בימים טרופים אלו רבים מתושבי ישראל איבדו למעשה את מקום העבודה שלהם, בין אם הוצאו לחל"ת או שפשוט נותרו מחוסרי תעסוקה בשל המצב.
מי שגם נמצאת בסיטואציה הזאת היא עדי כהן סימן טוב ממודיעין, שפית וכותבת מדור המתכונים של מודיעין NEWS, שבמקום לשבת בבית מתנדבת בחודש האחרון במיזם בישול לחיילים ולמשפחות החטופים.
כהן סימן טוב, מנהלת "בישול טבעוני שמח – בית ספר לבישול בריא", סיפרה השבוע: "במהלך החודש האחרון השתתפתי בכמה מיזמים בכל הארץ. כרגע אני פעילה במיזם באור יהודה, שבו אני מבשלת בהתאם למה שצריך. יש בקשות שמגיעות מהשטח מחיילים. מחר, למשל, אנחנו מבשלים גם למשפחות של החטופים וגם לכמה חיילים שביקשו. יש גם פרויקט ממש מרגש של שתי מילואימניקיות שהיו אמורות להתחתן בשבוע שעבר וזה נדחה, והגדוד ביקש לחגוג להן בכל זאת".
איך זה התחיל?
"כבר ביום שאחרי תחילת המלחמה מצאתי את עצמי בתחושה שאני חייבת לעשות משהו. ביום הראשון אספתי מצרכים וכסף והבאתי לכל מיני מקומות שצריך, ובישלתי קצת מהבית. הבנתי שאני רוצה להיות חלק מפעילות יותר גדולה, ובעצם חברתי לכמה מיזמים של שפים ובשלנים, בעיקר בתל אביב, ובכל יום נסעתי למקום אחר שצריך. זה מאוד מרומם, תחושה ענקית של שליחות".
כאמור, בימים אלו פועלת כהן סימן טוב במיזם באור יהודה, שמתקיים בתוך מפעל מזון קטן השייך ל"ויטופיה מרקט". "הם פשוט פינו את המפעל הקטן שלהם לטובת בישול", היא מספרת, "כשהמטרה הייתה לספק לחיילים צמחונים וטבעונים אוכל, כי הרבה פעמים הם לא מקבלים אוכל מבושל שמתאים להם. צריך לזכור שמדובר על 10% מהאוכלוסייה. פנו אלינו בבקשות ל-300 מנות ליחידה מסוימת, או לחבר'ה ניצולי המסיבה שנמצאים בחוות רונית. בשבוע שעבר שלחנו אוכל לשוטרים באחת התחנות, שהיו במצב קשה אחרי המון שעות עבודה. אנחנו מבשלים בהתאם לתרומות של חומרי גלם או כסף שאנחנו מקבלים".