ג', חייל ממודיעין שהתייתם מאביו, לא היה מודע לכך שמגיעה לו קצבת שארים • עובדות הביטוח הלאומי התגייסו להפעיל את התהליך רגע לפני שהוא מגיע לגיל 19 – והצילו לו את הקצבה
בתמונה: רחל פריז ומירב אשרף. עשו לו את החג שמח (צילום פרטי)
זה היה מבצע מורכב שכלל חקירה מאומצת תוך כדי מירוץ נגד הזמן ואיסוף נתונים בתהליך לגמרי לא פשוט. אבל בסופו של דבר המטרה הושגה וחייל יתום תושב העיר קיבל סכום כסף משמעותי הודות לעירנות עובדות הביטוח הלאומי ברמלה.
מדובר במקרה מיוחד של ג'' חייל יתום מאביו שאמו הביולוגית איננה בקשר איתו. החייל שמתגורר במודיעין הביא את עובדות מחלקת שארים בביטוח הלאומי ברמלה להתגייסות מהירה על מנת לאפשר לו ליהנות מהחג הקרב.
הכל החל כאשר שתי העובדות של סניף הביטוח הלאומי – רחל פריז ומירב אשרף – קיבלו שיחת טלפון מפתיעה ממתנדב ממודיעין שסיפר כי ג' החייל, שבעברו שהה בפנימייה של משרד העבודה והרווחה, לא קיבל קצבת שארים לאחר מות אביו המנוח מכיוון שהתשלום הופקד למשרד הרווחה עד שהופסק לפני כשנה.
מאחר וממש החודש לפני חג הפסח ימלאו לג' 19 שנים (המועד הקובע לצורך תשלום סכומי כסף ליתומים) נדרשה זריזות מצד העובדות לאשר את התשלומים שלא קיבל עד כה כיוון שעל פי החוק ניתן לשלם לחייל ללא הורה את כל התקופות ללא שיהוי רק עד גיל 19 בלבד.
העובדות ביצעו פנייה מיוחדת למשרד הראשי של הביטוח הלאומי בבקשה לאשר רטרואקטיבית את כל תשלומי קצבת השארים ודמי המחייה שלא שולמו ליתום לאורך השנים. בקשתן אושרה ללא דיחוי. הודות למיצוי זכויותיו של החייל הופקדו בחשבון הבנק שלו, רגע לפני חג הפסח, כ-10 אלפים שקלים. ובהמשך הוא יקבל מדי חודש קצבת שארים בגובה 970 שקל – עד תום שירותו הצבאי.
בביטוח הלאומי ציינו כי "מדובר במקרה יוצא דופן של מיצוי זכויות המבוטחים ושבמקרים רבים עובדי הביטוח הלאומי דואגים לפנות מיוזמתם למבוטחים רבים כדי לסייע להם למצות את זכויותיהם ומקלים בכך על הליכים ביורוקרטיים".