בעלי חנות אופנה במודיעין הגישו לאחרונה תביעה אזרחית, במקביל לתלונה במשטרה, נגד עובדת לשעבר בטענה כי זו גנבה מהחנות בגדים ומכרה אותם באופן פרטי ושלשלה את התמורה לכיסה. הבעלים תובעים מהעובדת כעת פיצוי בסך 1.148 מיליון שקל.
על פי כתב התביעה, לאחר שבעלי החנות נפצע בתאונה קיבלה לידיה העובדת את האחריות על ניהול המקום, כולל על הזמנות הרכש והקשר עם הלקוחות. באותה תקופה, כך נטען, החלה הנתבעת לנהל "ציר מקביל" של מכירות, כאשר סיפקה ללקוחות את הסחורה לבתיהן וגבתה מהן תשלום שלא הגיע לקופת החנות.
מדובר על רשת הכוללת שני סניפים שהוקמה בשנת 2017, כאשר זמן קצר לאחר מכן קיבלו לעבודה הבעלים את הנתבעת בתפקיד מוכרת. שנתיים לאחר מכן נפצע הבעלים בתאונת דרכים, והעביר לידי העובדת את האחריות על ניהול הרכש וההזמנות לשני סניפי הרשת. מספר חודשים לאחר מכן פורצת מגפת הקורונה, וברשת מתחילים בנוהל חדש בו המכירה מתבצעת דרך אתר אינטרנט והסחורה מסופקת לבתי הלקוחות באמצעות העובדים. לאחר שהקורונה דעכה והמשק הישראלי שב לשגרה, ביטלו הבעלים את ההרשאה לעובדים להוציא סחורה מהסניפים והמכירות מאתר האינטרנט סופקו באמצעות דואר ישראל.
בסוף 2022 עובר הבעלים תאונת דרכים נוספת, קשה יותר, ונזקק לשיקום ממושך ביותר. בעקבות זאת הוא מעביר לידי הנתבעת את ניהול החנות, כולל גישה חופשית לניהול קשרי לקוחות דרך עמוד הפייסבוק של הרשת. בכתב התביעה נכתב כי "התובע נסמך לחלוטין על הנתבעת, כשמבחינתו היא הייתה עוגן, אי של יציבות בתקופה סוערת אשר תחזקה את העסק שהקים בשתי ידיו… התובע לא היה יכול להעלות על דעתו כי הנתבעת תמעל באמון ותפעל מאחורי גבו, תוך גניבת מאות אלפי שקלים".
במחצית השנייה של 2023 שב בעלי החנות לעבודה, ונתקל במספר מקרים בהם הוציאה לדבריו העובדת בגדים מהחנות בתירוצים שונים. לאחר שהחליט על הכנסת תוכנה לניהול מלאי ונתקל שוב בעובדת מוציאה בגדים מהחנות, הוא בודק את התיעוד ממצלמות האבטחה ומגלה כי מדובר בדפוס קבוע.
אותה עובדת מוזמנת לשימוע ומגיבה במכתב התראה לבעלים, בו נכתב כי היא הושפלה במעמד לקוחות וכי התלונה שהוגשה נגדה למשטרה הינה תלונת כזב. עוד דרש באותו מכתב בא כוחה של העובדת פיצוי בסך 250 אלף שקל. מעסיקיה של העובדת לא נענו לדרישותיה ופיטרו אותה, ובכתב התביעה נטען כי אף לאחר פיטוריה היא העלתה לרשתות החברתיות צילום שלה עם בנותיה כשהן לבושות בבגדי הרשת, מבלי שכלל שילמה עבורם.
כעת דורשים התובעים פיצוי בסך 250 אלף שקל בשל הפגיעה במוניטין הרשת ובקשר עם הלקוחות, 798 אלף שקל עבור הבגדים שלטענתם נגנבו בידיה, ו-100 אלף שקל נוספים בשל טענתם כי לאחר פיטוריה הכפישה העובדת לשעבר את מעסיקיה ואת הרשת. כמו כן, התובעים מבקשים כעת לשלול את זכאותה לפיצויי פיטורים ולהורות לקופת הפנסיה להשיב להם את כספי הפיצויים.