בורשטיין ממליצים: כך תרכיבו תפריט לאירוע

בכתבה תמצאו טיפים והמלצות של המומחים של חברת בורשטיין קפה, שיעזרו לכם לתכנן את הפן הקולינרי של האירוע שלכם, כך שתוכלו לספק למשתתפים את החוויה האולטימטיבית.

תוכן פרסומי
PIXABAY

כל אירוע, גם פרטי וגם עסקי, מחייב תכנון מוקפד. רף הציפיות של האורחים גבוה מאוד, ולמעשה הופך להיות גבוה יותר משנה לשנה, ולכן כל מרכיב באירוע צריך להיות לא פחות ממושלם. במיוחד מומלץ להקדיש תשומת לב לבניית תפריט מדויק – מפני שרף הציפיות כולל גם ארוחה משובחת. כאן בעמוד תמצאו טיפים והמלצות של המומחים של חברת בורשטיין קפה, שיעזרו לכם לתכנן את הפן הקולינרי של האירוע שלכם, כך שתוכלו לספק למשתתפים את החוויה האולטימטיבית.

לתת לאורחים חופש בחירה נרחב ככל האפשר

ההמלצה הראשונה היא להרכיב תפריט מגוון. ככל שיש יותר אפשרויות – גם למנות ראשונות, גם לעיקריות, גם לקינוחים וגם בשתייה – האירוע נחשב למוצלח יותר, בגלל שני גורמים: קודם כל, אנשים אוהבים לראות בעיניים שפע. מגוון רחב מייצר את התחושה שמדובר באירוע מושקע מאוד ועוד לפני הביס הראשון יש רגשות חיוביים מאוד. הגורם השני הוא חופש הבחירה: אף אחד לא אוהב שמגבילים אותו, וכשיש הרבה מטעמים ובהתאם חופש בחירה נרחב, האורחים מסמנים לעצמם V גם על הסעיף החשוב הזה.

תפריט שמותאם לעונת השנה ולשעת האירוע

הדגש השני הוא התאמה: התאמה לשעת האירוע (באופן טבעי יש הבדל בין תפריט לאירוע בוקר לבין תפריט לאירוע ערב), התאמה לעונת השנה (גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת אופי המנות, כשבקיץ למשל כדאי להציע תפריט קליל יותר), התאמה לאופי האירוע (משוחרר / מכופתר, יוקרתי / עממי וכו') וגם התאמה ללוקיישן שבו נערך האירוע. כשכל המרכיבים בהרמוניה מלאה, התוצאה תהיה מקסימום נחת לכל אורח ואורחת.

מנות קטנות / פינגר פוד

מצד אחד אנשים אוהבים כאמור שפע וחופש בחירה מרבי. מצד שני בשנים האחרונות ישנה מודעות הולכת וגוברת להשפעת המזון על הבריאות שלנו. בפרט אנחנו מבינים שלא כדאי להרבות באכילה, גם לא במהלך אירועים, ובפרט לא של מאכלים מכבידים. הפתרון הנכון שמאפשר גם שפע וגם קלילות הוא מנות קטנות. אם בעבר אנשים ציפו למנות גדולות מאוד וקישרו אותן לנדיבות, היום מנות גדולות יתר על המידה מזוהות דווקא עם בזבזנות ואפילו פגיעה בסביבה (עקב שימוש במשאבים שלא לצורך וייצור אשפה מיותרת). עוד אופציה מומלצת היא פינגר פוד, שתורם לחוויית האכילה וגם שומר את המנות בגודל האידיאלי.

אופציות לצמחונים ולטבעונים

עוד מגמה מעניינת במאה ה-21 היא הגידול במספרם של הצמחונים והטבעונים. בימינו בכל אירוע יש אורחים שמעדיפים מזון מהצומח, וחשוב לספק להם מענה טעים. למעשה, במקרים רבים גם אורחים שאינם צמחונים או טבעונים מנסים את המעדנים שלא מגיעים מהחי, מתוך סקרנות, ולכן למרכיב הזה בתפריט יש חלק נכבד בהצלחת האירוע.

קפה משובח

קפה הוא כבר מזמן הרבה יותר ממשקה. קפה מקנה לנו בוסט של רעננות שנדרשת אחרי האירוע, כדי שלא נצא ממנו עייפים, וקפה גם מזוהה עם איכות. בהתאם, קפה משובח, כזה שמבוסס על פולי קפה מומלצים וטריים, מהווה סיומת מעולה לארוחה משובחת. עם קפה כזה, האורחים יוצאים מהאירוע עם טעם טוב במיוחד בפה, ועם חיוך רחב על השפתיים.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

המשך קריאה »