משקה אבסנט הוא הרבה יותר מסתם משקה חריף. על פניו, מדובר במשקה נוסף ששייך למשפחת האניס עם תיבול של תמציות צמחים כמו לענה. בפועל, האהדה שלה זכה האבסנט בסוף המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20 שינו לחלוטין את היחס כלפיו.
אמנים וכותבים בכל יבשת אירופה התבססו עליו ביצירת קשרים רומנטיים וייחסו לו תכונות מיתולוגיות. בתקופת ההצלחה הגדולה שלו תואר המשקה הזה כסם ממכר ומסוכן בגלל שהוא לכאורה מעורר הזיות, ועד שנת 1915 הוא אפילו היה אסור במספר מדינות באירופה ובארצות הברית.
למרות שעד היום לא נמצאו הוכחות להשפעות מיוחדות של המשקה הזה לעומת סוגים אחרים של אלכוהול, קשה להשתחרר מההילה סביבו. חוץ מזה, החל משנות ה-90 של המאה הקודמת כבר החלו גם צרכני אלכוהול מהשורה לנסות את האבסנט ולנצל את היתרונות שלו כמשקה חריף מזוקק וייחודי.
איך הכל התחיל?
הכינוי "הפיה הירוקה" הוצמד לאבסנט בגלל הצבע הירקרק שנוצר באופן טבעי, או כתוספת של צבעי מאכל מסוימים. מבחינה היסטורית המקור המדויק של המשקה לא ברור, אבל השימוש הרפואי בצמח הלענה למשל ידוע עוד מימי מצרים העתיקה. יש כתבי פפירוס משנת 1550 שמתייחסים ללענה בהקשר רפואי וקיימות גם עדויות לתמציות לענה ועלי לענה טבולי יין כתכשירים רפואיים של היוונים הקדמוניים.
העדות הראשונה לקיום אבסנט כפי שאנו מכירים אותו היום מתוארכת למאה ה-18. לפי האגדה, הוא החל את דרכו כתכשיר רפואי שנרשם כפטנט והועבר לאחר מכן למנזר בקובה. הסיפור ממשיך עם חייל צרפתי שרכש את המתכון הסודי מהאחיות במנזר בשנת 1797, פתח מזקקת אבסנט ראשונה ושיווק את המשקה כתכשיר להקלה על חום. משנות ה-40 של המאה ה-90 זכה המשקה הזה להצלחה מיוחדת, שהגיעה לשיאה כאמור עם האיסור הגורף על צריכתו בתחילת המאה ה-20 ועד לפני כמה עשורים בודדים.
לצאת לטיול עם הפיה הירוקה: כך תכינו קוקטייל מוצלח
קשה למצוא מתכונים לקוקטיילים עם אבסנט, בגלל שמדובר על משקה כל כך דומיננטי וחזק. עם זאת, כל אחד יכול לצאת לטיול עם הפיה הירוקה בזכות מתכון לקוקטייל מיוחד שנקרא "אבסנט שוויצרי".
בשביל הקוקטייל אתם צריכים 2 שוטים של אבסנט, חצי שוט קרם דה מינט לבן, זילוף מים, זילוף חלמון ביצה ו-1 שמנת. מנערים את הכל בתוך שייקר עם קרח, מסננים פעמיים ומוזגים לתוך כוס אולדן פאשן. שמרו על ראש פתוח לפני שאתם לוגמים ולא תתחרטו.