לאחר שנים רבות בהן היה ברור לכל הגורמים במערכת כי בשל "הבעיה הדמוגרפית" לא יהיה מנוס מאיחוד בין בתי ספר יסודיים בעיר, בעירייה נערכים לשני איחודים כאלה בשנת הלימודים הבאה, וכבר נתקלים בהשלכות הצפויות.
כזכור, נושא האיחודים הנדרשים בין בתי הספר היסודיים, שמספר התלמידים בהם הלך והתמעט עם השנים ובחלקם מספר כיתות א' הנפתחות מדי שנה ירד ל-1, עלה לכותרות עוד לפני שנים רבות. במינהל החינוך אף ביקשו בזמנו להתחיל התהליך היערכות יחד עם הנהגת ההורים העירונית, אולם בסופו של דבר ביטל את המהלך ראש העירייה חיים ביבס.
כעת, עם ההתמעטות הנמשכת בשיעור הילדים בגילי בתי הספר היסודיים בעיר, הוחלט כי בשנת הלימודים הבאה יאוחדו בתי הספר נתיב זבולון ומשואת נריה (שילמדו במשואת נריה) ואבני חן יאוחדו עם חוט השני. היות ובית הספר נתיב זבולון, בשדרות עמק החולה, יתפנה בשנה הבאה, עלה בעירייה לאחרונה רעיון להעביר אליו את תלמידי בית הספר ניצנים בשדרות יצחק רבין, גם בשל מיקומו המרכזי יותר של נתיב זבולון.
להורי ניצנים, בו לומדים גם תלמידי השלוחה של בית הספר יחד, כתבו מנהלת בית הספר ויו"ר הנהגת ההורים כי "במהלך ביקור של ראש העיר בבית הספר הוצגו בפניו האתגרים המבניים העומדים בפנינו, ביניהם הצורך בשיפור המבנה הנוכחי, הקמת אולם ומרחב כינוס מקורה. ראש העיר הציע הצעה לעבור למבנה של נתיב זבולון בשנה הבאה… אתמול התכנסו נציגי הנהגת ההורים לדון בהצעה".
במהלך הימים הבאים סיירו נציגי ההורים בנתיב זבולון, שם, לטענתם, גילו כי גם מצבו של בית הספר הוותיק דורש שיפוץ נרחב, ובמקביל הופץ בין ההורים סקר בשאלה האם הם תומכים במעבר, שבכל מקרה נתון להחלטת העירייה ומינהל החינוך. בעקבות הסקר חלה סערה בין הורי ניצנים ויחד, כאשר מכתב שיצא לכאורה מטעם חברי הוועד המנהל של יחד בישר כי מרבית ההורים בניצנים תומכים במעבר. כבר למחרת יצא להורים מכתב רשמי מטעם מנכ"ל העמותה וחברי הוועד המנהל, בו נטען כי המכתב יצא ללא תיאום עם הנהגות ההורים והנהלת בית הספר. במכתב להורים נכתב כי "לכולם יש כוונה ומטרה משותפות – להיטיב ולקדם את כלל תלמידי בית הספר יחד ניצנים. אנו מצרים ומתנצלים על ניסוח שלא שיקף נכונה את כוונתנו כהנהלת העמותה".
אב לשני תלמידים בניצנים, המתנגד למעבר לנתיב זבולון, אמר השבוע למודיעין News: "לא מובנת לנו ההתנהלות הזו אשר עומדת לקרות מטעם העירייה. הם רוצים להעביר בית ספר שלם לאזור מרוחק ממקום המגורים של התלמידים, ללא הסדרת תחבורה ציבורית, מה גם שמדובר בילדים בגילאים 6-11, גילאים שבהחלט לא כולם יכולים לנסוע בתחבורה ציבורית".