כיצד בוחרים מנדפים למסעדות?

כתבי מודיעין NEWS
2018-08-20 01:00:00
2018-08-20 01:00:00

הכלל הראשון לבחירת מנדפים למסעדות הוא הגודל. צריך לבחון את גודל המטבח ועל פיו יש לבחור מנדף שגם יהיה בנוי בצורה אופטימאלית על פי השטח וגם יהיה מסוגל לעבוד בתפוקה הנדרשת

כאשר אנחנו מחליטים לפתוח מסעדה, בית קפה או כל מקום אחר בו יש מטבח תעשייתי אשר בעזרתו אנחנו אמורים להכין אוכל לכמות גדולה של אנשים, ישנם שורה של תקנים שעלינו לעמוד בהם. על מנת שנוכל לנהוג על פי אותם תקנים, עלינו להתקין שורה של אמצעים ומתקנים במטבח.

אותם תקנים, כפי שאנחנו יכולים להבין, מיועדים להבטיח את בריאות העובדים במטבח וכן את בריאות הסועדים במקום. אותם תקנים גם אמורים להבטיח שאנחנו נשמור על סביבה נקייה, היגיינת, ושהעבודה שלנו במטבח לא תזהם, לא את המסעדה עצמה ולא את האזור בכלל.

דוגמא טובה למתקנים שכאלה הם מנדפים למסעדות אשר יש להתקין בכל מטבח. מנדפים אמורים לשאוב את כל כל העשן והאדים מהמטבח, וכן לשמור על כך שריחות הבישול והטיגון לא יעברו הלאה לחללים אחרים במקום.

על פי התקנות, מנדפים למסעדות הם חלק בלתי נפרד לשם קבלת רישוי עסק שנדרש לצורך הפעלת מסעדה או בית קפה עם מטבח. על מנת שנוכל לקבל רישיון כזה, יש להגיש את המפרט של המנדף לרשויות, ולבצע התקנה על פי חוק. רק אחרי בדיקה וקבלת אישור, ניתן לקבל את הרישיון. צריך לומר עוד, שהתקנות גם קובעות שיש לנקות את המנדפים באופן קבוע.

כעת עולה שאלה, כיצד בוחרים מנדפים למסעדות. הרי ברור מאליו שאין דין מסעדה קטנה כדין מסעדה גדולה, כמו שאין מטבח בית קפה שכונתי לדין של מטבח בית קפה אזורי, למשל. בחלק הבא של המאמר, נסביר כיצד בוחרים מנדף למסעדה, מה הם הפרמטרים לכך.

הפרמטרים לבחירת מנדפים למטבח

לפני הכל צריך לומר, אי אפשר לרכוש מנדף למסעדה כמו שרוכשים מנדף למטבח ביתי. הן בגלל שבמטבח ביתי זה רשות ולא חובה, והן בגלל שמטבח ביתי הוא יותר קטן, מצומצם, ומן הסתם גם תפוקת העבודה בו יותר נמוכה, לכן הוא לא צריך מנדף דומה לזה שבנוי במסעדה.

הכלל הראשון לבחירת מנדפים למסעדות הוא הגודל. צריך לבחון את גודל המטבח ועל פיו יש לבחור מנדף שגם יהיה בנוי בצורה אופטימאלית על פי השטח וגם יהיה מסוגל לעבוד בתפוקה הנדרשת למטבח בסדר גודל כזה.

הכלל השני, יש לוודא שהוא בנוי באופן כזה שלא מפריע לתהליך העבודה, להיפך, מסייע לו. מה שאומר שתהליך העבודה שלו, קרי השאיבה והיניקה, צריך להיות מהיר, נוח ויסודי.

הכלל השלישי, חשוב לוודא שקל מאוד לתחזק אותו, בין אם זה אומר לנקות אותו על בסיס קבוע, להחליף חלקים כשצריך ועוד. כל דבר שיכול לעזור בכך שנוכל לעבוד איתו על בסיס קבוע לאורך זמן. אנחנו צריכים לזכור, כשאנחנו מתקינים מנדפים במטבח, הם אמורים לשרת אותנו זמן רב, לא מדובר במכשיר שאנחנו אמורים להחליף אותו לעיתים תכופות, ולכן חשוב שיהיה לנו קל לתחזק אותו על מנת שיעבוד בצורה חלקה במשך תקופה ארוכה.

כתבות נוספות

"נחזיר עטרה ליושנה"

אייל כהן ותמי גראי, יו"ר הנהגת ההורים לשעבר ובת זוגו שהפעילו בשנה האחרונה פודטראק בגבעת הברושים, רכשו את פאב האוסליבן הוותיק ושואפים להחזיר את המקום לימיו הגדולים

הישועה תבוא מהגמלאים?

לאור המחסור הקשה בתומכות חינוך בגני הילדים ובבתי הספר, בהם חסרים כמאה אנשי הוראה, עיריית מודיעין פונה כעת לאזרחים הוותיקים תושבי העיר שיצאו לפנסיה ומציעה להם להשתלב במערכת החינוך המקומית

"הדילר של בית הספר" נעצר

כתב אישום הוגש ביום חמישי נגד בן 16 ממודיעין החשוד כי מכר קנאביס לחבריו בבית הספר לפחות בשמונה מקרים

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

"נחזיר עטרה ליושנה"

אייל כהן ותמי גראי, יו"ר הנהגת ההורים לשעבר ובת זוגו שהפעילו בשנה האחרונה פודטראק בגבעת הברושים, רכשו את פאב האוסליבן הוותיק ושואפים להחזיר את המקום לימיו הגדולים

המשך קריאה »

הישועה תבוא מהגמלאים?

לאור המחסור הקשה בתומכות חינוך בגני הילדים ובבתי הספר, בהם חסרים כמאה אנשי הוראה, עיריית מודיעין פונה כעת לאזרחים הוותיקים תושבי העיר שיצאו לפנסיה ומציעה להם להשתלב במערכת החינוך המקומית

המשך קריאה »

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

המשך קריאה »