עצים להסקה – האפשרויות העיקריות

תוכן פרסומי
אחרי שקונים קמין נדרשת כמובן גם רכישה של עצים להסקה – ובעמוד זה תמצאו פירוט של הסוגים המתאימים ביותר
צילום: freepik

ישראל היא אמנם לא אחת המדינות הקרות ביותר בעולם, אבל גם כך יש ימים ובעיקר לילות שבהם באזורים מסוימים הטמפרטורה צונחת לכיוון האפס ואפילו מתחתיו. במקומות האלה קמין עצים הוא מוצר פופולרי למדי בזכות החמימות הנעימה שהוא מייצר והאווירה המהפנטת שנוצרת בחדר. אחרי שקונים קמין נדרשת כמובן גם רכישה של עצים להסקה – ובעמוד זה תמצאו פירוט של הסוגים המתאימים ביותר למטרה זו, כך שתוכלו לבחור את העץ האופטימלי לקמין שלכם.

אקליפטוס

האקליפטוס הובא לישראל מאוסטרליה, עוד במאה ה-19, במטרה לייבש ביצות. עץ מרשים זה אמנם לא הצליח במשימה, אבל הצמיחה המהירה שלו הפכה אותו לספק צל חיוני במקומות רבים בארץ. כיום הוא משמש גם למטרות הסקה וגם את תעשיית הקוסמטיקה (הניחוח הייחודי שלו מתאים גם לתעשייה זו, ובא לידי ביטוי גם כשמבעירים אותו לצורך חימום הבית). שימו לב: באקליפטוס יש כמות גדולה של מים, ולכן חובה לוודא שהוא עבר ייבוש ארוך כדי שאפשר יהיה להזין אותו לקמין.

זית

כשמחפשים עצים להסקה ישנה חשיבות גם לריח שמפזר בחלל החדר כל עץ. הזית מייצר ארומה משכרת, ובנוסף הבעירה שלו מרשימה מבחינה ויזואלית עם גוונים שונים של זהוב. כדאי לציין שעצי זית נחשבים ליקרים יחסית. מאחר שאסור כמובן לכרות עצי זית, כולל את אלה שגדלים בטבע, המקור לזית להסקה הוא גזם ממטעי הזיתים הרבים שפזורים ברחבי הארץ.

ברוש

בישראל גדלים כ-10 סוגים של עצי ברוש. גובהם עשוי להגיע גם ל-40 מטר, ועוד מאפיין הוא הרכות שלהם. היתרון העיקרי של הברוש בהקשר של עצים להסקה הוא המחיר האטרקטיבי, כך שהוא משתלם למרות הערך הקלורי היחסית נמוך (כלומר כמות החום שניתן מכל ק"ג עץ יחסית נמוכה – לכן הברוש פחות מתאים לקמינים שמותקנים בחללים גדולים). עוד סיבה טובה לבחור בברוש היא הריח המיוחד שלו, שנשאר בחלל החדר גם כשפעולת הקמין נפסקת.

הדרים

הדרים הם אופציה מעולה כשהמטרה היא הסקה. כפי שמן הסתם אתם מנחשים, ההמלצה על ההדרים היא בזכות הניחוחות המופלאים שהם מפיצים בזמן שהם בוערים – תערובת של ריחות פריחה, לימונים, אשכוליות ותפוזים. יחד עם זאת חשוב לדעת שהערך הקלורי של תערובת עצי הדר נמוך גם הוא, בדומה לברוש.

סוגים נוספים של עצים להסקה

בנוסף לאפשרויות הנ"ל, ישנם עוד כמה סוגים של עצים להסקה שכדאי להכיר. בפרט מומלצים האבוקדו שמסתבר שהוא לא מאכל טעים, והסיסם ההודי (עץ שהובא במקור לישראל כעץ נוי והתגלה כמתאים גם להסקה). הבחירה בין כל הסוגים של העצים היא בהתאם לערך האנרגטי, הארומה שמפיץ כל עץ וכמובן גם המחיר. מומלץ לרכוש את העצים מחברה ותיקה ואמינה שתוכל במידת הצורך גם לייעץ לכם לגבי האופציה הטובה ביותר עבורכם.

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות