השבוע פרסמה העירייה (באתר האינטרנט שלה) את חוברת הרישום למוסדות החינוך בעיר בשנת הלימודים הבאה. ההרשמה תימשך כשלושה שבועות החל מיום חמישי, 2.1.2014 ותסתיים ביום רביעי, 22.1.2014. במקביל לפרסום באתר, תחולק חוברת הרישום לתושבים החל מהשבוע הבא. מרכז הרישום יפעל בימים ראשון עד חמישי במרכז הרישום בעירייה, בשעות הבוקר : 8:00 – 12:30 ובימים ראשון ורביעי בין השעות 14:00-18:00.
הרישום יתבצע באמצעות אתר האינטרנט של העירייה. בעיריה מציינים כי בשנה שעברה נרשמו 6,042 (מעל 80%) מהילדים באמצעות האתר.
בעירייה מדגישים כי השיבוץ ייעשה בתום תקופת הרישום ולכן אין משמעות לתאריך הרישום כל עוד שהוא נעשה במסגרת המועד שהוקצב לו.
במהלך ימי הרישום יפעל בעירייה מרכז רישום למוסדות החינוך המיועד עבור תושבים חדשים שאינם רשומים כתושבי העיר. במקרים אלה יש להביא תעודות זהות מקוריות של שני ההורים כולל ספח בו רשומים פרטי הילדים. תושבים שעדיין אינם מתגוררים בעיר מתבקשים להצטייד בחוזה קניה/שכירות, בטופס ביטול רישום מהרשות בה הם מתגוררים. תושבים ותיקים העוברים כתובת במהלך הקיץ ידרשו להגיע למרכז הרישום עם חוזה קניה/שכירות.
הרישום לכל הגילאים נעשה על פי כתובת מגורים עדכנית בהתאם למופיע בספח תעודת הזהות ובמרשם האוכלוסין. השיבוץ הסופי יימסר באמצעות אתר האינטרנט של העירייה במהלך חודש יוני.
- השנה תבצע העירייה חידוש ברישום לגילאי טרום חובה: הורים לילדים בגיל זה יבצעו רישום ב"גישת הרישום הפתוחה": למצטרפים חדשים תתאפשר הצצה והיכרות עם סדר היום במסגרות גני הילדים העירוניים ב"דלת פתוחה" שתתקיים ביום שלישי, 7.1.2014 בין השעות 17:00-18:30, במספר גנים ברחבי העיר (על פי שכונות). הביקור יתבצע בהשתתפות הורים בלבד.
- ילדים בני 3 שלומדים השנה בגן עירוני וימשיכו לגן עירוני לגילאי 4 יבצעו רישום כמתבקש וישובצו באותם גנים בהם הם לומדים בשנה זו (תשע"ד).
- הורים לילדי גילאי גן חובה יבצעו רישום על פי מתחמים ולא על פי גנים כשעליהם יהיה לבחור בין שיבוץ לחטיבה צעירה בבתי הספר בהם יש חטיבה צעירה, מתחמי גנים מזינים הסמוכים לבתי הספר או לגנים עצמאיים.
- הרישום לכיתות א' יעשה אף הוא על פי קריטריון אזור המגורים- בתי ספר שכונתיים למעט בתי הספר ייחודיים על אזוריים.
במקביל לרישום לגני הילדים ולכיתות א' העירייה תפתח גם כן באמצעות אתר האינטרנט העירוני את הרישום לחטיבות הביניים (כיתה ז') בבתי הספר העל יסודיים ממ"ד (הישיבה התיכונית "לפיד מודיעין", אולפנת "אורות מודיעין", תיכון אמי"ת בנים, תיכון אמי"ת בנות וכן לבוגרי ו' ממ"ד המעוניינים בביה"ס המשלב דתיים וחילוניים "יחד").
משפחות חדשות המצטרפות לעיר עד לתאריך 27.8.2014 (מועד פתיחת שנת הלימודים) מוזמנות לבצע רישום (לכל הגילאים) במרכז הרישום בבניין העירייה ברחוב תלתן 1 שיהיה פתוח בתאריכי ההרשמה בצרוף המסמכים הנדרשים (שתי תעודות זהות מקור של שני ההורים כולל שני ספחים בהם רשומים פרטי הילדים, חוזה רכישה/שכירות בו מצוינים: כתובת מגורים בעיר ותאריך כניסה לדירה, כתובת עדכנית מהווה תנאי להשתלבות במוסדות החינוך בעיר, טופס ביטול רישום מהרשות ממנה עוברים התושבים כולל ילדי גיל 3, גיליון ציונים אחרון מבית הספר בו למדו הנרשמים לכיתות י' – י"ב). כמו כן יש להצטייד בפנקס המחאות או כרטיס אשראי לשם אימות פרטי חשבון הבנק.
