למכור או להשכיר נכסים בגיל הזהב – מה כדאי לעשות עם הנכס שברשותכם?

כשמגיעים לגיל הזהב המיוחד, כל החלטות הנדל"ן שרוצים לעשות מוכרחות להיבחן באופן מדוקדק על פי האפשרויות הקיימות

תוכן פרסומי
Rollz International באתר PEXEL

כאשר אנשים נכנסים לגיל השלישי לחייהם, הם לרוב חופשיים משגרת העבודה היומיומית אך גם ניצבים בפני שפע של החלטות, כמו מה לעשות עם נכס הנדל"ן שברשותם. בין אם מדובר בבית המשפחה בו נוצרו זיכרונות או נכסים להשקעה שנרכשו במהלך השנים, קשישים מוצאים את עצמם פעמים רבות בצומת דרכים, שוקלים את היתרונות והחסרונות של אפשרויות שונות.

האם עליהם למכור, להשכיר או לקחת משכנתא הפוכה? במאמר הנוכחי נפרט על האפשרויות השונות כדי לעזור לקשישים לקבל החלטות נכונות ומותאמות לגבי נכסי הנדל"ן שברשותם.

מכירת נכס נדל"ן

מכירת בית המשפחה, או נכסים אחרים, יכולה להיות אבן דרך רגשית וכלכלית עבור קשישים. יתרון אחד הוא הפוטנציאל להעלאת תזרים המזומנים, שיכול לחזק את כספי הפרישה או לשמש למימון מיזמים אחרים. מעבר לנכס קטן יותר וקל לתחזוקה יכול גם להפחית את העלויות השוטפות, ולפנות זמן לפעילויות פנאי.

מצד שני, מכירה של נכס נדל"ן מביאה כמה אתגרים. התקשרות רגשית לבית עלולה להקשות על פרידה, ולהוביל לתחושות של אובדן ונוסטלגיה. בנוסף, עשויות להיות לכך השלכות מס ועלויות עסקה הקשורות למכירה, אשר קשישים צריכים לקחת בחשבון בעת ​​הערכת אפשרות זו.

השכרת נכס נדל"ן

השכרת נכס הנדל"ן יכולה לספק לקשישים זרם הכנסה קבוע תוך שמירת הבעלות על הבית. אפשרות זו מושכת במיוחד עבור מי שיש לו מספר נכסים, או קשישים המעוניינים לשמור על מקור הכנסה פסיבי בפנסיה. אפשרות ההשכרה מציעה גם גמישות, כיוון שכך קשישים יכולים לבחור להשכיר את הנכס באופן זמני או לטווח ארוך בהתאם להעדפתם האישית, כמו במקרה של ניסיון מגורים במסגרת דיור מוגן במרכז הארץ.

יחד עם זאת ההחלטה של השכרת הנכס מצריכה לא מעט התעסקות, כמו קבלת אחריות מלאה על אחזקת נכס, חיפוש דיירים והתנהלות שוטפת מולם וכן גם עמידה בתקנות השכירות. לכן קשישים צריכים להעריך היטב אם יש להם זמן, אנרגיה ומשאבים למלא את החובות הללו בעצמם או אם כדאי לשכור חברת ניהול נכסים שתסייע בכל התהליך.

לקיחת משכנתא הפוכה

משכנתא הפוכה מאפשרת לקשישים להמיר חלק מההון העצמי בביתם למזומן מבלי למכור את הנכס. אפשרות זו יכולה להיות מתאימה עבור קשישים המעוניינים להשלים את הכנסתם מהפנסיה, בזמן שהם נשארים בביתם. בניגוד למשכנתאות רגילות, הלווים אינם נדרשים לשלם תשלומים חודשיים. במקום זאת, ההלוואה מוחזרת כאשר הבית נמכר או שהלווה אינו תופס עוד את הנכס.

אחד היתרונות העיקריים של משכנתא הפוכה הוא שהיא מספקת גמישות פיננסית ללא צורך במעבר דירה. קשישים יכולים להחזיק כספים זמינים לכיסוי הוצאות מחיה, עלויות בריאות או לבצע שיפורים בבית תוך שמירת הבעלות על נכסם הפרטי.

למרות היתרונות כדאי לדעת שלמשכנתא הפוכה יש חסרונות שמצריכים שיקול דעת מתאים. שיעורי הריבית והעמלות הקשורים להלוואות אלו עלולות להיות גבוהות יותר מהמשכנתאות הסטנדרטיות, מה שעלול לשחוק את ההון העצמי לאורך זמן. בנוסף לכך, היורשים מקבלים לידיהם נכס עם הון עצמי מופחת אם יתרת ההלוואה עולה על שווי הבית במועד הפירעון.

 

לסיכום, כשמגיעים לגיל הזהב המיוחד, כל החלטות הנדל"ן שרוצים לעשות מוכרחות להיבחן באופן מדוקדק על פי האפשרויות הקיימות. בסופו של דבר ההחלטה אם למכור, להשכיר או לקחת משכנתא הפוכה תלויה ביעדים הפיננסיים האישיים, בהעדפות אורח החיים ובנסיבות האישיות של כל קשיש. לכן כדאי להיעזר באיש מקצוע מנוסה ואמין בתחום הנדל"ן, ולערב גם את בני המשפחה הקרובה בהחלטה משמעותית זו.

 

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות