"יש לנו את אחת ממערכות החינוך הטובות והמובילות בישראל"

ערם קמינסקי,
2016-08-30 01:00:00
2016-08-30 01:00:00

משרד החינוך פירסם השבוע את נתוני "התמונה החינוכית", זה שאמורה לתת את האינדיקציה על טיב מערכות החינוך ביישובים על פי פרמטרים נוספים מלבד מבחני המיצ"ב. מהנתונים שפורסמו עולה כי נמשכת העלייה בנתוני המערכת במודיעין, בין השאר בפרמטרים כמו הזכאות לבגרות שטיפסה ל-90%, אחוזי ההתמדה והגיוס לצה"ל ושירות לאומי.

"המטרה להציג מבט רחב ומקיף הכולל את העשייה החינוכית, מעורבות חברתית, מניעת נשירה ממוסדות חינוך, שמירה על טוהר בחינות, קירבה ואכפתיות בין מורים ותלמידים, נוסף על ההישגים האקדמיים. הצגת הנתונים החדשה נועדה להציג תמונה מלאה יותר על הנעשה במערכות החינוך, שעד כה נמדדה רק על פי שיעור הזכאות לבגרות, דבר אשר יצר רושם מוטעה שהזכאות לבגרות היא חזות הכל", אמרו השבוע במשרד החינוך.

נתוני "התמונה החינוכית" לשנת תשע"ה מראים שוב כי מערכת החינוך במודיעין היא מהמובילות בישראל, כאשר בכל הפרמטרים נמצאת מערכת החינוך העירונית מעל הממוצע הארצי. ה"תמונה" בוחנת מספר פרמטרים, כאשר אחד המרכזיים בהם הוא כמובן הזכאות לבגרות: על פי נתוני משרד החינוך, 90% מכלל תלמידי כיתות י"ב בשנת תשע"ה שלמדו במודיעין זכאים לתעודת בגרות, עליה של 5.6% לעומת אשתקד (84.4%). זו השנה השישית בה יש צמיחה באחוז הזכאות לבגרויות ובפרק זמן זה עלה אחוז הזכאות לבגרויות בעיר בכ-18%. בעירייה ציינו כי 67% מכלל תלמידי החינוך המיוחד זכאים לתעודת בגרות, דבר המלמד על העבודה הפרטנית הנעשית במערכת החינוך בדגש על החינוך המיוחד.

            עוד ציינו בעירייה את אחוז הנשירה האפסי (0.5%) כגורם המשקף את מדיניות מערכת החינוך העירונית לפיה אסור לוותר על אף תלמיד במערכת, לרבות תלמידי החינוך המיוחד המהווים יותר מ-8% מכלל תלמידי שכבת י"ב, תושבי העיר, הלומדים במסגרות העירוניות.

מהי "התמונה החינוכית"?

השנה, באמצעות "התמונה החינוכית" ניתן לראות כי הגידול בזכאות מלווה גם בגידול באיכות תעודת הבגרות. על פי משרד החינוך, 17.6% מהתלמידים הזכאים לבגרות, שלמדו בעיר, הם בעלי תעודת בגרות מצטיינת (לעומת הממוצע הארצי הנאמד ב- 7.1%). בעירייה ציינו כי נתון זה משקף גידול של 6.6% בשנתיים האחרונות. בנוסף, על פי נתוני משרד החינוך 18% מכלל תלמידי כיתות י"ב ניגשו לבגרות ב-5 יח"ל במתמטיקה, (לעומת 10.4% בארצי) ו-26% ניגשו לבגרות ב-4 יח"ל במתמטיקה (לעומת 17.6% בארצי). 65% מתלמידי העיר ניגשו לבגרות ב-5 יח"ל באנגלית (לעומת 31.9% בארצי) ולמבחנים של 4 יח"ל באנגלית ניגשו 18.4% (לעומת 23.1% בארצי).

שני נתונים נוספים שפורסמו לראשונה הם נתוני "טוהר הבחינות" שהציגו את מספר המחברות שנפסלו בשל חשד להעתקה. על פי נתון זה, 0.1% מהבחינות בעיר נחשדו כי הייתה העתקה (לעומת הממוצע הארצי שהוא 0.6%). הנתון השני הוא ההתאמה של ציוני הבגרות לציוני המגן שניתנו, כאשר אחוז המבחנים בהם יש סטייה בין הציון במגן לבין הציון בבחינה עצמה היה בעיר 0% לעומת הממוצע הארצי, העומד על 1.7%.

"התמונה החינוכית" המלאה מציגה גם הישגים ערכיים, התנדבות ותרומה לקהילה וגיוס משמעותי (לצה"ל ולשירות הלאומי), כאשר גם כאן מודיעין מובילה באחוזי ההתנדבות, כשכמעט 100% מבוגרי מערכת החינוך מתגייסים לשירות הצבאי ולשירות הלאומי.

