איך בוחרים סופגנייה?

באדיבות הקונדיטורית אסנת ר
2013-11-27 00:00:00
2013-11-27 00:00:00

סופגנייה זה כמו אבטיח, עד שלא נוגסים בה, לא ידוע באמת מה טיבה… אבל מומחים יודעים האם הסופגנייה טובה או לא, עוד לפני שהם טועמים:

  • לסופגנייה צריך להיות פס לבן באמצע- הפס מעיד כי הסופגנייה טוגנה נכון, והתפיחה שלה התבצעה כראוי.
  • בהירה- סופגנייה כהה תהיה בצקית מבפנים, כי זה אומר שהיא קיבלה מכת חום מהשמן, שהטמפרטורה שלו הייתה גבוהה מידי
  • ריח- מומלץ להריח את הסופגנייה. ריח של שמן שרוף או מחומצן ניתן לזהות בקלות, ואז כמובן טעמה לא יהיה משובח במיוחד
  • עגולה- סופגנייה עגולה מעידה כי תהליך הייצור היה מדויק, ושהבצק שממנו נוצרה הסופגנייה לא היה רך מידי או קשה מידי
  • חלקה- הבצק צריך להיות חלק והומוגני. אם הסופגנייה עם קמטוטים מעליה, זה אומר שהבצק ספג לחות גבוהה, ולא ייבשו אותו לפני הטיגון
  • המגש שעליה מונחת הסופגנייה לא צריך להיות ספוג שמן- אם זה כך זה אומר שהסופגנייה ספחה הרבה שמן ושתהליך ההכנה שלה לקוי
  • רכות- הסופגנייה צריכה להיות רכה, הרכות מצביעה על בצק אוורירי.

 

 

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות