בקרוב תתחיל עונת הרחצה

יהודה גולן
2035-10-24 01:31:00
2035-10-24 01:31:00

העבודות להקמת פארק המים של מודיעין מתקרבות לסיומן והוא ייפתח לקהל בסוף החורף • הפארק יפעל לאורך כל השנה, כולל שבתות וחגים, ויכלול גם מתקן מיוחד לגלישת גלים

החורף שהגיע השבוע יהיה האחרון של מודיעין ללא פארק מים אמיתי. באחרונה הושלמה התקנת מערכת המגלשות בפארק שנבנה בפארק הטכנולוגי ובקיץ הקרוב כבר יעלו משם קולות שמחה של משתכשכים וגולשים.

מדובר באחד הפרויקטים הגדולים בעיר, שמשתרע על שטח של 22 דונם ועלות הקמתו מגיעה לכ-65 מיליון שקל, בעיקר בסעיף האטרקציות. לצד מגלשות המים יהיה גם מתקן מיוחד המדמה ים גלי (FLOW RYDER) שלמעשה יאפשר לגלוש בו על גלשן גלים אמיתי "נגד הזרם". ועוד בתפריט: בריכה חצי אולימפית, בריכת חוף ים שתדמה גלים, בריכת פעוטות, אולמות סטודיו וחדר כושר, בית קפה וקפיטריה.

התוכנית המקורית היתה לדמות חוף ים של ממש כולל הבאת חול ופיזורו לאורך הבריכה המרכזית הגדולה. בסופו של דבר בעירייה ויתרו על חוף הים המלאכותי וגם על מתכונת של מגלשות ענק. לדברי ראש העירייה חיים ביבס "האתר יעניק אפשרויות בילוי מגוונות לסוגי פעילות שונים לכאלפיים איש בכל נקודת זמן". בעירייה ציינו כי הפארק יפעל גם בימי החורף ויאפשר פעילויות חורף מגוונות כמו אימונים בחדרי כושר וספורט, שחיה בבריכה מקורה ומחוממת, בילוי בג'קוזי גדול ומחומם כמובן שיפעל בצמוד לבריכה החצי אולימפית ועוד.

הפארק החדש צפוי לפעול שבעה ימים בשבוע, כמובן כולל בשבתות. כבר עכשיו ברור שהפארק יסנן את מי שאיננו תושב העיר, משום שהכניסה תהיה רק למינויים, ואלה יוצעו למכירה רק לתושבי העיר. תושבי היישובים הסמוכים שירצו להיכנס יצטרכו לקבל כרטסי אורח ממנוי קיים.

הפארק יהיה חלק ממה שביבס מכנה "מנהטן הקטנה", כשהוא מדגיש בכל הזדמנות כי "פה מסביב יהיה המע"ר העתידי של העיר. נמשוך לכאן את קו הרכבת ממרכז העיר וגם מגרש שנשמור במיוחד שמיועד להקמת אוניברסיטה עתידית במודיעין, בנוסף למכללה". לגבי השינויים התיכנוניים שעבר הפארק הסביר ביבס כי "במקור זה היה מתוכנן כחוף ים מלאכותי, אבל העדפנו שהוא יהיה פארק מים שיוכל לפעול כל השנה ולא רק בארבעה חודשי הקיץ".

מעברו של הכביש, בסמוך למגרש הכדורגל העירוני, נמצאות בעיצומן עבודות הכשרת מגרש חניה גדול לבאי הפארק. המגרש יכיל 500 מקומות חנייה. מסביב כבר החלו גם עבודות התשתית של הרחבת הכבישים לקראת פתיחת הפארק, כולל סלילת קטע כביש חדש ועוד מספר כיכרות לויסות התנועה בכבישים הסמוכים למגרש הכדורגל ולפארק המים.

כתבות נוספות

האקזיט של תושב מכבים

הקרן שייסד אורי יוגב, מנהל הרשות לחברות ממשלתיות לשעבר, הודיעה כי היא צפויה למכור את אחזקותיה בחברת שירותי תקשורת בתמורה ל-160 מיליון דולר

זעקת אם

אימו של סמ"ר עדי ליאון, בוגר תיכון ברנקו וייס במודיעין שנפל ברצועת עזה, התייחסה הבוקר לעצומת האמנים וכתבה: "מזמינה אתכם להיכנס לנעליים שלנו, של מי שאיבד את היקר לו מכל, ולהבין שאימרות כמו שלכם כמוהן כמו חילול המת"

האקזיט של תושב מכבים

הקרן שייסד אורי יוגב, מנהל הרשות לחברות ממשלתיות לשעבר, הודיעה כי היא צפויה למכור את אחזקותיה בחברת שירותי תקשורת בתמורה ל-160 מיליון דולר

המשך קריאה »

זעקת אם

אימו של סמ"ר עדי ליאון, בוגר תיכון ברנקו וייס במודיעין שנפל ברצועת עזה, התייחסה הבוקר לעצומת האמנים וכתבה: "מזמינה אתכם להיכנס לנעליים שלנו, של מי שאיבד את היקר לו מכל, ולהבין שאימרות כמו שלכם כמוהן כמו חילול המת"

המשך קריאה »