללים תושבי מודיעין מספרות השבוע איך זה מרגיש להיות "אלמנה בלי טבעת"

המשך קריאה »