הגיע הזמן לעשות סדר אחת ולתמיד ולתת לכם את כל המידע החשוב שאתם צריכים על הנתח הנפלא הזה
(צילום: Freepik)
אם אתם חיים על הפלנטה הזאת ובמיוחד אם אתם חובבי בשר, כנראה שכבר יצא לכם לשמוע על נתח הקצבים, אותו נתח מסתורי האהוב במיוחד על הקצבים עצמם ומושך עניין מכל מי שמבין בבשר בקר איכותי. יש לא מעט מיתוסים לגבי החלק הזה כמו המיקום שלו למשל, איך כדאי להכין אותו ומאיפה כדאי לקנות וזה יוצר לפעמים לא מעט בלבול. על כן הגיע הזמן לעשות סדר אחת ולתמיד ולתת לכם את כל המידע החשוב שאתם צריכים על הנתח הנפלא הזה.
מה זה נתח קצבים?
ראשית, מדוע בכלל קוראים לנתח הזה נתח קצבים? ובכן, התיאוריה היא שבגלל שמדובר בנתח כל כך טעים ומוצלח, הקצבים נהגו לשמור אותו לעצמם ולא למכור אותו ללקוחות. בין אם מדובר באגדה או באמת לאמיתה, אין ממש וויכוח לגבי האיכות של הנתח הזה. נתח קצבים הוא למעשה שני סוגי נתחים שונים. הראשון הוא הסרעפת של הפרה והשני הוא מעין חגורה דקה ועסיסית המחזיקה את האיברים הפנימיים.
איך להכין אותו?
מצד אחד, בניגוד לאנטריקוט או פילה למשל, מדובר בנתח דק יחסית ולכן אין לצלות אותו למשך זמן ארוך מדי. מצד שני לא מדובר בבשר שמתאים לבישול ארוך ועל כן הוא פחות מתאים לתבשילי קדרה למיניהם. דרך ההכנה האופטימלית היא צריבה קלה על המחבת שלאחריה יש לפרוס את הנתח לפרוס את הנתח לפרוסות דקות. מומלץ להמליח ולפלפל מעט לפי הטעם. אפשר להכין את הנתח על המנגל בנוסף. בשיטה הזו מומלץ לחתוך את הנתח לקוביות קטנות ולשפד על שיפוד מתכת, לבזוק מעט מלח ופלפל ולהניח על גחלים חמות, אבל שלא יהיו לוהטות מדי ובוודאי שלא על אש גלויה. שימו לב כי צריבה מהירה וקלה בהחלט תעשה את העבודה.
מאיפה מומלץ לרכוש נתח קצבים?
זוהי למעשה השאלה החשובה ביותר. הסיבה לכך היא שבהרבה מקומות (בארץ לפחות) לא תוכלו למצוא את הנתח, בין ביתר בגלל שהקצב אכן שומר אותו לעצמו או שמישהו אחר הקדים אתכם והספיק להזמין אותו. לכן חשוב להבין כי רק קצב מנוסה ויודע דבר יוכל להציע לכם את הנתח המיוחד הזה.
אם חשוב לכם להשיג אותו, אנחנו בהחלט ממליצים להרים טלפון לקצבייה קודם לכן ולבדוק אם הוא זמין. כדאי ללכת על קצבים ואטליזים שעובדים עם מגדלים בלעדיים, במיוחד כאלה שמשתפים פעולה עם מגדלי הבקר המובילים בצפון הארץ. אלו יוכלו להציע לכם נתחים איכותיים במיוחד וכך חוויית נתח הקצבים הראשונה שלכם תהיה לא פחות ממושלמת.
שיהיה בתאבון!