ההבדלים בין הפלה טבעית ליזומה

תוכן פרסומי
בכל שלב בדרך, עד למועד ההפלה, יכולה האישה להתלבט, ואף להתייעץ במהלך הדרך עם רופא/ת הנשים שלה, עם עובד/ת סוציאלית מטעם בית החולים או המרכז הרפואי
צילום: Depositphotos

הפלה טבעית מתייחסת לאובדן ההריון לפני גיל  20 שבועות. הפלה מסוג זה בדרך כלל קורית במהלך השליש הראשון, אך יכולה להתרחש גם במהלך ההריון. זאת לעומת הפלה יזומה, בה נעשית פעולה מכוונת להפסקת ההריון, על ידי נטילת כדורים או באמצעות הליך כירורגי.

הפלה טבעית

סוגים שונים של הפלות יכולים להתרחש בשלבים שונים של ההריון שלך. התסמינים והטיפולים יהיו תלויים בסוג ההפלה.

הריון כימי

הריון כימי הוא הפלה מוקדמת מאוד, שיכולה להתרחש עוד לפני שאת יודעת שאת בהריון. ייתכן כי הריון מסוג זה הוא תוצאה של הפרעות כרומוזומליות בביצית המופרית.

במקרים מסוימים לא יהיו סימנים, מלבד דימום לקראת הגעתו של המחזור, שעשוי להגיע באיחור ואף להיות מעט שונה מהרגיל.

הפלה בלתי נמנעת

במצב זה יש דימום ברחם לפני סוף שבוע 20 להריון. לזה מתווספת פתיחה מסויימת בצוואר הרחם. מתחיל דימום המלווה בכאבים והתכווצויות. לצערי, מצב זה כמעט תמיד יסתיים בהפלה.

הפלה מאיימת

מדובר על דימום נרתיקי המתרחש במהלך 20 השבועות הראשונים של ההריון, שלא בהכרח יביא להפלה.

התסמינים של הפלה מאיימת בנוסף לדימום, כוללים כאבי גב תחתון והתכווצויות בבטן.

ישנם מקרים בהם קיים דימום כבד יותר מאשר בהפלה מאוימת והתכווצויות בטן חמורות יותר, ואז הפלה בלתי נמנעת מלווה גם בהרחבה של תעלת צוואר הרחם, סימן לכך שתוכן ההריון עומד לצאת מהגוף.

הפלה מלאה

מצב בו כל רקמת ההריון נפלטה מהרחם. התסמינים לכך כוללים דימום נרתיקי כבד, כאבי בטן עזים ויציאה של רקמת הריון. 

הפלה יזומה

על פי החוק בישראל, אישור להפלה יכול להתקבל רק על ידי ועדות מורשות המתקיימות בדרך כלל בבתי החולים ברחבי הארץ, על פי רשימה עדכנית המפורסמת באתר של משרד הבריאות, ובמרכזים רפואיים או מרפאות מורשים בלבד. על פי השינוי בחוק שנקבע בחודש יוני 2022, ניתן יהיה לבצע הפלה תרופתית גם בקופות החולים (טרם נכנס לתוקפו).

רוב ההפלות היזומות מתקיימות עד 24 שבועות להריון, כשהפלה באמצעות כדורים יכולה להתבצע עד 9 שבועות להריון. לאחר 24 שבועות להריון יש צורך באישור מיוחד מועדה להפסקת הריון בשלב החיות.

בכל שלב בדרך, עד למועד ההפלה, יכולה האישה להתלבט, ואף להתייעץ במהלך הדרך עם רופא/ת הנשים שלה, עם עובד/ת סוציאלית מטעם בית החולים או המרכז הרפואי ועם אנשי מקצוע נוספים המיומנים לספק תמיכה ומעטפת נפשית ופיזית.

את המאמר כתב ד"ר גיא גוטמן, גינקולוג בכיר בקופת חולים כללית.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות