גשר המיתרים

איילת לוין
2014-02-25 00:00:00
2037-05-27 03:01:00

אתמול (יום שני) התקיים בבית הספר "יחד" אירוע לציון 12 שנה לרשת "מיתרים", המפעילה גנים ובתי ספר המשלבים דתיים וחילונים, מיסודו של הרב מיכאל מלכיאור. לאירוע הגיעו שר החינוך שי פירון, שרת המשפטים ציפי לבני, יו"ר מפלגת העבודה יצחק הרצוג וכמובן מלכיאור עצמו. את פניהם קיבל ראש העיריה חיים ביבס.

רנית בודאי היימן, תושבת מודיעין, היא מנכ"ל מפעלי הרב מיכאל מלכיאור ואם לשני ילדים הלומדים ב"יחד מודיעין". לדבריה, השם "מיתרים" משמעותו היא "שכל אחד מאיתנו הוא מיתר המפיק צליל ייחודי וכשפורטים על כולם יחד נוצרת הרמוניה שלמה. במסגרת הממלכתית והממלכתית דתית מתייחסת לילדים כמיתר אחד בגוון אחד. מטרת 'מיתרים' היא לשלב תלמידים חילונים ודתיים שיתחנכו יחד ויחיו יחד"

בית הספר "יחד מודיעין" היה הראשון שנפתח במסגרת החינוך המשולב ומהווה היום את ספינת הדגל של הארגון, בו ובשאר המוסדות הקיימים היום בעמותה הדתיים נחשפים לפלורליזם, דמוקרטיה וגלובליזם והחילוניים שרבים מהם אינם יודעים תפילת שמע מהי, לומדים על המנהגים היהודיים. כמו כן תוכנית הלימודים של התנ"ך נעשית בצורה שונה מהחינוך הממלכתי והיא מחולקת לשלושה שלבים. הראשון הוא קריאה ראשונית של הטקסט מתוך מענה על השאלה: "מה זה אומר לי". השלב השני נקרא ריבוי קולות, בו המחנך מציג מגוון פרשנויות לכתוב, פרשנות קלאסית כמו של הרמב"ם, פרשנות גלובלית מעולם היצירה כמו למשל של שייקספיר ודאלי, פרשנות ישראלית כמו פרשנות של ביאליק ופרשנויות נוספות. השלב השלישי הוא בחינת רלוונטיות ואקטואליות הטקסט לחיי התלמידים ולשנת 2014.

רנית נחשפה באופן אישי בחייה לחינוך הממלכתי דתי ולחינוך חילוני מובהק ובכך קיבלה פרספקטיבה על שניהם והבינה שהיא רוצה שילדיה ייקחו חלק בחינוך משלב. היא גדלה בבית דתי בגבעתיים ולמדה בבית ספר יסודי דתי ממלכתי שם התאהבה בלימודי משחק. בתום לימודי בית הספר היסודי המשיכה לאולפנה של בני עקיבא. רק לשם האתגר והחוויה ניסתה להתקבל לבית הספר למשחק של תלמה ילין והחליטה שגם אם תתקבל לא תלמד שם. "שמרתי את דבר הבחינות כסוד כמוס, בית הספר למשחק ודומים לו נקראו בפי הקרובים לי – 'הדוב השחור'. ובכל זאת סודי התגלה, לאחר מכן לא יכולתי לחזור לאולפנה, התגובות היו חריפות מאד. בשל הנסיבות החלטתי לבדוק האם השד כל כך נורא ולמדתי בתלמה ילין במשך ארבע שנים. היו לי משברים והיה לי קשה להתמודד עם השפה והתרבות השונים. לכן בחרתי עבור ילדי שיתחנכו במיתרים וילמדו מגיל צעיר לחיות עם אחיהם החילוניים ויתמודדו עם השוני בסביבה תומכת".

במיתרים חשובה גם הקהילתיות מחוץ לכותלי בית הספר. הדתיים והחילוניים מקיימים אירועים משותפים, חוגי העשרה, מנהלים ועדות לתועלת החברה בכלל ולקהילה שלהם בפרט ומפתחים חברויות בין המשפחות. 

צילום: דניאל גלבוע

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות