אין כמו ערב חברים נחמד בבית, בימי החורף הגשומים האלה, כמה נחמד להתקבץ כמה חברים טובים בסלון, להדליק מזגן ולהתענג על אוכל טוב ויין… ושלל סיפורים.
אם אתם בצד המארח, אז עם כל הרצון הטוב – לפעמים זה יכול להיות חתיכת תיק, במיוחד החלק שבו אתם צריכים להתארגן ולהחליט מה תכינו לאכול בשביל המאורע. אתם רוצים להשקיע מצד אחד, אך מצד שני לא "להתאמץ מדי", שיהיה טעים אבל יחד עם זאת קליל… ואם אפשר? אז כמה שיותר מהיר.
יש לנו רעיון מעולה בשבילכם שיסגור לכם את הפינה – פלטת גבינות! אנחנו פה גם כדי לתת לכם יד ולעזור לכם לבחור את הגבינות המדויקות לסוג המפגש שלכם, כאלו גבינות שישאירו לכולם טעם של עוד! ועוד…
אז הגיע הזמן להתחיל
דבר ראשון, חשוב לדייק את קהל היעד שלכם – האם מישהו אלרגי לחלב? האם יש נשים בהיריון? לאחר שדליתם את הפרטים האלו נמשיך הלאה להחלטה המשמעותית ביותר:
באילו סוגי גבינות לבחור?
נמליץ תחילה על 2 סוגי של גבינות רכות , עם טעם עדין ובסיסי, כאלו שיעדנו את אלו שיבואו אחר כך.
דוגמה טובה לכך היא גבינת עיזים רכה, סאן מרסלן או שאורס צעירה.
לאחר מכן נבחר 2 גבינות נוספות, הפעם חצי רכות – כאלו שקשות יותר מבחוץ אבל עם רוך מעודן מבפנים, כמו לדוגמה גבינת ברי, סנט מור, קממבר ועוד סוגים בסגנון.
לאחר מכן, נגיע לגולת הכותרת – הגבינות הקשות!
גבינות אלו יהיו מלאות בטעם, ויאלצו אותנו לתת ביס מכל הלב… כמו למשל גבינת צ'דר, גאודה מיושנת, פרמג'ן, גרייר, קונטה… נוכל אפילו לשחק עם הטעמים במחוזות המלוח, החמאתי ואפילו לתת טוויסט עם כמהין, אגוזים או צ'ילי שמסתתר לו בתרכובת הגבינה.
כדי לגוון אף יותר את הפלטה, נמליץ להוסיף גבינה כחולה אחת, כזו שתתפרק בפה ותוסיף טעם חזק לחיך – כמו למשל גבינת רוקפור.
ועכשיו לחלק האמנותי – השילובים!
כדי להקליל טיפה את הטעמים ולהוסיף עניין, יש כל מיני מרכיבים שיתאימו בדיוק לסוגי הגבינות השונות שיש לנו הפלטה – למשל:
גבינות קשות ילכו טוב עם דברים מתוקים כמו תאנים, פירות טרופיים, ריבה…
גבינות חצי קשות, כמו גבינת עיזים ילכו מעולה עם דבש או מייפל.
לגבינות רכות תוכלו להוסיף אגוזים, פיסטוקים.. על מנת לתת קונטרסט לטעמים הרכים.
אז אחרי שסגרנו לכם את הפינה הזו, נשמח לספר לכם שתוכלו להזמין את מיטב הגבינות שציינו אונליין דרך האתר של "חוות נעמי" – ושיהיה בתיאבון!