עם פתיחת השנה החדשה זכו שני חיילים תושבי העיר לאותות הצטיינות, וחייל נוסף סיים בהצלחה את קורס החובלים היוקרתי
(צילום: דובר צה"ל)
רגע לפני סיום חגי תשרי פותחת מודיעין את השנה העברית החדשה עם בשורות משמחות מתושביה המשרתים בצה"ל, זאת לאחר ששני חיילים תושבי העיר זכו לאותות הצטיינות וחייל נוסף סיים בהצלחה את קורס החובלים היוקרתי.
החייל המצטיין הראשון הוא רס״ר במיל' נדב סבג, המשרת בחפ״ק אלוף (חבורת פיקוד קדמית) בחיל ההנדסה הקרבית ומצטיין מערך התמרון לשנת 2021. סבג בן ה-37, נשוי ואב לשניים, היה לוחם בחיל ההנדסה הקרבית בשירותו הסדיר, ונשאר לשירות קבע קבע כקצין רכב. לאחר מכן עבר סבג למערך המילואים של גיס 479, ומשנת 2008 ועד היום משרת בתפקידו בחפ״ק.
מעבר לאירועים המבצעיים שחווה בשירותו, מספר סבג כי האווירה המשפחתית היא שהפכה את שירותו למשמעותי ביותר. כדוגמה הוא מספר על מקרה בו ביתו של אחד מחייליו נשרף, וחבריו ליחידה, כולל סבג עצמו, התנדבו לצבוע ולשפץ את הבית השרוף.
עוד מספר סבג כי מפקדו במערך המילואים, דוד חרמון, היה דמות לחיקוי עבורו. למרות שהגיעו מעולמות שונים – חרמון מחיל השריון וסבג מעולם ההנדסה הקרבית – השניים התחברו מיד. "דוד הוא דמות להערצה עבורי. במהותו הוא מממש את המשפט 'ממני תראו וכן תעשו'. יש לי המון כבוד והערכה כלפיו, הוא מפקד מוערץ בקרב כל פקודיו שהשפיע עליי והביא אותי לקחת יותר אחריות לידיים". את אות ההצטיינות קיבל סבג על ההישגים המשמעותיים בפעילויות מבצעיות בהן לקח חלק.
המצטיין המודיעיני השני הוא סג"מ תומר לנג, קצין שלישות בגדוד ההנדסה 802 בפיקוד המרכז, שקיבל אות הצטיינות לרגל ראש השנה מטעם מפקד ההנדסה של פיקוד המרכז. סג"מ לנג נולד וגדל במודיעין, התחנך בישיבה התיכונית בעיר ולאחר שסיים את לימודיו בתיכון החליט ללמוד בישיבת עכו לפני הגיוס, שם שהה במשך שנה וחצי.
השבוע סיפר לנג כי במהלך לימודיו בתיכון חלם על שירות ביחידה קרבים, אולם זמן קצר לפני גיוסו ירד הפרופיל הרפואי שלו ולכן נאלץ לוותר על החלום. בינואר 2020 התגייס לנג לחיל השלישות, עבר טירונות וקורס בבה"ד 11 ולאחר הקורס שובץ בגדוד 372 בתור מש"ק שלישות. לאחר 11 חודשים, בעידוד המג"ד שלו, יצא לנג לקורס קצינים. "תחילת התפקיד הייתה מאתגרת, כשבנוסף נדרשתי למלא את מקום מפקדי. יצאתי לקצונה כי רציתי לקחת חלק משמעותי בצה"ל, היה לי חשוב להשפיע ולעזור לאחרים".
לאחר סיומו של קורס הקצינים בבה"ד 1 יצא לנג להשלמת קצונה של משא"ן סדיר. במהלך קורס ההשלמה נתקל תומר בקשיים, אבל מצא את העזרה הנדרשת בדמותה של המפקדת שלו. "מי שעזרה לי בקורס היא מפקדת הצוות שלי, סגן דנה דוד. היא תמכה, האמינה בי והייתה שם בשבילי לכל אורך הדרך. אני שואף להיות שליש כמותה, היא דמות לחיקוי".
לאחר סיומה של השלמת הקצונה שובץ לנג בפיקוד המרכז בתור קצין קורסים, ולאחר מכן עבר לתפקיד קצין שליש סגל ביחידה פיקודית 802, בה הוא משרת מזה כשישה חודשים. לנג מספר: "כשנכנסתי למשרדי הובלתי המון שינויים. לאחר מספר חודשים בתפקיד הוזמנה ביקורת, והמשרד קיבל חוות דעת חיובית על התפקוד. זאת זכות להיות מפקד. הגעתי למשרד עם חיילים חסרי מוטיבציה ולאחר תקופה של סיוע, חפיפה ולמידה מחדש הצלחתי להרים אותם ולעזור להם להיות הכי טובים שהם יכולים להיות".
אחד הרגעים בהם חש לנג את פירות הצלחתו היה כאשר אחת החיילות שבפיקודו קיבלה אות הצטיינות מפקד הנדסה פיקודי. "מפקד טוב זה מפקד ששם את החיילים שלו בראש ובראשונה, ואת האינטרסים שלהם בראש ובראשונה. מפקד טוב זה מפקד שיודע לקדם את החיילים שלו ולתת להם משימות שיוציאו אותם מאזור הנוחות שלהם, לתת להם לטעות וללמוד מהטעויות שלהם, ובכך לאפשר להם לגדול".
כאמור, גם חובל טרי חדש יש למודיעין, בדמותו של סגן ש' המתגורר באזור העיר. סגן ש' סיים השבוע את קורס חובלים 143, שארך שנתיים וארבעה חודשים, בטקס חגיגי בבסיס חיל הים בחיפה, בנוכחותם של הרמטכ"ל אביב כוכבי, מפקד זרוע הים האלוף דוד סלמה, בקצינים בכירים ובני המשפחות.
כידוע, קורס החובלים היוקרתי מכשיר את חניכיו לפקד על כלי שיט מתקדמים כמו ספינות טילים, כלי הבט"ש וצוללות, ולעמוד בחזית הלוחמה הימית, כאשר החניכים מתחלקים בין שלוש המגמות: שייט, מכונה ואלקטרוניקה. עם סיומו של הקורס מקבלים בוגריו דרגות סגן, סיכת חובל, רישיון סקיפר ותואר אקדמי במדעי המדינה מטעם אוניברסיטת חיפה, אותו השלימו במהלך תקופת הקורס.
בקורס חובלים 143 הוכשרו 38 צוערים וצוערות להיות קצינים ומפקדים בזרוע הים, כאשר סגן ש' בן ה-21 ישרת בצוללות חיל הים. השבוע סיפרו בדובר צה"ל כי בתיכון הרחיב ש' את לימודיו במגמת מחשבים, שם למד 10 יח"ל לבגרות, ואף השתתף בתנועות הנוער כחניך ומדריך..
על טקס הסיום שנערך השבוע חלם ש' עוד מגיל צעיר. "חיפשתי שירות קרבי שאלמד ממנו, אתפתח, אחזק את היצירתיות שלי והאינטליגנציה. רציתי שירות מיוחד ושונה באופי. לפני הקורס לא לי היה קשר מיוחד לים, אבל החיבור לים במהלך הקורס היה משמעותי".