המורה בבידוד? אז הבן שלה ילמד

ערן קמינסקי
2036-05-26 02:49:00
2036-05-26 02:49:00

ברניס כהן מאמי"ת בנים נתקעה באנגליה בימי הקורונה וכשחזרה למודיעין נכנסה היישר לבידוד • כשהתברר כי ישנו קושי למצוא מורה מחליף היא גייסה לעזרה את בנה, שרק לפני שנה סיים את לימודיו באותו תיכון וכעת הוא יושב בחדר המורים

(צילום: רשת אמי"ת)

אין ספק שמשבר הקורונה מסדר לנו עד כה לא מעט מראות לא שגרתיים, אבל ספק רב אם מישהו מאיתנו נתקל אי פעם בסיטואציה כמו זו המתרחשת לאחרונה באמי"ת בנים במודיעין.

אחרי הכל, מתי בפעם האחרונה ראיתם מורה שנאלצת להיכנס לבידוד ביתי ודואגת לסדר לבית הספר מורה אחר שיחליף את מקומה? ובמיוחד כאשר אותו "מורה" מחליף הוא בעצם בנה בן ה-19?

כך קורה שבתיכון הדתי במודיעין מלמד לאחרונה שיעורי אנגלית רפי כהן, שרק בשנה שעברה סיים את י"ב באותו תיכון, כאשר אמו, ברניס כהן, מכינה את מערכי השיעור מביתה בעוד היא נמצאת בבידוד לאחר ששבה מחו"ל.

בתיכון סיפרו השבוע כי לאחר שהתברר כי ברניס תאלץ להיעדר מהלימודים, לא נמצא מורה מחליף לשיעורי האנגלית. על הפתרון שנמצא כבר קראתם.

"רפי היה מדריך בצופים במשך שנתיים, הוא מצוין באנגלית והיה מדריך טוב. אני מכינה לו את כל מערך השיעור, בודקת את העבודות והמבחנים וגם בקשר עם התלמידים בקבוצת הווטסאפ, כך שזה עובד יפה", אומרת ברניס. "אנחנו בימים מיוחדים ולא יכולתי לקבל מצב שהתלמידים חוזרים לכיתה אחרי תקופה כה ארוכה ולא ילמדו בשיעור אנגלית. טכנית אי אפשר היה להמשיך וללמד בזום כשהם בכיתה, וגם העדפתי שהם ילמדו בצורה יותר שגרתית אחרי תקופה כל כך ארוכה".

רפי, שמכיר את התלמידים ממגרש הכדורסל בהפסקות, הפך למורה שלהם לכמה ימים. "זה השבוע האידאלי להיות מורה, כי כל התלמידים חלמו לחזור לשגרה. כשהסברתי להם את המצב הם שמחו שאימא הצליחה למצוא פתרון כדי שיהיה שיעור".

ברניס כהן מלמדת אנגלית באמי"ת בנים כבר עשור, מאז שעלתה לארץ מאנגליה. עוד לפני פסח יצאה שוב למולדתה כדי לשהות לצד ביתה שעמדה ללדת, וכשנפסקו הטיסות לא יכלה לשוב ארצה ולימדה את התלמידים באמצעות אפליקציית הזום. עם חידוש הטיסות היא מיהרה לשוב לארץ, ומיד נכנסה לבידוד בן שבועיים כנדרש. ברגע שהודיעו על חזרת התלמידים לבתי הספר היא חיפשה מורה לאנגלית שיחליף אותה, משימה קשה גם בימי השגרה, וכשכמעט התייאשה החליטה לגייס לעניין את בנה, שלמד השנה במכינה וכעת ממתין לגיוס לצה"ל.

"אני מכינה לו את כל מערכי השיעור וזמינה לו כל העת בשאלות מה לעשות עם כל תלמיד. הוא מגיע לשיעור מוכן עם העבודה לתלמידים, והם עובדים ברצינות כי הבגרות בדרך. אחר כך אני בודקת את העבודה וגם משוחחת עם כל תלמיד".

איך התלמידים מגיבים?

ברניס: "יש לנו קבוצת ווטסאפ עם כל כיתה, ונראה שהם מרוצים. זה בהחלט קצת לא שגרתי שהבן של המורה מחליף אותה, אבל ימי הקורונה הפכו את העולם כולו לפחות שגרתי. התלמידים שלנו מצטיינים ומסוגלים להתמודד עם שינוי".

רפי: "לפעמים הם בוחנים את הגבולות שלי, אבל גם אני הייתי תלמיד רק לפני שניה אז זה בסדר. בסך הכל כולם באים לבית הספר מרצון ואוהבים לבוא. הקטע הכי מצחיק היה לשבת בחדר המורים עם מי שהיו המורים שלי רק לפני שנה".

ליאור הלוי, מנהל אמי"ת בנים, סיכם: "בדרך כלל מורה לא מצליח לדאוג למחליף, אבל  ברניס החליטה שאם היא לא יכולה לבוא אז היא תשלח את רפי ובעצם תמשיך ללמד בעזרתו. ככה זה כשמרגישים שבית הספר הוא בית".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות