בית משפט השלום בירושלים האריך השבוע את מעצרו של סער פילבי, בן 49 ממודיעין, החשוד כי היה מעורב בפרשת הברחת רבע טון קוקאין שנחשפה לאחרונה.
על פי החשד, מאחורי ניסיון ההברחה, הנחשב לאחד הגדולים בארץ בשנים האחרונות, עמד בן 42 מבת ים, ניצול מסיבת הנובה, שניסה להבריח לארץ את הסם מדרום אמריקה כשהוא מוסתר במטען קופסאות אורז באוניית משא. יחד איתו נעצרו שני חשודים נוספים, מירושלים ומאשקלון.
מעצרו של פילבי לפני כשלושה שבועות הגיע לאחר ש-15 ק"ג קוקאין נתפסו בידי המשטרה במחסן בבית הוריו של תושב הרצליה המקורב לחשוד ממודיעין, כאשר במשטרה חושדים כי הם היו מעורבים גם בניסיון ההברחה הענק. בדיון הארכת המעצר טען החוקר המשטרתי כי פילבי הוא יד ימינו של החשוד מהרצליה, שהנחה אותו כיצד לפעול בנוגע להברחת רבע הטון קוקאין. פילבי הכחיש אמנם כל קשר להברחה, אולם הודה בהחזקת 15 הק"ג שנתפסו בהרצליה.