התקנה של מערכת סולארית על גג הבית או במקום אחר בנכס היא השקעה מרגשת. לא רק שתוכלו להתחיל לחסוך כסף בחשמל, אלא גם תוכלו לומר שאתם תורמים את חלקכם לשמירה על כדור הארץ, באמצעות יצירת אנרגיה ירוקה לביתכם.
מלבד שטיפה מערכת סולארית לא דורשת תחזוקה רבה, אם בכלל. בדרך כלל, פאנלים סולאריים פועלים ללא רבב במשך שנים רבות, אבל חשוב לבדוק אותם באופן קבוע ולוודא שהכל תקין.
הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על ניקוי ותחזוקת מערכת סולארית.
יש להרחיק עצים מהפאנלים
פאנלים סולאריים פועלים על ידי קליטת קרני שמש, והמרת אנרגיית החום לאנרגיה חשמלית. אם הקרניים לא יגיעו למערכת, היא לא תוכל לבצע את עבודתה. כלומר, עליכם לדאוג ששום דבר לא יטיל צל על הפאנלים, והסיכון הכי נפוץ בהקשר הזה הוא עצים.
מלכתחילה, התקנת המערכת צריכה להתבצע באזור המוצל, אבל צריך לשים לב לזה גם לאורך השנים. יכול להיות שיש עצים חדשים באזור, או שעצים ותיקים צמחו, והם מונעים מהשמש להגיע לפאנלים.
זה עדיין בסדר, כל עוד המערכת הסולארית לא מכוסה לגמרי בצל לאורך כל חלקי היום, אבל בהחלט עדיף להימנע מכך לגמרי. לשם כך, כדאי לגזום את העצים.
חשוב לבדוק את הממיר הסולארי ואת החיווט החשמלי
אחד המרכיבים החשובים ביותר של המערכת הוא הממיר הסולארי, שלוקח את האנרגיה הנקלטת על ידי הפאנלים והופך אותה לחשמל ביתי, בו אתם יכולים להשתמש בדיוק כמו כל חשמל אחר.
אנחנו ממליצים בחום לבדוק מפעם לפעם את הממיר, לוודא שכל הנורות שלו דולקות ושאין הפרעות לפעילות שלו. אנחנו בטוחים שתשימו לב אם הממיר יפסיק לפעול לחלוטין, אבל מעקב קבוע יכול לעזור לכם לזהות בעיות קטנות יחסית, לפני שהן מתפתחות לבעיות גדולות. אתם לא רוצים לגלות תקלה רק כשיהיה מאוחר מדי.
בנוסף לממיר, אתם צריכים לבצע בדיקה תקופתית של החיווט החשמלי והחיבורים לפאנלים הסולאריים שלכם. אלה עלולים להישחק עם הזמן, או אפילו להילעס על ידי מכרסמים. המשמעות של זה היא ירידה בייצור החשמל, אז בהחלט כדאי להעיף מבט לפעמים. אלה לא תקלות שכיחות, אבל הן בהחלט מתרחשות.
כדאי לתעד את ביצועי המערכת
ברגע שאתם מתקינים מערכת סולארית, ונהנים מפעילותה, קל לשכוח מקיומה ולהתרגל לחיים החדשים והמשופרים שלכם. זה בסדר גמור, אבל כך לא תוכלו לדעת בדיוק מה המערכת שלכם עושה עבורכם.
מומלץ לבצע תיעוד חודשי של הנתונים, כדי להבין מה אתם מפיקים באמצעות הפאנלים הסולאריים. תרשמו כמה קילוואט לשעה אתם מייצרים בכל חודש, תציינו אם וכאשר אתם חווים בעיות כל הצללה או תקלות טכניות, וכך תוכלו לעקוב ולהיות בטוחים שהמערכת שומרת על ביצועים עקביים.
אתם יכולים לעשות את זה באופן ידני, או להשתמש בתוכנה ייעודית שתעשה זאת בשבילכם. על ידי מודעות לנתונים, תוכלו לזהות בדיוק מתי הפאנלים זקוקים לתיקון או לשטיפה, או הפאנלים לא מצליחים להשיג את התוצאות הרצויות.
למה ואיך מנקים את המערכת?
זוכרים שדיברנו על עצים? ובכן, הבעייתיות שלהם לא מסתיימת בצל, אלא כוללת בעיה נוספת: נשירה של עלים. עלים, כמו גם לכלוכים אחרים, לא רק מכערים את המערכת אלא עלולים לפגוע בה, ולהשפיע על יכולתה לייצר חשמל.
בכל פעם שאתם רואים עלים או ענפים, אשר חוסמים את קרני השמש מלהיכנס לפאנלים, אתם מוכרחים לטפל בזה, בעצמכם או עם אנשי מקצוע. קחו בחשבון גם צואת ציפורים. ציפורים עשויות להשתמש בפאנלים הסולאריים כמקום ישיבה, וזה עלול להוביל להצטברות גללים עליהם.
בשל הסכנה של הצטברות לכלוכים שונים, חשוב לבצע שטיפה של המערכת. עדיף לעשות את זה כאשר הפאנלים קרירים, כלומר אחרי שהשמש שקעה או ביום קריר ומעונן.
מכיוון שפאנלים סולאריים נועדו להירטב, לא תצטרכו לחשוש שהמים יהרסו שום דבר. עם זאת, שטיפת הפאנלים כאשר הם חמים מאנרגיה סולארית עלולה לגרום לתקלות, בעיקר אם המים קרים מדי. במקום זאת, נסו להשתמש במים בטמפרטורת האוויר או במים פושרים.
כדי לשטוף את הפאנלים, תשתמשו בחומרי ניקוי פשוטים, תוסיפו מעט מים ותשפשפו אותם עם מברשת רכה.
אפשרות נוספת, ועדיפה, היא לפנות לאנשי מקצוע, שינקו את המערכת שלכם בצורה הטובה ביותר.