בריא וצבעוני

עדי כהן סימן טוב
השבוע במדור: מרק כתום חורפי עם טוויסט מרענן, וירקות פריכים בטעמים מפתיעים
צילום: פרטי

מרק כתום עם פטנט

תוספת העדשים הכתומות מעבה את המרק ומעשירה אותו בויטמינים, ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים.

המצרכים:

1 חתיכת דלעת קלופה וחתוכה

2 גזרים קלופים וחתוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה

1 בצל קלוף וחתוך

1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

2 שיני שום

1 כפית גרידת ג'ינגר טרי (אם משתמשים באבקה מסתפקים במחצית הכמות)

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ליטר מים

לקישוט בעת ההגשה: כוסברה טריה קצוצה/ כמה טיפות של שמן שומשום/כף קרם קוקוס

אופן ההכנה: מניחים את כל המצרכים יחד בסיר עם מים מעל גובה הירקות, ומבשלים עד שהירקות מתרככים והעדשים נמסות. אם צריך אפשר להוסיף מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מרסקים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. אם המרק סמיך כמו גרבר יש להוסיף טיפה מים. הוא צריך להיות חלק וקרמי. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לתבל בכוסברה/פטרוזיליה קצוצה או זילוף של מעט שמן שומשום או קרם קוקוס.

 

ירקות פריכים וטופו מתוק-מלוח על מצע של פולנטה קרמית

השילוב של הטופו והפולנטה מהווה חלבון מלא (שלם), וזזו ארוחה קלה, טעימה ומשביעה, טבעונית, פרווה, ללא גלוטן.

המצרכים (ל-6 מנות):

לפולנטה:

1.5 כוס קמח פולנטה או קמח תירס דק

2 כוסות ציר ירקות/מים

2 כוסות חלב צמחי ללא סוכר

2 כוסות קרם קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

¼ כפית כורכום (אופציונלי)

לירקות:

2 כוסות שעועית הולנדית/שעועית ירוקה

1 כוס אפונה טריה/קפואה

1 סלסלת פטריות שאוהבים (אני אוהבת לשלב כמה סוגים)

1 בצל סגול קטן פרוס

1 כוס תרד טרי

1 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות

3 כפות רוטב סויה

2 כפות סילאן או מייפל טהור

1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

הפולנטה: מרתיחים את הנוזלים בסיר בינוני. כשמתחילים טיפה לבעבע מוסיפים את קמח התירס ואת התיבול, מערבבים על אש נמוכה (רצוי עם מטרפה) עד לקבלת מרקם רך, חלק ודייסתי ללא גושים ומסירים מהאש. שימו לב: הפולנטה ממשיכה להסמיך ולהתקשות גם לאחר הבישול, לכן יש להסירה כשהיא עדיין במרקם רך כמו של דייסה. אם היא התקשתה מידי אפשר לדלל בעזרת מעט מים רותחים.

התבשיל: חותכים את הטופו לקוביות ומקפיצים במחבת חמה במעט שמן זית כמה דקות עד שמשחים טיפה, מוסיפים רוטב סויה ואת השעועית ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים: בצל, פטריות ואפונה ירוקה. מדללים את הקורנפלור בחצי כוס מים ליצירת נוזל דליל ללא גושים. מוסיפים את הקורנפלור המדולל ואת הסילאן ומערבבים. מוסיפים את התרד ומסירים מהאש. מגישים את הפולנטה ומעליה את הירקות המוקפצים.

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »