האם אתם מכירים את המעשנת?

תוכן פרסומי
2037-03-18 03:39:00
2037-03-18 03:39:00

אם עישון המזון הוא תחביב שלכם, או שאתם אנשי מקצוע בתחום זה, המעשנת שלכם צריכה להתאים לשימוש שלכם

(צילום: Freepik)

משחר האדם אנו מעבדים את המזונות שלנו, משנים אותם, משמרים אותם, ומשפיעים עליהם באינספור מניפולציות כימיות, מכאניות וביולוגיות בכדי לשנותם בצורות מגוונות, והשימוש במעשנת הוא אחד מאפיקים אלו. בין אם זה בשביל הטעמים, בין אם זה בשביל המגוון, ובין אם זה לצורך שימור המזון, כלים אלו וטכניקות אלו מאפשרות תחום קולינארי שלם ועצמאי, תחום של שימור המזון ושינוי המזון בצורות ייחודיות ומעניינות כאחד.

אם עישון המזון הוא תחביב שלכם, או שאתם אנשי מקצוע בתחום זה, המעשנת שלכם צריכה להתאים לשימוש שלכם. המעשנת היא בעצם מכשיר שממנף חום ועשן בכדי לעבד את המזון, לשמר אותו, וזו בשיטה עתיקת יומין שמתגלגלת בהיסטוריה האנושית מזה אלפי שנים. בעוד שבעבר השתמשו אנשים במעשנות קטנות ואישיות המצליחות לעשן מעט מזון בהתאם לצרכים המשפחתיים, כיום ניתן למצוא מעשנות בכל גודל וצורה, בכדי להתאים לצרכים האישיים שלכם.

על עישון מזון במעשנת

עישון מזון במעשנת נעשה בכל העולם, בצורות שונות, אך בטכניקה דומה למדי, דרך שימוש בעשן וחום. מכשירי העישון נועדו למספר סוגי מזון: בשר, דגים, פירות, ירקות וגבינות.

עישון של כל אחד מהמזונות ברשימה הופך אותו למשהו חדש, משהו בעל עושר טעמים שונה וייחודי, והזדמנות לחוויה קולינארית אחרת. כיום מעט מאוד אנשים משתמשים בעישון במעשנות לצורך שימור מזון, שכן ברוב רחבי העולם המודרני מזון הוא דבר נגיש על בסיס יומיומי, והצורך לשמר מזון לתקופות ארוכות למקרים של מחסור פשוט נעלם ואינו רלוונטי. במספר תרבויות מסורתיות ובעיקר מקומות מרוחקים עדיין משתמשים במעשנת לצורך שימור, אך רוב העולם משתמש בטכנולוגית העישון בכדי להשפיע על הטעם, ולייצר עושר טעמים שמגיע רק בעזרת עישון.

מעשנת מודרנית לאדם המודרני

בעוד שטכניקת העישון פשוטה למדי – יצירת שכבת מגן העוטפת את המזון בעזרת תהליך כימי של מפגש המזון עם העשן – הרי שבכדי לייצר עישון טוב ואחיד עם טעם עשיר ולא שרוף צריך מעשנת מקצועית. כשאתם מחפשים מעשנת של באלקו ברשימת המעשנות בקטלוג תמצאו מגוון עשיר של פתרונות עישון, עם הבדלים קטנים או גדולים, בכדי להתאים את המכשיר לצרכים שלכם.

האם אתם מעשנים בשרים בלבד, או גם תבלינים או ירקות? האם אתם מעשנים מזון פעם בשבוע, או כל חודש חודשיים? כמה מקום אתם יכולים ורוצים להקדיש למעשנת החדשה שלכם, והיכן? איזה סוג מעשנת מתאימה לכם – בגז, בגריל חשמלי, פחם וכיו"ב…

מגוון המעשנות הזמין לכם בקטלוג המעשנת של באלקו מפגיש אתכם עם העושר הרב של התחום, ועם האפשרות לבחור ממגוון פתרונות וממגוון מחירים, כדי שתוכלו להגיע גם אתם להתאמה המושלמת בין הצרכים שלכם ליכולות הכלכליות שלכם, לבחירה מאוזנת שמאפשרת לכם ליהנות מהיתרונות הרבים של מעשנת מקצועית וחדשה.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות