איך בוחרים סופגנייה?

באדיבות הקונדיטורית אסנת ר
2013-11-27 00:00:00
2013-11-27 00:00:00

סופגנייה זה כמו אבטיח, עד שלא נוגסים בה, לא ידוע באמת מה טיבה… אבל מומחים יודעים האם הסופגנייה טובה או לא, עוד לפני שהם טועמים:

  • לסופגנייה צריך להיות פס לבן באמצע- הפס מעיד כי הסופגנייה טוגנה נכון, והתפיחה שלה התבצעה כראוי.
  • בהירה- סופגנייה כהה תהיה בצקית מבפנים, כי זה אומר שהיא קיבלה מכת חום מהשמן, שהטמפרטורה שלו הייתה גבוהה מידי
  • ריח- מומלץ להריח את הסופגנייה. ריח של שמן שרוף או מחומצן ניתן לזהות בקלות, ואז כמובן טעמה לא יהיה משובח במיוחד
  • עגולה- סופגנייה עגולה מעידה כי תהליך הייצור היה מדויק, ושהבצק שממנו נוצרה הסופגנייה לא היה רך מידי או קשה מידי
  • חלקה- הבצק צריך להיות חלק והומוגני. אם הסופגנייה עם קמטוטים מעליה, זה אומר שהבצק ספג לחות גבוהה, ולא ייבשו אותו לפני הטיגון
  • המגש שעליה מונחת הסופגנייה לא צריך להיות ספוג שמן- אם זה כך זה אומר שהסופגנייה ספחה הרבה שמן ושתהליך ההכנה שלה לקוי
  • רכות- הסופגנייה צריכה להיות רכה, הרכות מצביעה על בצק אוורירי.

 

 

 

כתבות נוספות

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

עם הפנים לצה"ל

המכינה הפתוחה למנהיגות והכנה לצבא במודיעין פותחת שנה חמישית עם סדנאות ניווט והסוואה, מסעות מפרכים והרבה מאוד ערכים. המייסד יונתן רבר מספר על ייחודיות המכינה, והמסיימים הטריים מסבירים כיצד רכשו בה כלים לשירות ולחיים

בורח מבשורה

כבר שנתיים שאני אדם הבורח מבשורה. במישור הלאומי אין חדשות טובות מאף אחת מחזיתות חיינו

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

המשך קריאה »

עם הפנים לצה"ל

המכינה הפתוחה למנהיגות והכנה לצבא במודיעין פותחת שנה חמישית עם סדנאות ניווט והסוואה, מסעות מפרכים והרבה מאוד ערכים. המייסד יונתן רבר מספר על ייחודיות המכינה, והמסיימים הטריים מסבירים כיצד רכשו בה כלים לשירות ולחיים

המשך קריאה »