כדי להפוך את הרעיון שלכם לסטארט אפ של ממש ובכדי שתוכלו לממש את הפוטנציאל של הרעיון שלכם ולהפוך אותו להצלחה של ממש, אתם חייבים להיעזר במומחים אשר מעניקים ייעוץ טכנולוגי
(צילום: Freepik)
יש לך רעיון לסטארט אפ חדש? לא בטוח איך להפוך את הרעיון הזה מרעיון בעלמה למציאות של ממש ולבנות את הסטראט אפ שלך בצורה נכונה וטובה? אם כן, הכתבה הזו נכתבה במיוחד בשבילך!
הקמה של חברת סטארט אפ היא מורכבת ולא פשוטה. בדיוק כמו בבניית בניין, כאשר היסודות אינם טובים הבניין לא יוכל לעמוד על תילו למשך זמן רב, כך גם בהקמה של חברה, ובוודאי כאשר מדובר בחברת סטארט אפ אשר מאחוריה עומד רעיון חדשני מאוד.
לכן, בכדי להפוך את הרעיון שלכם לסטארט אפ של ממש ובכדי שתוכלו לממש את הפוטנציאל של הרעיון שלכם ולהפוך אותו להצלחה של ממש, אתם חייבים להיעזר במומחים אשר מעניקים ייעוץ טכנולוגי ובבעלי ניסיון בתחום אשר ילוו אתכם לאורך כל הדרך ויאפשרו לכם לבצע זאת על הצד הטוב ביותר.
מהם הצעדים הראשונים שיש לבצע בהקמה של חברת סטארט אפ?
שני הצעדים הראשונים והחשובים ביותר שיש לבצע בהקמה של סטארט אפ הם:
- רישום פטנט – רישום פטנט או הקנייה של קניין רוחני לרעיון שלכם הינו חשוב מאוד. ברגע שהרעיון ייחשף, יכול להגיע משקיע עם הרבה יותר כסף ומשאבים ולהוציא אותו לפועל ולמוצר ממשי בזמן הרבה יותר קצר ממה שאתם תוכלו לעשות זאת. לכן חשוב שתתחילו בעבודה עם עורך דין מקצועי בתחום וצרו רישום פטנט או קניין רוחני וכך תוכלו להגן על הרעיון שלכם בצורה טובה יותר לפני החשיפה שלו לעולם.
- תכנית עסקית – עבדו עם יועץ עסקי בעל ניסיון בעבודה עם חברות סטארט אפ בתחילת דרכן על מנת לבנות תכנית עסקית מפורטת ומסודרת שתהווה מסמך הוראות דרכו תצעדו לאורך כל הדרך. התכנית העסקית תשמור על הריכוז שלכם ותאפשר לכם לבצע את ההקמה בצורה נכונה מבלי להתפזר.
צעדים נוספים שאסור לכם לשכוח
לאחר הצעדים הראשונים שפורטו מעלה, שהם הבסיס לכל חברת סטארט אפ באשר היא, מתחילה העבודה עצמה, והיא יכולה לכלול:
- עיצוב ופיתוח של אב הטיפוס למוצר שלכם. זה יכול להיות מוצר פיזי של ממש, אפליקציה, אתר אינטרנט או כל מוצר דיגיטלי אחר, אבל בכל מקרה הוא חייב להתחיל עם אב טיפוס, במיוחד אם אתם צריכים לגייס משקיעים לטובת החברה שלכם.
- בנייה של אסטרטגיה שיווקית מתאימה בהתאמה אל קהל היעד אליו אתם פונים ובהתאמה למטרות שלכם על פי מה שהוגדר בתכנית העסקית.
- מיתוג מקצועי ונכון אשר יבדל את המוצר או השירות אותו אתם מציעים ויהפוך אותו לכזה שכולם זוכרים. חשבו על גוגל, וויז, פייסבוק וכדומה – לא משנה היכן תראו את סמן החברה, או אפילו חלק ממנו, מיד תזהו את החברה עצמה, וזו המטרה שאתם צריכים לשאוף להגיע אליה על מנת להוביל את הסטארט אפ לנתח שוק גדול ורחב יותר.
- רישום של החברה על פי החוק במע"מ, מס הכנסה וכדומה ופתיחת תיק מתאים. כדאי לעבוד בשלב זה עם עורך דין או רואה חשבון מומחה על מנת שתהיו בטוחים כי הרישום מבוצע בצורה נכונה ומדויקת ושלא יהיו לכם בעיות מול רשויות המס והמדינה מאוחר יותר.
ליווי מקצועי
לאורך כל הדרך, אל תוותרו על ליווי מקצועי של מומחים. זה יכול להיות ליווי משפטי של עורכי דין בעלי ניסיון בעבודה עם חברות סטארט אפ, מומחים טכנולוגיים אשר יעניקו לכם ליווי וייעוץ שוטף ועוד. למדו מהניסיון ומהידע שלהם, הדבר יתרום רבות להצלחה שלכם!