ראשי הרשויות נגד תקציב 2024

כתבי מודיעין NEWS
חיים ביבס ובכירי השלטון המקומי שלחו מכתב לראש הממשלה ולשר האוצר, בו תקפו בחריפות את שורת הקיצוצים בתקציב המדינה: "הצעת תקציב 2024 היא ההיפך הגמור ממה שמדינת ישראל צריכה עכשיו. הממשלה מתעלמת לחלוטין מצו השעה ומציגה ניתוק"
צילום: מרכז השלטון המקומי

חיים ביבס וראשי השלטון המקומי תקפו בחריפות את הצעת תקציב המדינה לשנת 2024, וכתבו במכתב ששלחו אל ראש הממשלה ושר האוצר כי "תקציב 2024 מהווה פגיעה אנושה באזרחי מדינת ישראל וביכולת השלטון המקומי לספק שירותים לתושבים".

כזכור, בשבוע שעבר פורסמו עיקרי הצעת התקציב, הכולל שורת הצעות להתמודדות עם הגרעון הענק הצפוי בשל מלחמת "חרבות ברזל", והממשלה צפויה לדון בהצעה היום.

על מכתב ראשי הרשויות חתומים מלבד ביבס גם יו"ר פורום 15 הערים הגדולות רון חולדאי, יו"ר מרכז השלטון האזורי שי חג'ג', יו"ר פורום ערי הפיתוח בני ביטון, ויושבי הראש של הפורומים של הרשויות החרדיות, הערביות, הבדואיות בצפון, הדרוזיות והצ'רקסיות.

לדברי החתומים, התקציב המוצע יוביל לסגירת כיתות וצפיפות בכיתות הלימוד, ומכאן לירידה בהישגים והעמקת הפערים. פגיעה נוספת לה הם מתנגדים היא בשירותי הרווחה:  "מדובר בהחלטה בלתי נתפסת והזויה", טענו. "במקום להוסיף מאות תקנים של עובדים סוציאלים, שהם נחוצים כל כך בתקופה הזו, ולתקצבם בהתאם".

במכתבם מונים ראשי הרשויות פגיעה בשורה ארוכה של תחומים, מהקיצוץ במרכזי הצעירים ועד לפגיעה הקשה בתקציבי הרשויות בחברה הערבית והבדואית, וגם בקיצוץ בתקציבי פיתוח תשתיות התחבורה.

לסיכום טענו ראשי הרשויות כי "הצעת תקציב 2024 היא ההיפך הגמור ממה שמדינת ישראל צריכה עכשיו. הממשלה מתעלמת לחלוטין מצו השעה ומציגה ניתוק. במקום שהאוצר יציג תקציב שמתמקד בתחומים האזרחיים הקריטיים ביותר בזמן מלחמה – שיקום ופיתוח – הוא בחר לפגוע באוכלוסיות שהכי נזקקות לתמיכה והשקעה. יש לעצור את התקציב הגרוע הזה ולהפוך אותו על פיו, לקצץ בכל התחומים שלא נחוצים בעת הזאת".

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »