בוודאי אתם שואלים לא פעם את עצמכם ולא קיבלתם תשובה מהו ההבדל בין סוגי השוקולדים השונים?
(צילום: pixabay)
אם יערך משאל מהו הממתק הטעים ביותר בעולם? השוקולד יזכה במקום הראשון. השוקולד הוא מתוק ומעניק אנרגיה מהירה. קיימים מגוון רחב של סוגי שוקולד. שבוודאי אתם שואלים לא פעם את עצמכם ולא קיבלתם תשובה מהו ההבדל בין סוגי השוקולדים השונים?
ככלל ההבדל הוא במרכיבים היוצרים את ההבדל בסוגי השוקולד השונים. המטרה של המאמר הזה הוא להסביר הבדלים אלו.
הכירו את השוקולד הלבן
השוקולד הלבן נקרא בשמו משום שאין בו את מוצקי הקקאו, המעניקים את הצבע השוקולדי המוכר. למרות השם שלו, צבעו אינו לבן אלא שמנת. בין המרכיבים ניתן למנות סוכר, חלב, וניל, לציטין וחמאת קקאו. השילוב של חומרים אלו יוצר את השוקולד הלבן המוכר. מכיוון ששוקולד לבן אינו מכיל מוצקי קקאו אף ישנם כאלו הטוענים כי הוא לא שוקולד בהגדרה שלו. חוסר זה אינו גורע מטעמו הייחודי. יש לשוקולד הלבן יתרון בכך שאין בו את מוצקי הקקאו, המרקם שלו הוא רך ועדין. במיוחד בשל תכולת חמאת הקקאו והחלב הגבוהה.
שוקולד חלב השוקולד הנפוץ ביותר
שוקולד חלב הוא השוקולד האהוב והנפוץ ביותר, וכן הוא מיוצר משילוב של חלב, מוצקי קקאו, חמאת קקאו וסוכר.
בשל כמות הסוכר והחלב הגבוהה הקיימת בשוקולד חלב. המרקם שלו דומה למרקם של שמנת. טעמו מתוק במיוחד בשל תכולת הסוכר הגבוהה שיש בו.
השוקולד שאינו מריר
שוקולד חלב אמנם נפוץ את המקום הראשון מעניקים לשוקולד המריר שאינו מריר כלל. הוא נקרא כך משום שהוא אינו מכיל חלב כלל. הוא מתאים לרגישים לחלב או לאלו המעוניינים להכין קינוחי פרווה. השוקולד מיוצר משילוב של מוצקי קקאו וסוכר ללא חלב כלל.
בחנויות ניתן למצוא שוקולד מריר בעלי אחוזי קקאו בין 40% -70%, כאשר ככל שאחוז מוצקי הקקאו הוא גבוה, כך טעמו של השוקולד יהיה מריר יותר והסוכר יופחת בו בהדרגה. כאשר מתייחסים אל היתרונות הבריאותיים שישנם בשוקולד, השוקולד המריר הוא הבריא ביותר.
שוקולד זה מתאים במיוחד לאפייה והמאפים בעלי טעם שוקולדי במיוחד.
שוקולד רובי
שוקולד זה הוא ייחודי לעומת סוגי השוקולד האחרים הוא מתאפיין בצבע ורוד בוהק שכן צבע זה מתקבל בסופו של תהליך הייצור מהפולים. פולים אלו מיובאים מברזיל, חוף השנהב ואקוודור, וכן טעמו הוא חמוץ מתוק ודומה לפירות. יתרונו של שוקולד רובי, לעומת סוגי שוקולד אחרים הנמכרים בחנויות במגוון רחב של צבעים וטעמים מצבעי מאכל שאינם טבעיים. הצבע הוורוד של שוקולד רובי הוא טבעי ומגיע מהפולים עצמם.
לסיכום: מאמר זה דיבר על ארבעה סוגים של שוקולד: שוקולד לבן, שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד רובי. מאמר זה עמד על ההבדל בין סוגי השוקולדים אלו. חנות שוקולד מוכרת את כל סוגי השוקולד שהוזכרו לעיל.