על פי החשד אחד מדיירי האזור שפך למערכת הביוב חומר הדברה זרחני, שהביא לפינוי שני בניינים ברחוב שני במודיעין
דיירי שני בניינים בשכונת אבני חן פונו בליל חמישי מבתיהם בעקבות דליפה של חומר כימי למערכת הביוב באזור. ככל הנראה מדובר על חומר הדברה כלשהו, כאשר על פי ההערכות מקורו באחת הדירות בבניינים.
האירוע החל בשעות אחר הצהריים של יום חמישי, כאשר דיירי הבניינים ברחוב שני 24-26 בשכונת אבני חן חשו בריח כימי חריף שהתפשט באזור מסיבה לא ידועה. כמה מהתושבים שדיווחו למוקד העירוני כבר בשעות אחר הצהריים טוענים כי הפיקוח העירוני שהגיע למקום עזב את הרחוב מבלי שהבעיה טופלה.
בהמשך הערב, כאשר התושבים דיווחו שוב למוקד העירוני ולכוחות ההצלה על הריח החריף ועל קשיי נשימה, כבר הגיעו למקום ניידות משטרה וכיבוי אש. בסמוך לחצות התקבלה ההוראה לפנות את דיירי שני הבניינים מבתיהם עד לטיפול בבעיה. עבור אחת המשפחות, שלא נמצא עבורה מקום חלופי לשהות בו, נפתח אחד מאולמות הספורט בבית ספר בעיר, שם ישנו בני המשפחה על מזרונים שסיפקה להם העירייה.
בשעה 03:00 ביצעו מכבי האש שטיפה של מערכת הביוב באזור, כאשר ב-06:00 כבר הורשו הדיירים לשוב לבתיהם. עד כה לא ידוע באיזו דירה בשני הבניינים נעשה השימוש בחומר ההדברה. על פי ההערכות מדובר על חומר המכיל זרחן.