"אם זה היה תלוי בי היינו מסיימים את שנת הלימודים כבר עכשיו"

ערן קמינסקי
2036-06-18 02:08:00
2036-06-18 02:08:00

מויש לוי, מחזיק תיק החינוך בעירייה, התייחס השבוע לשתי התלמידות החולות שהתגלו בחטיבת הביניים בעירוני ד' ולהחלטה שלא לסגור את בית הספר: "זה לא שווה את הסיכון"

(צילום ארכיון: פרטי)

שבוע לאחר הסערה שפרצה בתיכון עירוני ד' כאשר התברר כי תלמידה שהייתה אמורה להיות בבידוד הגיעה בכל זאת ללימודים והתגלתה כחולה בקורונה, אובחנה השבוע תלמידה נוספת בשכבת ז' כחולה בנגיף.

במהלך השבוע התבצעו בתיכון מספר נרחב של בדיקות לגילוי הקורונה לתלמידי השכבה, כאשר צוות המורים התבקש ללכת ולהיבדק בעצמו מחוץ לתיכון. עד כה למרבה המזל נדבקה בנגיף רק תלמידה נוספת אחת כאמור, כאשר שאר תלמידי השכבה והמורים נמצאים בבידוד. כזכור, אותה תלמידה שהפרה את הבידוד ספגה בשבוע שעבר לא מעט כעס ועלבונות מצד חבריה לשכבה, כאשר גם בצוות המורים היו מי שכעסו על ההחלטה להמשיך את הלימודים ולא לסגור את בית הספר.

מויש לוי, מחזיק תיק החינוך בעירייה, הגיב השבוע: "אני חושב שההחלטה בעירוני ד' הייתה מאוזנת. כיתה ז' בבידוד כי אלו הנחיות משרד הבריאות, י"א-י"ב ממשיכים ללמוד כרגיל בתגבורים לבגרויות ויתר הכיתות עוברים ללימוד מקוון. כך שמצד אחד יש לימודים ומצד שני זה נעשה בצורה ששומרת עליהם".

מהתסריט הזה בעצם חששתם, נכון?

"אני טוען שברגע שמחזירים את הלימודים צריכים להיות מוכנים גם למצב שבו יהיו כאלו שיחלו. יש פה משהו שמצריך חשיבה קדימה, מפני שאיך שזה נראה כרגע הקורונה לא הולכת להיעלם בתוך כמה ימים וזה לא רק הסיפור של השנה הזאת, אלא גם של שנת הלימודים הבאה. אני חושב שברמה הארצית צריך חשיבה שונה של איך מנהלים ככה אורח חיים שגרתי. אין מה לעשות, בתיכון שבו יכולים להיות גם 1,800 תלמידים, מאוד ייתכנו מקרים בהם חולה אחד מדביק גם אחרים. אנחנו חייבים הנחיות מאוד ברורות איך לנהל שגרה בסיטואציה הזאת, ואם אי אפשר לנהל ככה לימודים אז צריך לקבל החלטה אמיצה ולהגיד שאין לימודים ועוברים ללימוד מרחוק".

למה בעצם לא סגרתם את בית הספר כבר עכשיו?

"אם הדבר היה תלוי בי זה מה שהיינו עושים. גם ככה זה כבר סוף השנה וזה לא שווה את הסיכון, לפחות בחטיבות העליונות. אבל שוב, אלו החלטות ברמה הארצית וזה לא בידי ראש העירייה. אנחנו נתנו גיבוי למנהלי בתי הספר, כבר מתחילת המשבר, לבנות את הלו"ז שלהם בצורה אחרת ולשלב גם לימוד מרחוק ולימוד בקבוצות. כל מנהל תכנן את הלו"ז על פי מה שמתאים לבית הספר שלו ובגיבוי מלא שלנו, אבל אני חושב שזה לא מספיק. צריכה להיות החלטה אמיצה ברמה הארצית שבאה ואומרת "תם הטקס".

כתבות נוספות

סיבה לדאגה

נתוני התמונה החינוכית חושפים ירידה עקבית בהישגים במספר תיכונים בעיר, לצד הישגים מרשימים במיוחד באחרים

סיפור משפחתי

אם ובנה ממודיעין כתבו יחד ספר העוסק במשפחות בהן אחד ההורים מרצה עונש מאסר, המבוסס גם על סיפורם האישי

הולכים לקלפי

48 שעות לפתיחת הקלפיות בבחירות לכנסת ה-26, בהן עלול מספר חברי הכנסת ממודיעין לצנוח לאחד בלבד. ולמי הצביעו תושבי העיר ב-2022?

סיבה לדאגה

נתוני התמונה החינוכית חושפים ירידה עקבית בהישגים במספר תיכונים בעיר, לצד הישגים מרשימים במיוחד באחרים

המשך קריאה »

סיפור משפחתי

אם ובנה ממודיעין כתבו יחד ספר העוסק במשפחות בהן אחד ההורים מרצה עונש מאסר, המבוסס גם על סיפורם האישי

המשך קריאה »

הולכים לקלפי

48 שעות לפתיחת הקלפיות בבחירות לכנסת ה-26, בהן עלול מספר חברי הכנסת ממודיעין לצנוח לאחד בלבד. ולמי הצביעו תושבי העיר ב-2022?

המשך קריאה »