בירה וקוקטיילי בירה מקוריים

זיו מנור
2013-11-18 14:39:15
2013-11-18 14:39:15

כך מייצרים בירה

שעורה

בשעורה עצמה מצוי אותו מנגנון המסוגל להפוך עמילן לסוכר. כדי להפעיל אותו יש לגרום לנביטת העובר שבגרגר השעורה. נביטת העובר מושגת על ידי השרייתו מספר ימים במים. עם התעוררות העובר הוא מפתח מייד את מנגנון פירוק העמילן לסוכר (אנזימים עמילוליטים) ומתחיל להשתמש בסוכר כמקור אנרגיה לצמיחתו. תוך ימים מספר מוציא הנבט שורשן ועלים ואם נניח לו כך יצמח ויהיה לשיבולת. אולם אם עוצרים את תהליך צמיחתו על ידי קלייתו וייבושו באוויר חם, ימות העובר בעוד שמנגנון פרוק העמילן נשאר אם כי במצב לא פעיל. כשנחזיר את הגרגר המונבט והקלוי למים חמים יכנס מנגנון פרוק העמילן לפעולה נמרצת ויפרק מהר את כל העמילן לסוכר.

כשות – התבלין של הבירה

במצרים ובבבל העתיקות ובאירופה נהוג היה להוסיף לבירה הגולמית תבלינים שונים: דבש, סוכר, מלח וצמחי תבלין שונים ביניהם כשות.  הוספת כשות לבירה הפכה נפוצה מאוד לפני כ 600 עד 1,000 שנה בכל רחבי אירופה ולחובה החל מלפני כ 500 שנה מאז אותו חוק "טוהר הבירה" שמוצאו בבווריה שבגרמניה.

הכישות (באנגלית HOPS) הוא צמח מטפס. הוא צומח בר במקומות רבים בעולם. לצורך השימוש בבירה משתמשים בזנים מתורבתים, הנמצאים בפיתוח ובשיפור מתמידים.

מים

בירה מכילה מעל 90% מים, לכן יש להם השפעה מכריעה בקביעת האופי והטעם של הבירה. רבות ממבשלות הבירה הגדולות בעולם התחילו בסמיכות מקום למעיינות, לנחלים או לבארות שהפכו מפורסמים בזכות עצמם.

שמרים – חיים תוססים לבירה

שמרים הם מיקרואורגניזמים המסוגלים, בתנאים של חוסר בחמצן, להתסיס סוכר לאלכוהול ולגז פחמן דו חמצני. את האנרגיה המתקבלת מתהליך זה מנצלים השמרים לצורך התרבותם. תוך כדי תהליך צמיחתם והתרבותם מפרישים השמרים אל תוך הבירה חומרי רבים בעלי טעם וריח מיוחדים המקנים לבירה את טעמה המיוחד.

קוקטיילים על בסיס דובל

Duvel on the beach

המצרכים:

120  מ"ל   Duvel

10  מ"ל     סאוור

ספריט

כוס נמוכה קפואה

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים ע"פ סדר הופעת לתוך כוס ומקשטים

Duvel   Hot Summer Nights

המצרכים:

120  מ"ל   Duvel

10  מ"ל     סאוור

מיץ תפוחים  צלול

30 מ"ל ואן גוך בטעם מלון

תפוחים אדומים

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים ע"פ סדר הופעת לתוך כוס נמוכה ומקשטים עם תפוחים אדומים

קוקטיילים על בסיס בירה נגב

Southern Spirit  negev

המצרכים:

בירה נגב פסיפלרה

20 מ"ל מיץ תפוזים

20 מ"ל מיץ אשכוליות

30 מ"ל סאוור

כוס שמפניה

 

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים ע"פ סדר הופעת לתוך כוס שמפניה

Desert sunset

המצרכים:

בירה נגב פסיפלרה

20 מ"ל לה בל סנדרין

מיץ ספרייט

20 מ"ל סאוור

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים ע"פ סדר הופעת לתוך כוס נמוכה


כתב זיו מנור – מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה אצלכם בסלון 052-2457843 www.zivmanor.co.il

 

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »