בעקבות גל פריצות לרכבים ובתים השיקו תושבי השכונות מוריה והשבטים עצומה הקוראת להתערבות העירייה: "אנשים מפחדים"
תושבים בשכונות מוריה והשבטים השיקו השבוע עצומה הקוראת לעירייה להתערב על מנת להחזיר את תחושת הביטחון. לטענתם, במהלך השנה האחרונה הם חווים גל של פריצות לבתים וגניבות רכבים בשכונות, ללא מענה מתאים מצד העירייה והמשטרה.
"במהלך השנה האחרונה", הם כותבים בעצומה, "אנו חווים גל הולך וגובר של פריצות לבתים וגניבות רכבים, המתרחשים בכל שעות היום. מצב זה פוגע בתחושת הביטחון האישית שלנו ושל משפחותינו, ומהווה מקור לדאגה הולכת וגוברת בקרב כלל התושבים". עוד הוסיפו בעצומה כי "הסיכון שמקרים אלו יהפכו לאירועים בעלי רקע לאומני מחייב היערכות מוגברת ושיתוף פעולה בין גורמי הביטחון העירוניים וכוחות הביטחון. אנו דורשים את התערבות העירייה והפעלת סמכותה על מנת להחזיר לתושבי השכונה את תחושת הביטחון".
אשר לוי, תושב השכונה ואחד מיוזמי העצומה, הסביר השבוע: "בזמן האחרון התחושה של התושבים מאוד לא נוחה, מכיוון שהיו הרבה פריצות בשכונה ואנשים מפחדים. מיד אחרי המלחמה הקמנו בשכונה קבוצה של כיתת כוננות, שנועדה למצבים של אירועי פח"ע אבל לא לשמירה שוטפת. מה שקורה כרגע זה שלמעשה יש בשכונה הרבה גניבות והביטחון מעורער. רק באמצע השבוע שעבר היו פריצות ברחובות דן ואסתר המלכה, גנבו רכב מחניה. גם מתוך המתחם שבו אני גר בו גנבו רכב".
א', תושב השכונה שהצטרף גם הוא ליוזמה, הוסיף: "אני גר ברחוב ראובן וכמות גניבות הרכבים בחודש וחצי האחרונים היא מטורפת. רק ברחוב שלי נגנבו לאחרונה חמישה רכבים חשמליים. אני מניח שרוב הפורצים מעדיפים למצוא רחובות שנוח לברוח מהם, הם בורחים לרחוב בגין ומשם ממשיכים הלאה. בשבועיים האחרונים אנחנו שומעים על עוד בתים שנפרצו ברחובות דן ויהודה. לחבר שלי פרצו לבית וניסרו את הסורגים. הוא מצא אותם בתוך חדר השינה. במקרה של גניבת הרכבים, חלק מהם נתפסו באחד המחסומים. אין שום הרתעה. בהרבה מאוד מהגנבות הפורצים עוברים דרך פרצה ב-443 ומשם הם נוסעים לכפרים הערביים. זה ידוע הרבה זמן. אנחנו סובלים מאוד מכל האירוע הזה. מפחיד להשאיר ילדים לבד בבית, שלא ייתקלו בגנבים".
יוזמי העצומה דורשים כעת מהעירייה יישום מספר צעדים, כמו הגברת סיורי מערך הביטחון העירוני בשכונה והתקנת מצלמות בצמתים מרכזיים ובמיקומים אסטרטגיים ברחבי השכונה, פיקוח על עבודת קבלנים ופועלים והקמת קו ישיר לדיווח על מקרים חשודים. עוד הוסיף התושב א': "אני חושב שהדבר הנכון לעשות הוא להעלות את המודעות ולדרוש מהעירייה לנקוט במספר אמצעים כמו להראות נוכחות, לשים מצלמות. העיר כמעט ולא מרושתת במצלמות, גם לא בצמתים הראשיים. וקודם כל להראות נוכחות, כמעט ולא רואים סיורי שטח. זה באמת לא סביר ויש תחושה מאוד לא בטוחה בשכונה".
כידוע, תופעת גניבות הרכבים במודיעין הלכה והתעצמה בשנים האחרונות. נתונים סופיים לגבי שנת 2024 עדיין אין, אולם בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה נגנבו בעיר 287 כלי רכב ו-93 מקרי גניבה מתוך רכבים. כמו כן, אירעו 15 פריצות לבתי מגורים ו-15 נוספות לבתי עסק.