"הישג של כולנו"

ראש העיריה חיים ביבס מיהר להגיב על הנתונים: "זהו הישג ענק למערכת החינוך שלנו, המוכיח את מה שידענו מזמן: יש לנו את אחת ממערכות החינוך הטובות והמובילות בישראל. כאשר נכנסתי לתפקידי עמדנו על 72% זכאות לבגרות בלבד, אך בעבודה שיטתית ומקצועית עלינו באופן מתמיד עד לקפיצה משמעותית ומרשימה של 5% רק בשנה הנוכחית. יחד עם כמעט 100% גיוס לצבא אנחנו מקבלים היום תעודת כבוד ענקית לעיר שלנו, לצוותים החינוכיים, להורים שתומכים בילדים בבית ומסייעים להם, והכי חשוב לתלמידים היקרים שלנו. מרגש לקבל נתונים כאלה ערב פתיחת שנת הלימודים, זהו ההישג של כולנו".

מחזיק תיק החינוך מויש לוי הוסיף: "אני שמח שמשרד החינוך שינה את שיטת ההערכה, ולצד אחוזי הזכאות לבגרות, שאני בוודאי לא מזלזל בהם, מציג פרמטרים נוספים וחשובים כמו השארת התלמידים שלנו במערכת החינוך, מניעת נשירה, ערכיות ואיכות ההישגים. זו גאווה גדולה לראות שבכל פרמטר ופרמטר אנו נמצאים גם במגמת שיפור לעומת שנים קודמות וגם הרבה מעל הממוצע הארצי. זו תעודת כבוד לכל המערכת, למינהל החינוך, למנהלים, לצוותים החינוכיים, להורים התומכים, וכמובן לתלמידים היקרים שלנו. זו גם תוצאה של עבודה רבת שנים, ובהזדמנות זו ראוי להגיד תודה גם לחברת המועצה הילה בן אליעזר, שהחליפה אותי בתפקיד בשנתיים האחרונות. אם חזרנו והצהרנו שמערכת החינוך העירונית היא מהמובילות במדינת ישראל כמעט בכל פרמטר, הרי שעכשיו הדבר מתבטא גם בבדיקה ובהערכה של משרד החינוך".

ראש מינהל  החינוך בתיה שוכן-אורבוך אמרה: "אנו במינהל החינוך שמחים וגאים בתמונה החינוכית העירונית. כידוע, מדי יום אנו שוקדים לקידום התלמידים במערכת החינוך העירונית ולמיצוי הפוטנציאל האישי הטמון בהם. שתי מטרות עומדות מול עינינו, האחת בניית חברת מופת והשנייה קידום הפרט למימוש העצמי בדגש על כל תלמיד ותלמידה. הנתונים המשתקפים בתמונה החינוכית מעידים על עשייה חינוכית וחברתית נכונה, מוצלחת ומתמידה. אני שמחה במיוחד על השילוב בין ההישגים בתחומים השונים, ערכיים וחברתיים, במקביל להישגים  אקדמיים, זאת ביחד עם שילוב והכלה של שיעור גבוה של תלמידי חינוך מיוחד, וכמעט אפס נשירה".


מודיעין עילית: אפס זכאים לבגרות

ניתוח הנתונים שהציג משרד החינוך ברמה היישובית מעלה סברה כי הוא לא באמת יודע מה מתרחש בעיר החרדית, או שאינו זוכה שם לשיתוף פעולה

תמונת המצב על הנעשה בעיר החרדית השכנה, מודיעין עילית, מבלבלת. לכאורה, השורה התחתונה של הנתונים שמפרסם משרד החינוך מעניקה למודיעין עילית "ציון" מחפיר למדי. ודאי בפרמטרים המדידים ובראשם אחוז הזכאים לבגרות – שהוא פשוט 0. גם בשני מדדים אחרים (התמדה מול נשירה), המצב בעיר החרדית גרוע יחסית לממוצע הארצי (62% מתמידים לעומת 81.5% בממוצע הארצי, כ-3% אחוז "נושרים" לעומת 1.46% בממוצע הארצי).

מבלי לגרוע מחומרת הדברים, חשוב לציין כי למשרד החינוך אין הרבה ידע על מה שמתרחש במוסדות הלימוד של מודיעין עילית. ניתוח ממצאי המשרד מגלה כי פרמטרים רבים נשארו ריקים, מחוסר נתונים. ואולי אף מחוסר שיתוף פעולה. במקומות רבים מופיעה הספרה 0, מה שמעלה השערה כי הנתונים המפורסמים אינם בהכרח תואמים למציאות.

צילום דובר העיריה

 

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

ממשיכים להתכווץ

במערכת החינוך המקומית נערכים לשנת הלימודים הבאה, כאשר מלבד צמצום מספר בתי היסודיים בעיר יקטן גם מספרן של כיתות א' שייפתחו

משלימים את הפאזל

משרד החינוך בחר שתי מנהלות חדשות לחטיבות ביניים במודיעין: ליאת קראים לתיכון מו"ר ואודליה יקולב לעירוני א'

הדלת ב"טרם" הייתה סגורה, הבעל נפטר

רשת הרפואה הדחופה תפצה את אלמנת המנוח ב-200 אלף שקל, לאחר שהגיע למרפאה במודיעין עם כאבים בחזה ולא הצליח להיכנס. טרם: "מדובר במקרה חריג בו ככל הנראה הייתה תקלה בדלת. חידדנו נהלים"

ממשיכים להתכווץ

במערכת החינוך המקומית נערכים לשנת הלימודים הבאה, כאשר מלבד צמצום מספר בתי היסודיים בעיר יקטן גם מספרן של כיתות א' שייפתחו

המשך קריאה »