בעידן הדיגיטל ישנן כמה וכמה הזדמנויות להגיע להכנסה שכזאת – אם כי כמובן שעדיין נדרשת מחשבה וגם תכנון מדויק
(צילום: PIXABAY)
אין כמעט אדם שלא ישמח לקבל הכנסה נוספת, ובפרט אם היא לא מחייבת עבודה קשה מאוד או השקעה של שעות מרובות. בעידן הדיגיטל ישנן כמה וכמה הזדמנויות להגיע להכנסה שכזאת – אם כי כמובן שעדיין נדרשת מחשבה וגם תכנון מדויק והקדשת זמן לכך.
נכסים דיגיטליים ומכירת שטחי פרסום
המפתח להכנסה נוספת הוא נכסים. כפי שדירה שאנחנו משכירים מייצרת הכנסה חודשית קבועה, פסיבית במהותה (אחרי המאמץ האקטיבי שהושקע ברכישתה, כמובן), וכפי שתיק ניירות ערך הוא נכס שכזה, גם במרחב הדיגיטלי ניתן להגיע לנכסים מניבים.
נכס מניב יכול להיות אתר איכותי שמושך אליו גולשים רבים מדי יום וגם בלוג מקצועי שיצר סביבו קהילה ובאזז. ההכנסה מגיעה דרך מכירת שטחי פרסום באתר או בבלוג, כשישנם מספר רוכשים פוטנציאליים:
1. גוגל – עיקר ההכנסות של חברת הענק מגיע ממכירת מודעות למפרסמים. מקום אחד שבו מתפרסמות מודעות הוא כמובן דפי תוצאות החיפוש בגוגל (דרך ממשק שנקרא גוגל אדוורדס), אבל החברה ששינתה את פני האינטרנט, ובעצם את העולם כולו, שמחה להציע למפרסמים דרכה גם מקומות נוספים – כך שגם האתר או הבלוג שלכם יכול להשתלב בתמונה. שיתוף הפעולה עם גוגל מחייב שני דברים: חלוקה של הרווחים ביניכם לבינה, ותנועה משמעותית באתר שלכם. היישום מתבצע באמצעות ממשק שנקרא גוגל אדסנס.
2. מקדמי אתרים או בעלי אתרים – פנייה ישירה למפרסמים חוסכת את העמלה של גוגל, אבל מן הסתם מחייבת לא מעט עבודה, לפחות בתחילת הדרך.
3. אאוטבריין / טאבולה – אם יש לכם אתר איכותי במיוחד, הפלטפורמות המובילות לשיווק באמצעות תוכן, טאבולה ואאוטבריין, עשויות להתעניין בכם ולקנות מכם שטחי פרסום.
מכירת מוצרים דיגיטליים
היתרון העיקרי במכירת מוצרים דיגיטליים כמקור להכנסה נוספת הוא שלאחר השקעה חד-פעמית ביצירת המוצר – סרטון הדרכה, ספר אלקטרוני, קורס מקוון וכו' – תוכלו למכור אותו שוב ושוב, ושוב ושוב. סוג אחר של מוצרים דיגיטליים מחייב השקעת זמן – למשל עיצוב לוגו בהתאמה אישית לצרכי הלקוח – אולם אם הוא מבוסס על תבניות קיימות, גם כן מדובר באפשרות משתלמת מאוד.
המפתח למקסום ההכנסות הוא הלוקיישן שבו אתם מציעים את המוצרים הדיגיטליים לקהל היעד הרלוונטי. האופציות העיקריות הן אצלכם באתר, ברשתות חברתיות ובראשן כמובן פייסבוק וגם באתרים ייעודיים בהתאם לתחום שאליו שייך המוצר.
תוכניות שותפים
אם יש לכם בלוג מקצועי, תוכלו להמליץ בו על מוצרים ספציפיים או על שירות כזה או אחר ולצרף לינק. על כל גולש שירכוש את המוצר או יזמין את השירות אחרי שלחץ על הלינק, המוכרים יתגמלו אתכם בהתאם במעין עמלה על ההמלצה. גובה העמלה תלוי בסכום הרכישה ובפרמטרים אחרים, ואם הצלחתם לשכנע גולשים רבים ללחוץ על הלינק, יש סיכוי שתזכו להכנסה נוספת בלתי מבוטלת, בעצם בלי לייצר בעצמכם כלום (חוץ מבלוג מקצועי וקהל שסומך עליכם, כמובן…)