תשובות לשיבוץ התלמידים במוסדות החינוך ימסרו באמצעות אתר האינטרנט העירוני בלבד במהלך חודש יוני.
גן פרטי או עירוני?
השינוי העיקרי בדפוסי ההרשמה בעיר החל לפני שנה, עם העברת גני העיריה גם בגילאים הצעירים למסגרת ממומנת. לא כל הגנים הפרטיים נסגרו, אך אלה שנשארו נאלצו לשכנע את "לקוחותיהם" שיש תמורה עבור הכסף.
גננות בגנים פרטיים עימן שוחחנו השבוע אמרו שההבדל העיקרי הוא היחס המספרי בין אנשי הצוות לבין הילדים. בגנים הפרטיים יחס זה גבוה יותר מאשר בגנים העירוניים. ענת ברינקר מ"גן ברני" (הפועל במודיעין מזה 16 שנה) מספרת כי בגן שלה יש 20 ילדים עם צוות של גננת ושתי סייעות. זאת לעומת כ-35 ילדים בכני עיריה עם צוות של גננת וסייעת. "חברות שלי עובדות המון שנים בגנים עירוניים והן סיפרו שלמרות ההנחיה, הורים רבים שולחים את הילדים שעדיין לא נגמלו בלי חיתול ועושים לו ולצוות עוול. בגנים אלה הרבה פעמים, בלית ברירה, הילדים הם כמו עדר ומחויבים לשבת כולם יחד במפגשים. אצלנו, אם יש ילד עם טמפרמנט – יש לו אפשרות לצאת עם אחת הסייעות".
בגן "ניצנים" יש כשלושים ילדים שעליהן מופקדות חמש נשות צוות: גננת וארבע סייעות. לפי דבורה סינטר, הבעלים והגננת, בגן יש כל יום חוג עם מפעיל חיצוני ובנוסף לריתמוזיקה ושיעור תנועה, יש שיעורי יוגה, תיאטרון בובות וחוג יוגה. יש גנים פרטיים עם מתחמים ייחודיים כמו בגן ניצנים בו שמים דגש על ההתפתחות המוטוריקה העדינה והסנסו-מוטורית. בנוסף למגוון עזרים לחיזוק המוטוריקה יש בגן חדר חושך עם תאורה אולטרה סגולה ואביזרים זוהרים. זה מושך את הילדים וגם ממקד ומרכז אותם בפעילות. יתרון נוסף להורים העובדים והקרייריסטים בגנים פרטיים יש פחות חופשות.
גם בגנים העירוניים יש חוגים, כמו למשל פעמיים בשבוע ריתמוזיקה ופעם בשבוע שיעור התעמלות (מותנה באישור כל ההורים). התדירות מעט נמוכה יותר מחלק הגנים הפרטיים. כמו כן הילדים נהנים ממיזם "ספריית פיג'מה". מדי חודש מקבלי ילדי הגנים עותק אישי של "ספר החודש" לכל ילד. הגננת קוראת את הסיפור באוזני הילדים ועל פי רוב עורכת פעילויות מיוחדות הקשורות לסיפור, למושגים ולערכים העולים ממנו. לכל ספר מצורפות הצעות להורים, המהוות כר פורה לדיון ושיח בקרב בני המשפחה אודות מורשת וערכים פלורליסטים.
הילה בן אליעזר, מחזיקת תיק החינוך בעירייה, מסבירה מה היתרון בגן עירייה או כזה שהוגדר כגן מוכר שאינו רשמי. "מי שפותח גן אינו זקוק לרישיון ואין עליו פיקוח", היא אומרת, "אך בגני עירייה יש מרכז כובד מקצועי משמעותי – פדגוגי ופסיכולוגי. בגנים פרטיים לא בהכרח יש תוכנית לימודים מובנית וסדורה. אין עין מפקחת ובוחנת שיכולה גם לייעץ ולכוון. בגן עירייה הגננת צריכה לעמוד בתנאי סף וכל הצוות מקבל ליווי מקצועי והכשרה פדגוגית שוטפת. אנו רואים עצמנו אחראים ומחויבים להיות מעורבים בחינוך ובפיקוח עליו עבור כל הילדים ובכל הגילאים לא משנה מה החוק מכתיב, גם לילדים במסגרות פרטיות. לכן העירייה יזמה את תכנית פסיעות".
גנים פרטיים שבחרו להצטרף לתכנית "פסיעות" מקבלים את כל התנאים, הפיקוח, ההשתלמויות והליווי המקצועי (מפקחות, מטפלות פארא רפואיות ופסיכולוגיות) והפדגוגי שמקבלים גני עירייה. בכך הם מקבלים תו תקן וההורים יכולים לישון בשקט. בודקים עבורם בין היתר את בטיחות המבנה והתאמתו לילדי, עבודה על פי חוק, ביטוח ועוד.
(צילום ארכיון)