בעוד כשלושה שבועות תשיק רשת המלונאות פתאל את מתחם חללי העבודה המשותפים החדש ROOMS, בבניין דונה במע"ר, שיכיל 500 עמדות ו-20 חדרי ישיבות • מנהלת המתחם: "אנחנו מציעים כאן גמישות רבה שנותנת מענה לחוסר הוודאות ומבטלת את הצורך במחויבות לטווח ארוך"
(צילום: יח"צ)
בשיאו של המשבר הכלכלי החמור תפתח בעוד כשלושה שבועות רשת פתאל את מתחם חללי העבודה המשותפים ROOMS, בבניין דונה במע"ר במודיעין.
רשת המלונאות הישראלית השקיעה בהקמת המקום 13 מיליון שקל, כאשר במתחם המשתרע על פני קומה וחצי יהיו לא פחות מ-500 עמדות עבודה ו-20 חדרי ישיבות.
יובל רצבי, מנהלת המתחם, סיפרה השבוע למודיעין NEWS: "שילוב הידע המלונאי שלנו באירוח מאפשר להעניק לשוכרים שלנו מגוון שירותים רחב במסגרת חללי העבודה. אנחנו מציעים מבחר מודלים של התקשרות עבור בעלי עסקים מתחומים מגוונים, שמחפשים סביבת עבודה מפרה ואיכותית מחוץ לבית".
מה זה אומר?
"זה אומר שממש כמו בבית מלון יהיה לנו קונסיירג' שיספק מענה לכל שאלה או בעיה, והוא יכיר את כל המשתמשים שלנו. יהיה לנו אזור לאונג' גדול לפגישות אישיות ופגישות עבודה, ויהיה כמובן מטבחון עם כל האביזרים לשימוש של כל העובדים שלנו. בנוסף, יהיו פעילויות חברתיות ויהיה איש קשרי קהילה שיחבר בין העובדים ויעניק להם ערך מוסף לעסקים חדשים, כמו גם אולמות כנסים לעריכת מפגשים מקצועיים, חדרי כיתות וסדנאות ועוד".
איש קשרי קהילה?
"גם בנקודה זו יש ל-ROOMS בשורה. אני מביאה את התפיסה שהמתחם הוא לא רק קירות ועמדות, אלא מציע הרבה יותר מעבר למשרד ולשירותי concierge. הדיירים שלנו ייהנו גם מחיי קהילה עשירים, קהילה שמפרה את חבריה ומעניקה להם ערך מוסף ממשי. אנחנו מחויבים לא רק לבניית סביבת העבודה הפיזית, אלא גם לבניית האקו-סיסטם במודיעין, והפיכתו לשחקן מוביל בתעשייה הישראלית".
מדוע הלכתם דווקא על חללי עבודה משותפים?
"כי בשנים האחרונות חל גידול משמעותי בביקוש לחללי עבודה משותפים. התופעה חוצה גבולות, ונכונה גם לישראל וגם לכל העולם המערבי. רשת פתאל זיהתה עלייה מתמדת במספר המשרדים המשותפים בעולם. אם בשנת 1995 רק 9% עבדו מחוץ למשרד, בשנת 2015 עלה הנתון משמעותית ל-37% מהעובדים שעבדו מחוץ למשרד. בשנה זו כחצי מיליון עובדים עבדו בחללי עבודה משותפים, ובמחקרים השונים בנושא ניתן לראות שהמגמות בארץ ובעולם הצביעו על כך שבשנת 2010 לכל עובד הוקצו כ-20 מ"ר, ואילו בשנת 2017 ירד הנתון לכ-13 מ"ר בלבד".
למי זה מתאים?
"המודל של חללי עבודה משותפים מתאים לחברות שרוצות משרד מוכן, מרוהט ובשכירות גמישה, עם אפשרות להתרחב ולהצטמצם בהתראה קצרה. בזכות מודל זה חלה עלייה מתמדת במספר המנויים בשטחי משרד משותפים, ובהתאם עלייה עקבית במספר המשרדים המשותפים בכל העולם".
אתם פותחים מתחם גדול בעיצומו של משבר כלכלי חמור.
"המציאות החדשה, בה הלימודים והעבודה עברו ל"זום", הביאה את העובדים והמעסיקים לחפש מודל חדש שיאפשר עבודה רציפה, עם אינטרנט חזק ואמין, קרוב לבית, עם גמישות בהתאמת החלל והתקשרות שאינה כובלת לטווח ארוך. אנחנו ב-ROOMS לא נתנו לקורונה לעצור אותנו, ואף מצאנו שהמודל שלנו מקבל חיזוק מצד השוק דווקא בימים משתנים אלה. הריחוק החברתי הרחיק את האנשים מהמשרדים, אבל הצורך האנושי והמקצועי באינטראקציה חברתית לא נעצר. חברות מאמצות את המודל הגמיש של co-working דווקא בתקופה זו של חוסר ודאות, היות ואינו מחייב בהתחייבות. שם המשחק הפך להיות גמישות, וחללי עבודה משותפים נותנים מענה בדיוק לצורך לא להתחייב, ומעניקים מסגרת קהילתית, שהיא גם מפרה מבחינה מקצועית, וגם מאפשרת תקשורת בין אישית פנים מול פנים, תוך שמירה על תו תקן סגול".
ואין חשש שללקוחות לא תהיה אפשרות לעמוד בשכירות?
"בתקופת הקורונה זיהינו שאין לחברות רצון או יכולות להתחייב להוצאות שכירות של משרד שלם, תשלומי ארנונה, דמי ניהול וכיוצא באלה, כשאיום של סגר או יציאה לחל"ת מרחף באוויר. כללי המשחק השתנו, ונדרשת הרבה יותר גמישות".
ב-ROOMS כאמור מדברים על גמישות, כאשר שוכרים פוטנציאליים יוכלו לשכור מעמדת עבודה בודדה ועד לשטח של אלפי מ"ר, וגם משך השכירות יהיה גמיש ותהיה אפשרות לשכור עמדה ליום אחד או לחצי שנה ויותר. "אם למדנו שיעור אחד מהקורונה, זה שאי אפשר לדעת מה ילד יום, ואנחנו מציעים כאן גמישות רבה שנותנת מענה לחוסר הוודאות ומבטלת את הצורך במחויבות לטווח ארוך", מסכמת רצבי.