מוכרחים להפסיק לנגן

ערן קמינסקי
2018-10-04 01:00:00
2018-10-04 01:00:00

מאבקם של המורים למוזיקה במודיעין על שיפור תנאי שכרם הגיע למבוי סתום ובפגישה עם מנכ"ל העירייה הם שמעו את החדשות ממקור ראשון: אין מה לדבר עד אחרי הבחירות

בסוף חודש אוגוסט האחרון פירסמנו כאן ידיעה על מאבקם של מורי המוזיקה בקונסרבטוריון העירוני במודיעין נגד תנאי העסקתם. קרוב לחודש חלף ופיתרון עדיין לא נראה באופק. בעמותת סחלבים (המעסיקה את המורים) טוענים כי בשל הבחירות הקרובות אין באפשרותם לדון מחדש בתנאי העסקת המורים.

כזכור, מורי הקונסרבטוריון פתחו במחאה על תנאי העסקתם וחוזה העבודה החדש עליו התבקשו לחתום. המורים שחברו לארגון העובדים "מען" זוכים לתמיכת הורי הילדים, שרבים מהם כבר חתמו על עצומה בנושא, וטוענים כי תנאי העסקתם במשך השנים לא זכו לשיפור, זאת למרות כל ההבטחות. מאשה פרימן-קרימר, מורה לפסנתר בקונסרבטוריון מזה כשמונה שנים, סיפרה:  "כבר כמה שנים שאנחנו מבקשים העלאה בשכר, משום שבמקומות אחרים משלמים למורים למוזיקה הרבה יותר ממה שאנחנו מקבלים. השכר שלנו לא עודכן כבר שנים, כשכל הזמן הבטיחו לנו שברגע שתגיע ההכרה ממשרד החינוך תנאי ההעסקה שלנו ישופרו. לאחרונה הגיעה ההכרה אבל כשישבנו עם מנכ"ל סחלבים הבנו שלא נקבל כלום".

לדברי המורים, ששכרם עומד על 52 שקל לשעה, הובהר להם כי החל מהשנה התשלום להם תלוי בגביית שכר הלימוד מהורי התלמידים, כאשר במידה ואלה ישלמו מחיר מופחת תתגלם ההפחתה גם בשכרם של המורים. "עד עכשיו קיבלנו סכום מסויים עבור כל שעת לימוד פרטנית. עכשיו פתאום הם אומרים שאנחנו מקבלים אחוזים מהתשלום על כל ילד. אם נגיד הצ'ק של הורי התלמיד חזר – אז אנחנו לא נקבל תשלום עד שלא יסדירו את העניין. עוד דבר נוסף שהם הכניסו בחוזה זה שאם למשל למשפחה יש ילד שני שלומד אצלנו אז הם זכאים להנחה של 10%, ואז גם אנחנו נקבל פחות כסף עבור הילד הזה".

עוד טוענים המורים כי הם מקבלים שכר עבור 11 חודשים בשנה, אינם זכאים לדמי נסיעות או לתשלום נוסף עבור עבודה מעבר לשעות הלימוד הפרונטליות כגון השתתפות בישיבות צוות או הובלת הרכבים מוזיקליים, כמו גם העובדה שלא מופרש עבורם כסף לקרן השתלמות.

מאז פרסום הכתבה נפגשו נציגי המורים עם מנכ"ל העירייה יורם כרמון וגם בפגישה זו לא נמצא פיתרון. המורים מספרים כי אמנם הם קיבלו "פסק זמן" בו ימשיכו לעבוד לפי החוזה הקודם ללא שינוי, אולם שאר טענותיהם לא טופלו עד כה. עוד הם מספרים כי שני מורים בכירים, מוכרים בארץ ובחו"ל לדבריהם, ביטלו את הצטרפותם לקונסרבטוריון, בין השאר בשל העובדה כי המורים יוגדרו על פי החוזה החדש כ"מדריכים".

עוד מבקשים המורים כי האחריות על הקונסרבטוריון וחוזי העבודה יועברו מידי עמותת סחלבים לידי מחלקת החינוך בעירייה, מה שיאפשר להם ללמד גם את תלמידי מגמת המוזיקה בתיכון עירוני א' בתנאים מסויימים.

מעמותת סחלבים נמסר בתגובה: "נציגי העובדים נפגשו עם מנכ"ל העירייה ומנכ"ל עמותת סחלבים. בפגישה זו הובהר להם כי על פי חוק נושאי השכר אינם ניתנים לדיון בתקופה זו טרם קיומן של בחירות ברשויות המקומיות".

כתבות נוספות

עשה זאת בעצמך

השבוע במדור: מתכון ללאבנה טבעונית קלה להכנה, ועוגיות גרנולה עם טעם של בית

הדרך עוד ארוכה. מאוד ארוכה

לאחר ההכרזה על אישור התוכנית להרחבת כביש 443 ארגוני הסביבה כבר מתנגדים, ומחזיק תיק התחבורה מעריך שהעבודות יחלו רק בעוד כשנתיים

נשים בחזית העורף

בעוד שעשרות אלפי פצועי המלחמה מקבלים מענה מלא מהמדינה, נשותיהם נותרות מאחור בעודן מנסות להיות שם עבור הבעל הפצוע ובמקביל להחזיק את המשפחה. לשם כך הוקמה לאחרונה עמותת "אחותי", והמשתתפות ממודיעין מספרות: "בזכות העמותה אנחנו לא לבד"

נשים בחזית העורף

בעוד שעשרות אלפי פצועי המלחמה מקבלים מענה מלא מהמדינה, נשותיהם נותרות מאחור בעודן מנסות להיות שם עבור הבעל הפצוע ובמקביל להחזיק את המשפחה. לשם כך הוקמה לאחרונה עמותת "אחותי", והמשתתפות ממודיעין מספרות: "בזכות העמותה אנחנו לא לבד"

המשך קריאה »