חלק מהדברים שאנו רוצים להשיג בחיים מגיעים עם תג מחיר. להיות הורים או בעלי בית זה נהדר, אבל כדי להגיע לשם אתם צריכים לתכנן ולחסוך. איך מתמודדים עם משכנתא לרכישת דירה, לידות ופרישה מעבודה? הכנו לכם כמה טיפים שימושיים וחשובים, שיעזרו לכם לעבור בין ציוני הדרך הגדולים של החיים בהצלחה.
רכישת דירה או בית
לפני רכישת נכס מגורים, תבדקו את מצב האשראי שלכם, כי תנאי המשכנתא שתקבלו יהיו תלויים בזה. הזמינו עותק חינם של דוח האשראי שלכם, ותוודאו שהוא מדויק. כמובן שכדאי להגיע למעמד הזה עם כמה שפחות חובות, ורקורד כמה שיותר נקי.
לאחר שאתם עוברים על דוח האשראי, אתם צריכים להתחיל לחשוב על כמות ההון העצמי שאתם יכולים להעמיד לעסקה. אם מדובר בדירה ראשונה, אתם יכולים לקחת מקסימום 75% מימון, אבל זה ממש לא אומר שאתם צריכים לקחת כמה שיותר כסף. תנסו למזער את גודל המשכנתא, וכך להקל על עצמכם להחזיר אותה לאורך השנים.
מלבד זאת, עליכם לקחת בחשבון הוצאות אחרות שנלוות לרכישה כזו: ביטוח, שיפוצים, עורך דין וכו'. הכי חשוב – אל תחפשו נכסים שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם. מי יודע? אולי בעתיד תצליחו לעבור לבית החלומות שלכם.
לידת תינוק או תינוקת
תשלמו כמה שיותר חובות לפני הצטרפות של תינוק או תינוקת חדשים למשפחה. תעשו מה שאתם יכולים, כדי לדאוג שלא תצטרכו לחיות משבוע לשבוע לאחר הלידה.
כמו כן, אתם צריכים גם להוסיף את הבן או הבת הטריים שלכם לפוליסות הביטוח המשפחתית, כדי שיהיו מוגנים אם משהו נורא יקרה. אם אין לכם ביטוח חיים, התרחבות המשפחה אמורה להניע אתכם לשנות את זה.
לאחר מכן, תתחילו לחשוב על התקציב שלכם בעתיד הקרוב. הוצאות כבדות על חיתולים, טיפול בילדים והעלייה בעלויות המזון, עשויים לחייב אתכם לבצע התאמות רציניות בתוכנית הפיננסית שלכם. תשתדלו ליצור קרן חירום, אליה תוכלו לגשת במקרי קיצון.
הוצאה גדולה נוספת בה אתם צריכים להתחשב אחרי לידה, היא על חינוך הילדים שלכם. מעונות, גנים, בתי ספר ומוסדות להשכלה גבוהה עולים לא מעט כסף, וכדאי לחשוב בשלב כמה שיותר מוקדם על חיסכון למטרה החשובה הזו.
תזכרו: עתיד ילדיכם תלוי ביכולת שלכם לתכנן קדימה, לחסוך ביעילות ולהיות מוכנים ככל הניתן לכל לידה.
פרישה בגיל פנסיה
בין אם אתם חולמים על מסע מסביב לעולם, או פשוט רוצים לבלות יותר זמן עם המשפחה ברגע שאתם מפסיקים לעבוד, פנסיונרים לא חיים בנוח כפי שאתם אולי חושבים. רבים מגיעים לגיל הפרישה במצב כלכלי לא מספיק טוב, אם בעקבות תכנון לקוי של החיסכון הפנסיוני שלהם, או בשל סיבות חיצוניות שאינן בשליטתם.
איך נמנעים מזה?
תחשבו על הרגלי ההוצאות שלכם עכשיו ובעתיד. לאחר מכן, תתכננו כיצד לכסות את עלות הוצאות המחיה שלכם, ואז תוכלו לעבור לחשוב על תקציב נוסף, עבור דברים שאתם מוכרחים להספיק לעשות בחיים.
התקציב שלכם צריך לכלול מיסים, שירותי בריאות, חיסכון, עזרה לילדים ולנכדים ועוד. כדי להיעזר במחשבוני פנסיה שונים, על מנת להבין כמה שיותר זמן מראש מהו הסכום שאתם צפויים לקבל בחודש, לאחר שתצאו לפנסיה.
גורמים נוספים שיש לקחת בחשבון
כדי להיות כשיר כלכלית, ולהתמודד עם ההוצאות הגדולות והכבדות ביותר, תצטרכו למצוא איזון בין הוצאות לבין חיסכון בכסף. אתם צריכים להיות בעלי היכולת לבצע הוצאות חשובות, ששומרות על המשפחה שלכם מאושרת ובריאה. מנגד, כדאי מאוד שתצליחו לחסוך מספיק, על מנת להבטיח שתהיה לכם האפשרות להרשות לעצמכם כל מה שתרצו ותצטרכו בעתיד. מלבד חיסכון, אתם יכולים להשקיע את הכסף שלכם בשוק ההון, או בשלל השקעות אלטרנטיביות זמינות.
מדי כמה חודשים, אתם מוכרחים לבחון את מצבכם הפיננסי, באותה נקודת זמן וגם עם מבט לעבר העתיד. השארת אצבע על הדופק, תאפשר לכם לבצע התאמות לשינויים במצב. תעריכו את האסטרטגיות שבהן אתם משתמשים, ותנסו להבין האם הן עוזרות לכם להגיע למקום בו אתם רוצים וצריכים להיות להיות.
לסיום, טיפ חשוב: אל תחששו לפנות לאיש מקצוע אם אתם זקוקים לעזרה. תעשו מה שנדרש, כדי לעמוד ביעדים האישיים שלכם ולשמור על הכספים שלכם בשליטה.